Пт, 19.04.2024, 06:00
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Березень » 10 » 10. 03. 2018 - В мене є право голосу. Може, почуєте?
10:05
10. 03. 2018 - В мене є право голосу. Може, почуєте?

На часі, як було сказано, відбувається процес передачі-приймання управління та майна комунальної власності району в Городоцьку міську раду (ОТГ).

І відбувається цей процес, м’яко кажучи, не відповідно до діючого законодавства. У зв’язку з цим і враховуючи, що попереду – процес передачі-приймання управління та майна сфер освіти та й – у майбутньому – медицини, публічне звернення до здорового глузду керівництва Городоцької районної ради. Зрештою, - і Городоцької міської ради.

Вам, думаю,потрібно нагадати, що відповідно до вимог статті 19 Конституції України (Стаття 19) правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

А тому органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, які передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 60. («Право комунальної власності») Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено:

1. Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини.

4. Районні та обласні ради від імені територіальних громад сіл, селищ, міст здійснюють управління об'єктами їхньої спільної власності, що задовольняють спільні потреби територіальних громад.

7. Майнові операції, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об'єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування, зменшувати обсяг та погіршувати умови надання послуг населенню.

Цією ж статтею, власне, й передбачено передачу-приймання майна комунальної власності територіальним громадам. І це включає в себе такі етапи:

  1. Розробка та затвердження Положення про Порядок передачі майна комунальної власності району в комунальну власність Городоцької міської ради (ОТГ), де чітко прописано пункти, відповідно до яких мають бути здійснені всі етапи передачі та приймання, - згідно з вимогами чинного законодавства щодо цієї процедури.
  2. Створення комісій: Городоцької районної ради - з передачі майна комунальної власності району Городоцькій міській раді (ОТГ) та Городоцької міської ради (ОТГ) – з приймання майна комунальної власності району.
  3. Проведення інвентаризації майна, що підлягає передачі, визначення його вартості для подальшого списання з одного обліку і взяття на новий облік (іншим управителем).
  4. Погодження інших суб’єктів права спільної комунальної власності територіальних громад на передачу спільного майна територіальних громад об’єднаній територіальній громаді.
  5. Прийняття необхідних рішень органами місцевого самоврядування – виключно Городоцькою районною радою і Городоцькою міською радою (ОТГ) – на сесіях відповідних рад..

Відповідно до законодавства України від імені та в інтересах територіальних громад, згадайте, права суб’єкта комунальної власності у частині відчуження (передача у спільну власність) здійснюють виключно відповідні ради (частина п’ята статті 16, пункт 30 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частина третя статті 1, абзац другий частини першої статті 5 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності»).

Тож, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про місцеві вибори», Регламентом Городоцької районної ради Хмельницької області апарату Городоцької районної ради таки варто:

1. У строки і в порядку, визначеному законодавством України, привести до вимог чинного законодавства Положення та Порядок передачі майна комунальної власності району Городоцькій міській раді (ОТГ) й винести його на обговорення та затвердження сесії Городоцької районної ради.

2. Надати на розгляд житлово-комунальної комісії Городоцької районної ради – і для ознайомлення депутатами на черговій сесії Городоцької районної ради:

  • Копії актів інвентаризації об’єктів нерухомості, які підлягають передачі до Городоцької міської ради (ОТГ) з їх інвентаризаційною вартістю (балансовою, залишковою).
  • Рішення Городоцької районної ради про утворення комісії Городоцької районної ради Хмельницької області з інвентаризації і передачі майна територіальної громади Городоцького району Хмельницької області відповідній комісії Городоцької ОТГ Хмельницької області щодо передачі у власність Городоцької об’єднаної територіальної громади майнових активів, що перебували в управлінні Городоцької районної ради Хмельницької області, в тому числі – об’єктів нерухомого майна.
  • Рішення Городоцької районної ради про погодження сільських рад Городоцького району передачі у власність Городоцької об’єднаної територіальної громади майна, що перебувало на балансі Городоцької районної ради Хмельницької області, в тому числі – об’єктів нерухомого майна.
  • Копії технічної документації на об’єкти нерухомості, що були або мають бути передані в Городоцьку об’єднану територіальну громаду.
  • Акт передачі-приймання комунального майна Городоцького району.

У протилежному випадку, як член житлово-комунальної комісії Городоцької районної ради (заступник голови комісії), надалі у роботі засідань комісії та засідань сесій Городоцької районної ради, що стосуються питань комунальної власності району, участі не братиму.

Водночас, громадськість інформуватиму розлого про діяльність апаратів Городоцької районної та Городоцької міської рад у плані здійснення ними повноважень щодо операцій, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об'єктами права комунальної власності району.

Переглядів: 898 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 171 2 »
avatar
0
17 @@@ • 12:47, 04.05.2018 [Матеріал]
От і почніть з себе. Притягніть до відповідальності винних ви. Подайте на них в суд. На комунальників, які зрізали чи то почистили так дерева. На виконком і мерію, які дали згоду на таке чищення.
avatar
0
16 !!!!!! • 08:18, 03.05.2018 [Матеріал]
Так ті дерева вже не розпускаються!!! А хто за це відповість???? В нас хоч екологія якась є щоб притягнути до відповідальності шкодників??? Чи в нас  керують дурні і такі ж їх провіряють????
avatar
0
15 Ха-ха! • 17:32, 30.04.2018 [Матеріал]
Да, і так дерева по Городку почистили що одні стовбури тирчать!!!   cake  facepalm  killed
avatar
0
14 Ха-ха! • 17:29, 30.04.2018 [Матеріал]
Шо-шо??!! Бібліотеку прихватили і зробили там міську раду!!! Всьо!!  killed  cake  batman  bag  facepalm
avatar
0
13 для "Для Я" • 13:20, 26.04.2018 [Матеріал]
Да, і мене теж дуже цікавить,  що зроблено мерією самотужки за два роки до створення громади і вже майже півтора роки після її створення? Що утеплено, збудовано, відремонтовано, перекрито? Що конкретно зроблено за кошти міста і тепер вже громади для людей і організацій? Бо не спостерігаю нічого такого.
avatar
0
12 ??????? • 14:36, 25.04.2018 [Матеріал]
Що ти мелеш, для Я которий????? А в рішеннях сесіях де все береться???? Може ти туди впихаєш??? Чи хто з депутатів??? Чи депутат???? От блін, умнік!!!
avatar
0
11 Я • 14:33, 25.04.2018 [Матеріал]
Стосовно "А що неправда що вихованці музичної школи, Будинку дитячої творчості, спортивної школи в жахливих умовах? То зайди і подивись, а не вихваляй горе "керовників", що вони ще в порівнянні нічого." Всі знають, чому вони в таких умовах. І які умови в декого, теж знають.
avatar
0
10 Я • 14:30, 25.04.2018 [Матеріал]
І якраз районні керівники розумно СПІВпрацювали, нікому ні вчому не заважали, коли треба і кому треба, допомагали, консультували, кошти залучали, бюджети формували і рішення приймали. І спільні результати - очевидні.
avatar
0
9 Я • 14:27, 25.04.2018 [Матеріал]
І може Ви не знаєте: райдержадміністрація і районна рада - співрозпорядники.  Значить, все у них спільно.
avatar
0
8 Я • 13:53, 25.04.2018 [Матеріал]
Радію, що мене зробили жінкою))) У страху очі великі. Якої жінки Ви так боїтеся, що вона вам всюди ввижається? Мелете точно Ви. Фасади двох шкііл і покрівлю збудовано за залучені з обласного бюджету кошти і чаРстково з районного бюджету як дофінансування. Гімназія відмовилася від шиферу, купленого за кошти районного бюджету, бо захотіла металопрофіль червоного кольору.  Довгобуд лікарні - кошти державного та обласного бюджету. Тільки минулого року - сприяння депутата. Музей - за рахунок інвестора і спочатку районного бюджету. А решта приміщень на території міста. Скільки місто до них доклалося? До чого місто доклалося? Список в студію. Герегою може досить прикриватися.
1-10 11-17
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0