Чт, 25.04.2024, 03:06
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2013 » Квітень » 11 » 11.04.2013 - За шквального вітру дощу не буває.
17:16
11.04.2013 - За шквального вітру дощу не буває.
   «За шквального вітру дощу не буває», - кажуть у народі. Вочевидь, мудрість народна істину знає, про що здавна давен – і до цього часу її нам сповіщає. Власне, мова про «чорну грозову хмару», яка насувалася буревієм на голови - чи то голови райдержадміністрації, чи то голови районної ради, чи то взагалі всього районного керівництва загалом.

   Задовго до сесії районної ради, що мала відбутися й відбулася наприкінці березня, між обізнаними і не дуже, між наближеними до влади і тими, хто силкується триматися подалі від владного очільницта, а потім - взагалі між пересічними городоччанами почали ходити чутки про зміну влади. Кого саме мають звільняти, яким чином і хто це має робити, своїми чи чужими руками – у тих балачках не йшлося. Втім, повітря в райцентрі та за його межами перед сесією було наелектризованим неабияк. Тож, того дня, на коли сесія районної ради була скликана, депутати ради чекали усього, що тільки можна було чекати. Не чекали, напевне, одного – що сесія відбудеться так буденно і в такому монотонно звичному робочому режимі, як завжди. Але так, власне, й сталося. Правда, «із родзинкою» - під прицілом відеооб’єктивів трьох телекомпаній – однієї районної і двох обласних. Як кажуть, на всяк випадок – бо випадки, загалом, різними бувають.

   Нічим особливим не вирізнявся звіт голови районної ради Олександра Воротного, який депутати без особливого азарту і без активного обговорення заслухали і затвердили, не беручи до уваги уже риторичного запитання Євгена Андрущака, коли, нарешті, на сесію буде винесене питання про обрання заступника голови районної ради, бо районна рада цього скликання в порушення чинного законодавства ще не мала чиновника на цій посаді. І на це запитання, голова ради Олександр Воротний, уже звично відповів, що на наступній сесії – заступник обиратиметься уже точно.

   Про діяльність районного телерадіопресцетру, також без будь-яких ексцесів з боку народних обранців, прозвітувала директор-редактор ТРПЦ Алла Рибак, якій голова адміністрація Володимир Вербановський теж вкотре, чи не в тисячний або мільйонний раз, пообіцяв, що з перевиконанням районного бюджету влада таки добавить коштів на «існування» районного ЗМІ, який, попри все, використовує, і то неабияк повсякчас у своїх піарно-інформаційних цілях.

   Також руками депутатів влада цілеспрямовано довела до завершення славнозвісну «реформу» медичної галузі району, яку вже на сьогодні гостро розкритикували й вимагають негайного припинення втілення її в дію самі ж регіонали-управлінці вищих рангів. Наші ж регіонали , на догоду Президента, партії та уряду, готові тата з мамою у кабалу віддати, не то що якусь реформу медичну у дію впровадити. Тож, за два питання сесії, які завершували процес реформування медицини в районі, депутати від більшості проголосували усі дружно. Звісно, не зважаючи абсолютно на болючі і правдиві слова депутата Білоуса щодо недоцільності прийняття рішень щодо «реформування» медицини руками депутатського корпусу й, врешті, кінцевого знищення медицини як такої з даним «реформуванням» й загалом із цією «реформою» винищення сільського населення району. Не зважаючи також і на те, що троє депутатів голосували проти, а багато із депутатів взагалі не брали участі у голосуванні. Отож, як кажуть защораз у раді: «Рішення прийнято!». І люди тепер мають повне право дякувати своїй законодавчій, а разом з нею - і виконавчій владі за те,що… мають.

   Єдиний звіт, який не залишив байдужими окремих депутатів – це звіт прокурора району Віталія Чижика про стан законності й заходи щодо її зміцнення, а також результати діяльності правоохоронців. Із запитань, які задали прокурору депутати, було незрозуміло, чи то прокурор не володіє інформацією, чи не хоче нею ділитися з представниками громадськості та ЗМІ. Втім, це, звісно, його право. Тому, голова районної ради запропонував депутатам альтернативний шлях задоволення своїх інформаційних потреб - звернутися після сесії до прокурора району письмово, щоб отримати відповіді на ті питання, які їх хвилюють. А от чи скористаються депутати такою порадою голови - це вже, звичайно, їхнє право...

  Ще депутати проголосували за списання друкарських станків Городоцької районної друкарні. Майже усіх. Мовляв, апаратура стара і зношена – на брухт її. А от про забезпечення друкарні новою апаратурою для виготовлення поліграфічної продукції населенню району, чомусь, на сесії взагалі не йшлося. Й коли депутати поцікавилися у керівника, чи потрібне йому таке «списання», директор друкарні Анатолій Польовий, який ще кілька років тому запекло ці станки захищав, з радістю «дав добро» на їх списання. З радістю підтримав його і голова адміністрації Володимир Вербановський, який  чи не завжди був впевнений, що поки нема у друкарні нової апаратури – доцільності списувати стару немає. Що ж, як кажуть «міняються часи, міняються люди». І, вочевидь, разом з тим ,змінюється довкола усе: і погляди, і потреби, і цілі. Але на часі, що зроблено – те зроблено.

   Олександра Гереги, депутата Верховної Ради, який, за словами багатьох його прихильників, мав бути на сесії районної ради, чомусь не було. Чи то не готовий був він зустрітися із «різношерстною» депутатською спільнотою району, чи то справи парламентські завадили, чи іще якісь причини спонукали Олександра Герегу уникнути «участі» у зібранні представників городоцьких громад й у безпосередньому встановленні контактів із депутатським корпусом району – невідомо. Але контакт, як кажуть, того дня поки що не відбувся. Єдине, що додало сесії хоч якогось емоційного забарвлення – це присутність і виступ перед депутатами помічника депутата Верховної Ради України Олександра Гереги Андрія Шиньковича, котрий проінформував городоччан про діяльність Народного обранця у парламенті, водночас, гостро розкритикував діяльність Городоцької виконавчої влади, запропонувавши  небайдужим за долю району депутатам районної ради об’єднатися у міжфракційну депутатську групу «За конкретні справи». Звісно, пропозицію дану депутати  почули – але, що треба у цьому плані робити, як і довкола кого гуртуватися, чим займатися – на жаль, нічого конкретного помічником депутата сказано не було.

   Втім, як відповідь помічнику депутата Верховної Ради Андрію Шиньковичу щодо діяльності виконавчої влади в районі і як,врешті, як останній яскравий момент – заключний акорд сесії, депутатам, думаю, був цікавий завершувальний виступ голови райдержадміністрації Володимира Вербановського, котрий на мажорній ноті відкинув усі сумніви окремих городоччан в тому, що в районі нічого позитивного не робиться, палко пообіцяв, що «працював, працює і далі працюватиме» на благо міста і району, наголосив, що об’єднуватися дійсно треба – але не довкола особистостей і їх конкретних справ, а «задля щоденної праці на район і на людей».

   Тож, депутати напевно зрозуміли одне-єдине – об’єднуватися таки доведеться. Довкола кого і довкола чого і, головне – кому і коли, знову ж таки, покаже час…
Переглядів: 1171 | Додав: Gorycvit | Теги: районна рада, городок, влада | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 191 2 »
avatar
0
19 Я • 10:44, 24.04.2013 [Матеріал]
18. Теж є така думка. А в голови триріччя головування  (від дня представлення, бо указ підписано 21 квітня) спливає (!) 26 квітня. Тож готуймося вітати, якщо до того часу втримається в кріслі! smile
avatar
0
18 Осведомленный • 23:01, 23.04.2013 [Матеріал]
Смею предположить, что очередной сессии, которую все уже ждут, пока не будет. Не время, видать. Нет договоренностей. Кандидатов подходящих на
пост зам. председателя совета нет. Да и к тому же,  объективные и
субъективные обстоятельства не созрели. Все - в стадии созревания, и не
более. Да, к стати, уважаемые, вы уже поздравили главу администрации с
годовщиной, причем, уже третьей, с момента его назначения Президентом на
сей высокий пост? Именно теперь сия знаменательная дата. Кто не
поздравил - поспешите, чтобы успеть - ибо придется поздравлять с другим
знаменательным моментом в его жизни - назначением на один из
чиновнечиских постов в ОДА. Как говорится, рыбку из пруда - да в озеро.
Вот тогда-то, видно, в районе и произойдет целый ряд сдвигов,
перемещений и изменений. К чему стремились-то... И - почти дождались.
avatar
0
17 Випадковий • 12:16, 19.04.2013 [Матеріал]
Слідуюча сесія в раді району чергова. Побачимо - яка бурхлива буде. І почуєм. Напишіть про все.
avatar
0
16 ага • 16:27, 17.04.2013 [Матеріал]
до Ужас
...Зрештою, тепер ми знаєм, що ПР - ворог освіти і культури.

А раніше того не знали правда?
І не ворог ПР до культури там чи освіти, а друг своєї кишені.
Але... за що голосували, панове, те і маємо, хто нам винен - москалі? америкоси?
avatar
0
15 Ужас • 22:34, 16.04.2013 [Матеріал]
За мораторій на закриття навчальних закладів системи позашкільної освіти  у ВР проголосувало 224 нардепи. Не вистачило 2 голоси
для того, щоб захистити ці заклади.

Головна вина за це лежить на ПР, яка із майже 200 голосів, які могла дати за цей проект, дала лише 28.

Зрештою, тепер ми знаєм, що ПР - ворог освіти і культури. Тому нічого нового не сталося.
avatar
0
14 Для превосходящих: • 21:57, 16.04.2013 [Матеріал]
ЗАКОН 16
[b]ВИКОРИСТОВУЙ СВОЮ ВІДСУТНІСТЬ, ЩОБ ЗБІЛЬШИТИ ПОВАГУ ТА ЧЕСТЬ[/b]
Занадто активне обертання серед товариства збиває вам ціну. Чим більше Вас видно та чутно, тим більше повсякденним Ви здаєтеся. Якщо Ви вже домоглися певного становища, тимчасове зникнення змусить більше говорити про вас, навіть захоплюватися вами. Варто навчитися визначати, коли піти. Робіть цінність, створюючи дефіцит.

ЗАКОН 3
[b]ПРИХОВУЙ СВОЇ НАМІРИ[/b]
Тримайте людей у невіданні, у стані хисткої рівноваги, ніколи не розкриваючи підґрунтя своїх дій. Перебуваючи в незнанні того, що Ви хочете почати, вони не зможуть забезпечити собі захист. Заведіть їх подалі хибним слідом, напустіть туману, і на той час, як вони усвідомлять ваші наміри, буде вже занадто пізно
avatar
0
13 Гість • 17:56, 14.04.2013 [Матеріал]
7. Дилетант скоріше всього ти - бо говориш ні про що і аргументів не наводиш ніяких. Автор, не звертай уваги! хай собі там як хоче думає і каже. йому - бо то одно то саме...- вже не  дивуються тут
avatar
0
12 Я • 17:48, 13.04.2013 [Матеріал]
Сесія не монотонна тоді, коли ділять великі районної казни гроші. А зараз при цій владі які гроші? Перекидають з одного рахунка на інший якісь копійки - і радіють раз в пару місяців, що потайки поділилися ще на комісіях чи кулуарно кількома тисячами! От якби велике перевиконання витягнули на сесію - то, як ворони, всі галділи би, сварилися довго і нудно один з одним і з головами, перетягуючи одіяло кожен на себе.
Сесія і справді скучновата була. Нічого цікавого - хоч народу чогось поназбігалося повно. Точно мало щось вібутися - і не відбулося.
avatar
0
11 Ніхто • 14:55, 13.04.2013 [Матеріал]
Я на сесії був також. Таке ж враження як в автора - наелектризованість була велика. А ще три камери пильнували все. І про те що мав бути Герега говорили всі. Чекали його. То не треба декому говорити про те, що не знає. А матеріал обєктивний. По крайній мірі - на мій погляд.
avatar
0
10 888 • 20:44, 12.04.2013 [Матеріал]
Осведомленный, як завжди - на висоті! Навіть немає що добавити. Браво!
"обозревателю"  ще вчитись і вчитись. Не факт, що навчиться. Діагноз на лице.
1-10 11-19
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0