Сб, 20.04.2024, 14:03
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Вересень » 10 » 10. 09. 2018 - Вчасно і доречно чи «забрати треба!», а куди – «не знаємо!»?
18:07
10. 09. 2018 - Вчасно і доречно чи «забрати треба!», а куди – «не знаємо!»?

От і літо скінчилося – період відпочинку та розніження і розслаблення. Пора засукати рукави і взятися до справ – із новими силами і новими задумами. Пора.

До цього рішення, зрештою, прийшли й у Городоцькій міській раді. І взялися до роботи, як кажуть, «як голодний до затирки» – із новими силами та з абсолютно свіжими, можна сказати, зовсім новими «творчими» задумами. Та й методи роботи, як би там не було, суто «міськрадівські» - з родзинкою. Як у нас люди кажуть? Коханих впізнаємо за ходою. Або – почерк змінити можна, а от суть та манера викладу ніколи не міняється - стосовно того, звісно, хто цю суть викладає.

І знову залишається дивуватися, спостерігаючи за діями керівництва Городоцької міської ради – бо воно з плавним переходом із літа в осінь, здається, гарно набралося сил, аж рум’янець на щоках виграє, засукало дружно рукави свої і взялося на єдиному диханні «творити успішні діяння». «Усі – за результатами!», мовляв.

Але діяння ті, чи то від невміння працювати на керівних посадах, чи то від нерозуміння ситуацій, в які постійно «влада ОТГ» потрапляє, знову ж таки не «роблять владі ОТГ обличчя», а результативність дій знову обіцяє закінчитися для керівництва ОТГ або нічим, або таки «плачевно», тобто суто негативним відношенням з боку простих городоччан.
От, до прикладу, «новий старий задум», що обіцяє стати справжнім «результатом» (якщо стане).

Перед вихідними, нарешті, мер і з ним керівництво Городоцької міської ради руками своїх підлеглих, працівників поліції та ветеринарної служби «розігнало» стихійний міський ринок, про який казано-переказано і писано-переписано стільки, що й дисертацію на цю тему може студент якогось вузу успішно написати.

Управлінцями та поліціянтами скверик, де кілька років поспіль з дозволу попереднього керівництва Городоцької міської ради розміщався міні-ринок міський, був оточений.
Людей, які зазвичай приїжджають «із-за тридев’яти земель», щоб у Городку містянам продати те, що у господарстві вирощено і те, що у саду та на городі вродило, на «п’ятачок» у скверику толерантно не впустили або їх звідти «чемно попросили піти». Місце, де був риночок стихійний, огородили «стрічкою», ніби там будівництво розпочате. І все… Кінець ринку стихійному.

Здавалося б, яку добру справу зробили братчики-громадчики. Позбавили городоччан від вселенського зла – стихійної торгівлі посеред центру міста. Ура! Щасливі страшно – і «танцюють всі». Та от чи всі? – задуматися, певне, варто . Мерія, напевне, навіть відзначила врочисто цю подію. А от люди…

Незрозуміло, зрештою, уже як зазвичай, для багатьох – і багато нюансів. Тому питання знову є до мера і до мерії – і знову ж таки на засипку: людей із «ринку» ви прибрали руками інших (наявності мера у спектаклі «розгону ринку» не було – вочевидь, щоб не набиратися негативного іміджу стосовно його особи і задля перекидання отого соціального негативу на підлеглих та на поліцію).

А от про тих самих людей простих, мер і меріє, ви опісля подбали? Яким саме чином подбали? Бо щось незрозуміло. Тим, що відправити наказали усіх разом на не ваш, міський, а на приватний і уже давно розрахований та упорядкований під певну кількість людей-торгівців ринок? А місце на тому не вашому, міському, а приватному ринку для людей є? Особливо, для тих, хто торгує фруктами чи овочами - «на лотках»? Особливо, для тих, хто приїжджає із далеких сіл із сумкою чи двома, наповненими сільгосппродукцією – і не має де притулитися, щоб вирощене руками своїми продати і мати якусь копійчину на сільське «виживання».

Чи, може, ви окремий міський магазин-павільйон сільгосппродукції за три роки у Городку відкрили? Чи, може, ви, зрештою, створили комунальний кооператив по заготівлі сільгосппродукції у сільських мешканців - для реалізації за вигідними цінами цієї продукції містянам? Та що ви, власне, за тих три роки вашої діяльності, в цьому напрямку зробили для людей і міста, і села?

Скільки разів і підлеглі, і депутати, і прості люди впродовж трьох років діяльності мера і мерії їм говорили: перед тим, як людей громади з міського сільськогосподарського риночку забрати, треба про місце, куди слід потім перевести цих людей, подбати. Та за три роки діяльності мер і мерія так і не знайшли місця і не облаштували належним чином те місце під комунальний сільськогосподарський ринок міста (тепер вже ОТГ).

А багато для цього потрібно було впродовж трьох років? Якийсь клаптик землі під територію ринку, якихось кілька столиків із піднавісами – і о, диво! Комунальний ринок у Городку є! І комунальне підприємство має над ним контроль і має якийсь додатковий прибуток від ринкового збору, а приватні підприємці – облаштоване для них робоче місце, і селяни зі всієї ОТГ – можливість приїхати у райцентр і продати містянам яблучко, грушу, сливу чи зелень, а містяни - все це у них купити.

Про це впродовж трьох років говорили всі у міській раді так багато – аж язик у тих, хто говорив про це, спух. Але, на жаль, у тих, хто мав слухати і почути і щось робити для людей, вуха забиті щебенем, який розсипається ними ж наліво-направо. І суті сказаного так і не почув ніхто. І так і не було зроблено нічогісінько за отих три роки - задля справжнього і конкретного результату, який би влаштував усі сторони цієї непростої, втім, такої, котру можна вирішити тихо й мирно – і на благо простих людей та загалом для всього міста (ОТГ), ситуації. Тож тепер має мер і мерія єдиний результат – ні ринку міського, ні прихильності людської до них. І цим тепер можуть братчики-громадчики по праву гордитися.

Ще один «свіжий творчий задум» - забрати дітей та вихователів із «аварійного приміщення» Городоцького будинку дитячої творчості. І тут, на окрему думку, у багатьох городоччан - повний «розумовий вибух».
Приміщення Городоцького будинку дитячої творчості, що, дійсно, не нове, багато років, за нагальної потреби, підтримувалося коштами з бюджету району на його ремонт і відновлення. І усі роки цей заклад потребував нового приміщення. Втім, такого приміщення, яке можна би було звільнити і яке можна би було пристосувати під БДТ, на жаль, у Городку не було. І нема.  І «ті, що прийшли всерйоз і надовго», займалися «потужно» цим питанням – і їм не вдалося. І дехто із благодійників обіцяв збудувати для дітей міста «дитячий палац творчості» - та не судилося, вочевидь, і йому, і містянам дочекатися цієї щасливої миті. Тож задум – таки «з бородою». Але громадчикам - свіжий, як фреш із сокодавки.

І тут - як у тій казці про блаженну стрикозу (бабку – українською, але ніхто про це не знає), що літо красне проспівала і на осінь пригадала, що зимою мерзне зад. Новий навчальний рік на порозі – а в ОТГ приміщення БДТ аварійне. Так і сказано поважним керівником позашкільного освітнього закладу («за багаторічну сумлінну працю і вагомі результати діяльності» директор БДТ відзначений на День Незалежності почесною грамотою чи подякою за труди на освітянській ниві) – не придатне до використання у освітньому процесі. І що тепер? Його розвалити? Продати? Віддати в «добрі руки»? Чи ще щось? А як же БДТ?

І чому воно аварійне і до навчання не придатне, оте приміщення БДТ на перше вересня? Чому нічого не робилося там влітку? І де до того, як приміщення «стало» аварійним, був керівник цього закладу? Що він зробив і куди звертався, до кого бив на сполох, щоб заклад капітально відремонтували, реставрували, навіть, реконструювали? Є десь його письмові звернення чи зареєстровані десь його «походи» до влади всіх рівнів? Чи мовчав тихо, бо літо ж було…?

Може, саме за таку байдужість до свого закладу і бездіяльність – йому відзнака? І куди тепер подіти із такого надзвичайно «аварійного» приміщення БДТ вихованців та вихователів БДТ? Чому одразу – по школах міста, як заявлено? Може, краще БДТ перевести у адміністративне приміщення міської ради? Чи у приміщення бібліотеки, так зручно облаштоване за якихось 200 з лишком тисяч гривень бо’зна звідки під апарат міської ради? А міську раду – у аварійний БДТ? Тоді братчики-громадчики вже точно капітально відремонтують приміщення БДТ – під себе. А то знову виходить те, про що говорилося – «Дітей і вихованців – забрати! А куди? А хто його зна…»

Хоча, як кажуть в ОТГ, «питання – на контролі». У кого? Не вгадаєте. Увага – у губернатора, в департаменті освіти! Але - не міської ради і не міського відділу світи. 

«Етап зубожіння і розрухи» Городоцького БДТ, як заявлено відкрито керівниками ОТГ, буде вирішений усім миром. Але як, про це не уточняють. Стидаються чи жеманяться чи скривають поки що. Мабуть, якимось дуже інноваційним і проєвропейським методом і – на ура. І – на благо городоччан. (Не доведи тільки, Боже, щоби так – як завжди…) Чекаємо тепер - не дочекаємося на "вирішення"…

А ще хочете про одне «забрати»? Та на раз! Ще одне вам «діяння», котре - як у стрикози, що літо красне проспівала, а на осінь – опам’яталася. І справа, як і результат відповідний – уже класично «не вчасно – і не в тому місці», відтак - усім котам під хвіст.

Тільки два «оранжеві» автобуси, які народний депутат у свій час відрядив на поміч Городоцькій громаді, може назвати кожен по праву соціальним транспортом у Городку, який забезпечує місту перевезення усіх соціальних груп населення: перевозить і дітей – до шкіл міста і звідти додому, і державних службовців та службовців самоврядування – на роботу й додому, на усіх горбах Городка, і пенсіонерів – куди хочуть і на пільговій основі. Працюють у збиток, правда. І не раз вже мова в мерії йшла про те, щоб «закрити» ці маршрути. Благо, люди дуже сильно захвилювалися – і автобуси таки лишили містянам.

І дбати про ці автобуси, які у підпорядкуванні комунального підприємства (читайте одразу - МЕРІЇ), зрештою, й має Городоцька міська рада. Та міська рада, як ота блаженна стрикоза, влітку, коли службовці у відпустках, а діти на канікулах – і автобуси можна було би ремонтувати спокійно і довго, метеликів ловила і питанням ремонту автобусів не переймалася. А на осінь, на кінець вересня, як уже оголосили водії, автобуси «ставлять на ремонт» і маршрути, які так потрібні городоччанам, будуть «закриті». Все - для людей, очевидно. І "вчасно", і "доречно".

А як же твої працівники, міськрадо, котрі добираються цими автобусами щодня на роботу – і назад, додому? А як же діти, яким їхати цими автобусами щодня на навчання – у всі школи міста? А як же пенсіонери, яким ці автобуси  потрібні? І як же відповідальність перед містянами, зрештою, і перед депутатом – чому вони мають відчувати незручність і нести на собі негатив від твоєї безвідповідальності?

Питання, звісно, що залишаються риторичними. А відповіді – напевне у думках кожного, хто хоч трішки розуміє: влада – це не лише пагони, зручні крісла і високі зарплати та більше повноважень і чимало можливостей. Це й величезна мудрість і відповідальність - і успішність. І – праця, може, навіть, і непомітна, але з людьми і для людей. Щоб люди були задоволені і вдячні. Якщо ж цього нема, то хіба це влада?..

Переглядів: 636 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
avatar
0
2 свідок • 11:30, 27.09.2018 [Матеріал]
для 8. таж знаємо. забере нардеп на готель для качків. як і стадіончик дитячий і дом культури. і буде це приватна власність одної особи. тож славіте такі ваші благодіянія і далі. і хай міська рада з мером во глає вже сьогодні  проголосує і хай вже віддає в приватні руки приміщення на землі соціальнокультурної сфери. вже сьогодні покращуйте депи міські життя громади і дітей. але прийде час...
avatar
0
1 8 • 23:10, 25.09.2018 [Матеріал]
Чоого не знаємо куди? Знаємо. Про це на святі міста сказали на сцені. Новийпроект конкретних. Буде нардеп з будинку дитячрї творчості собі робити готель.
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0