Ср, 24.04.2024, 08:04
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2011 » Червень » 7 » 07.06.2011 Хто відповість за "болтологію"?
17:08
07.06.2011 Хто відповість за "болтологію"?
   Чергова колегія Хмельницької облдержадміністрації пройшла під умовним гаслом "Хто не з нами, той проти нас". Скуштували не досить смачної березової каші від губернатора керівники районів, які додають йому проблем та створюють від'ємні показники соціально-економічного розвитку краю.

 

Чиновники обпеклися на статистиці

 

   Проінспектував райони на готовність до збору урожаю-2011 начальник Головного управління агропромислового розвитку ОДА Олег Стрілецький. За його словами, загальна площа сільськогосподарських культур цьогоріч зросла на 55 тис. га і становить 1 млн. 50 тис. га. Зокрема, збільшилися посіви озимих культур (на 12 тис. га—до 253 тис. га), у тому числі пшениці (на 12 тис. га — до 218 тис. га). Однак у райдужні звіти аграрного відомства закралося одне "але": половина зернозбиральної техніки краю має радянську прописку і фактично не придатна до якісного проведення жнив. Ба більше — з початку року комбайновий парк аграрії Хмельниччини оновили аж на... шість одиниць. Про це браво відзвітував пан Стрілецький. А тому тутешнім хліборобам не обійтися без допомоги "гастролерів" з інших областей. За підрахунками Головного управління агропромислового розвитку ОДА, додатково потрібно залучити 320 комбайнів. Найбільше мають потребу у послугах іногородніх комбайнерів господарства Красилівського (49 одиниць), Старокостянтинівського (55), Городоцького (44) районів. Загалом, готовність техніки до жнив становить 88 відсотків. Пасуть задніх аграрії Новоушицького району, де готовність сягає 65%, Кам'янець-Подільського — 74%, Городоцького та Старосиняв-ського — по 75%.
   Є питання із забезпеченням ресурсів для проведення усього комплексу жнив. За даними Стрілецького, аграрії області забезпечені на 50% дизпальним та на 27% — бензином. Всього агроформуванням необхідно 410 млн. грн, щоб гідно зібрати вирощений урожай. Як з'ясувалося, їхня головна фінансова оаза знаходиться у комерційних банках. Так, з початку року сільськогосподарські підприємства оформили документи на 42 кредити на загальну суму 155 млн грн. Водночас профільне управління облдержадміністрації не стомлюється щоразу повторювати: 80% власних надходжень агрогосподарства повинні задіяти на збір урожаю.
   Окремим штрихом пан Стрілецький окреслив стан зерноскладів Хмельниччини - із 30 сертифікованих тільки половина може прийняти майбутнє збіжжя. Тест на вправність не склали елеватори Ярмолинецького, Віньковецького, Городоцького районів, які готові на 9-12%.
   Події, які далі почалися відбуватися на колегії ОДА, лише посилили враження, що окремі чиновники живуть у королівстві кривих дзеркал статистики. Голова Ярмолинецької райдержадміністрації Іван Кирилюк поставив під сумнів статистичну правдивість Головного управління агропромислового розвитку ОДА. "Це помилка і ми розберемося", — зазначив він. Після цих слів прогриміла блискавична реакція губернатора: "Шановний голово, помилка в тому, що ви недопрацювали, оскільки є давно визначена статистична звітність". Натомість голови Віньковецької та Старокостянтинівської РДА спробували погратися з уже розпаленим статистичним вогнищем, наголосивши, що інформація Стрілецького не відповідає дійсності. Відтак саме Стрілецький, як не дивно, отримав доручення від Ядухи перевірити незгодних "гавриків" і в підсумку "нагородити" винних доганами.
   Також губернатор несподівано спрямував громи та блискавки у бік голови Городоцької РДА Володимира Вербановського, мовляв, район матиме суттєві проблеми з проведенням жнив. Зокрема, там нестача нової техніки. Щоправда, за тиждень до колегії у коментарі "Подільському кур'єру" пан Вербановський бив себе у груди та розповів про цілі, якими має керуватися влада: "Завдання голів райдержадміністрації та губернатора—працювати на користь громади, здобувати гарні показники, розорювати поля, використовувати ефективно землю та наповнювати бюджет". Що ж, виявляється не треба займатися "болтологією" — саме такий неологізм ввів Ядуха при оцінці стану аграрного сектору області до деяких чиновників.
 
Пенсійна скарбниця розширилася
   З приємними вістями з пенсійних фронтів доповідала начальник Головного управління ПФ України в області Ольга Заярнюк. Вона зазначила, що з початку року до бюджету Пенсійного фонду краю залучено близько 1 млрд. грн власних коштів, що на 170 млн. грн більше, ніж торік. Пораділа Ольга Сергіївна й за те, що промисловці та фізичні особи-підприємці почали більше здійснювати відрахувань до ПФ. Приміром, підприємці-спрощенці за чотири місяці сплатили 100 млн. грн.
   Проте від'ємні тенденції з основними пенсійноутворюючими показниками продовжують зберігатися. Так, видатки на пенсійні виплати становлять 2,3 млн. грн, що на 265 млн. грн більше порівняно з минулим роком. Нагадали про себе 62 млн. грн боргів до ПФ області, з них 12 млн. грн рахуються за економічно-активними підприємствами. У фарватер боржників пані Заярнюк зарахувала підприємства Новоушицького району, які за квітень примудрилися збільшити несплату у 12 разів (!), Летичівського — у 7,6 раза, Білогірського — у 5,7 раза.
   Між іншим, на "килим" була запрошена голова Летичівської РДА Марія Літвін (вона визнана цьогоріч Спілкою журналістів України ворогом преси), яка почала підбирати ключі до серця губернатора. Вона пообіцяла, що протягом червня-липня Летичівський район ліквідує борги до Пенсійного фонду. Вочевидь цього було недостатньо, а тому Василь Степанович запропонував Марії Григорівні ще раз оцінити власні можливості на займаній посаді.
   Насамкінець голова облдержадміністрації оголосив нещадну війну тим платникам податків, котрі працюють у Хмельницькій області, а зареєстровані в інших регіонах держави. За його підрахунками, їх є близько 600. "За підсумками п'яти місяців, ми запитаємо податківців, міських голів, голів райдержадміністрацій за перереєстрацію тих, хто працює проти Хмельниччини", — вдихнув очільник ОДА холодне повітря у зал.
Віталій Тараненко.
Подільський кур'єр. №22, 2 червня 2011р.
Переглядів: 2318 | Додав: Gorycvit | Теги: Хмельницька ОДА, новини Городок, Вербановський, болтологія, влада | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 391 2 3 4 »
avatar
0
39 Гість • 20:20, 21.11.2011 [Матеріал]
І осінь пройшла- народ мовчить. І зима на порозі - народу ніби занімило. Але про кого то я? Народ - це я. Це - ми. Занімило. всім.
avatar
0
38 Гість • 14:09, 06.11.2011 [Матеріал]
І літо кончилося - і народ наш мовчить. Такий наш народ. мовчазний.
avatar
0
37 Ха - ха! • 10:37, 14.08.2011 [Матеріал]
НАдєжда умирает последней!!! Пообачим - шо народ скаже і зробит після літа!!! А не скаже - так і таких йому треба і побільше!!! Розумні втічуть з цього дурдома - а дуракам так і треба!!! booze booze eek fear fool haha cry cry tongue
avatar
0
36 Гість • 01:29, 07.08.2011 [Матеріал]
Якщо Тимошенко так нагло загребли до буцигарні - шо з нами робити можуть і будуть?
avatar
0
35 Ха-ха! • 16:37, 19.07.2011 [Матеріал]
Їм тоє НОРМАЛЬНО восени вильєтся!!! killed shock shock shutup shades
avatar
0
34 Підписчик • 19:12, 12.07.2011 [Матеріал]
Не тільки влада, певне, перевершить себе на цьому етапі розвитку нашого суспільства, а й наш народ. В мене нема надії на те, що народ скаже: "Ні!" цьому режиму в мякій формі подачі. Ця мяка форма використовується тому, щоб мякшою була реакція людей. Народ того не розуміє - вважає, що поки все нормально. А коли буде невтерпіж - ніхто вже нічого вдіяти не зможе. Вперед-назад до комунізму!
avatar
0
33 Гість • 01:20, 30.06.2011 [Матеріал]
В мене тоже є повод думати що це не "прєдєл возможностям " цієї влади. В неї є всі задатки перевершити себе и всі влади, шо були разом взяті. але побачим.
avatar
0
32 Льоня-космос • 20:50, 28.06.2011 [Матеріал]
я не поняло... а куди вже дальше деградувати нашій владі??? ПОДИВІТЬСЯ УВАЖНО І ПРОАНАЛІЗУЙТЕ ЩО РОБИТЬСЯ! Усьо! приїхали!
avatar
0
31 Ха-ха! • 01:22, 28.06.2011 [Матеріал]
Є куда!!! Хай ше!! Тоді вже може народ її на лопаті винесе і викине на мусорнік!!! dont fear bye cake no ok
avatar
0
30 Льоня-космос • 13:30, 27.06.2011 [Матеріал]
А "влада" не ДЕГРАДУЄ! БО ДАЛЬШЕ УЖЕ НІКУДИ...
1-10 11-20 21-30 31-38
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0