Сб, 20.04.2024, 00:23
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2013 » Січень » 11 » 12.01.2013 Правосуддя, яке не по кишені місту.
00:28
12.01.2013 Правосуддя, яке не по кишені місту.
   Сесія Городоцької міської ради, яка винесла на розгляд бюджет міста Городок на 2013 рік, відбулася 9 січня. На противагу депутатам районної ради, проект бюджету був детально розглянутий бюджетною комісією, виконкомом та депутатами, які забажали взяти участь у розробці основного економічного документу на 2013 рік.
   Що стосується власне затвердження проекту бюджету - 2013, то чи не єдиним каменем спотикання депутатів у фінансовому документі стало питання забезпечення коштом міського бюджету двох держслужбовців – судді та помічника прокурора житлом.
   Як пояснив депутатам секретар Городоцької міської ради Олег Пукліч, до міської ради надійшла вимога державного судвиконавця, у якому вказано, що своїм  рішенням Городоцький та Ярмолинецький районні суди зобов’язує виконком міської ради забезпечити житлом – трикімнатними квартирами помічника прокурора та суддю Городоцького районного суду за кошти, виділені на ці потреби з міського бюджету.     Депутати, які взяли участь у обговоренні даного питання, акцентували, зокрема, увагу сесії на тому, що суддя і помічник прокурора є державними службовцями, яких наймає на роботу держава, і саме в державному бюджеті повинні закладатися кошти і з того ж таки державного бюджету, а не з місцевих, виділятися на придбання житла державним посадовцям. Кошти, все-таки,  чималі – 600 тисяч гривень.  Із спецфонду їх, мабуть, було би краще спрямувати на житлово-комунальне господарство, яке ледь животіє, або на дошкільну освіту.
   Як з’ясувалося у обговоренні даного питання, основні видатки загального фонду міського бюджету припадають саме на фінансування закладів дошкільної освіти міста. Фінансовим управлінням Городоцької райдержадміністрації доведено показник у проекті міського бюджету на 2013 рік  на видатки дошкільної освіти в сумі 6 млн. грн. Це, зокрема, передбачає виплати  лише «голих» посадових окладів педагогам. А для того, щоб повноцінно профінансувати усі передбачені законом надбавки та доплати, оздоровчі виплати працівникам дошкільної освіти міста, необхідно близько 7 млн. грн. Вочевидь, прихований дефіцит міського бюджету на 2013 рік по дошкільній освіті складає 1 млн. грн. Коштів таких у міському бюджеті немає.
   Стурбованості мера та  депутатів Городоцької міської ради не було меж. Тим - що основною причиною недофінансування освіти є держава, яка перекладає фінансування на ці потреби на місцеві бюджети, зменшивши дотацію вирівнювання з держбюджету на 2013 рік на 300 тисяч гривень у порівнянні з 2012 роком. Зрештою, зважаючи на те, що держбюджетом запланований на 2013 рік ріст мінімальних зарплат на 7,4%, а також прогнозований рівень інфляції – на 4,8%, то дотація вирівнювання з держбюджету мала б збільшитися, а не зменшитися  мінімум на 7,4%, то  додатково міський бюджет мав би отримати з держбюджету 272 тис. грн. на утримання дошкільної освіти.
   Врешті, коли на сесії дійшло до голосування, депутати, щоб не допустити кризи у фінансуванні дошкільної освіти та комунальної сфери міста у 2013 році,   разом з мером одноголосно проголосували  проти включення до міського бюджету 2013 року видатків у сумі 600 тисяч гривень на придбання трикімнатних квартир судді та помічнику прокурора,  спрямувавши ці кошти на потреби дошкільної освіти  та комунальної сфери міста, які гостро потребують фінансової підтримки з міського бюджету.
   Іще одне питання, яке депутати одноголосно зняли з порядку денного сесії – це питання щодо виділення земельної ділянки в розмірі 6 соток під забудову іще одному судді Городоцького районного суду, мотивуючи свої дії тим, що рішенням попередньої сесії міської ради створено комісію по інвентаризації земельних ділянок міста, і  на сьогодні  інвентаризація земельних ділянок міською радою поки що не проведена.

Переглядів: 2554 | Додав: Gorycvit | Теги: бюджет, міська рада, городок | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 251 2 3 »
avatar
0
25 Z • 13:57, 03.02.2013 [Матеріал]
Може й ви так і туди хочете? Будь ласка, каже Гриценко... http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/17/6979928/ biggrin
avatar
0
24 так воно • 23:00, 28.01.2013 [Матеріал]
Не буде цього при даній нам владі точно. Владарюючим беззаконникам це не вигідно. Може, хіба що влада зміниться. Але коли то буде... Бо хто ж її змінить...
avatar
0
23 Ще один користувач сторінки • 13:35, 25.01.2013 [Матеріал]
Для САМ. Це не сам хмельничанин пише, просто не раз приходилось бувати на засіданнях і чути його претензіїї до місцевої влади, от і зрозумів, що йому на них начхати. А взагалі йде поголос, що скоро суддів району та області будуть вибирати прості громадяни, представляєте? Оце насміємось.
avatar
0
22 Городок • 13:11, 24.01.2013 [Матеріал]
В стране не останется бизнеса, не подконтрольного Януковичам.

Так называемая «реформа центральных органов власти» в Украине, похоже, преследует одну цель: сохранение безраздельной власти президентского семейства над страной и ее гражданами. За разговорами о реформах кроется кропотливая работа клана Януковича по подготовке к президентским выборам-2015.

Обеспечить победу Виктора Федоровича должны полностью подконтрольные «Семье» МВД, СБУ, ГПУ и суд. Но мало того: президентская семья намерена тотально контролировать все финансовые потоки в государстве — вплоть до «карманных расходов» украинцев. Новой «дубинкой» власти станет финансовая милиция.

http://argumentua.com/stati/semyu-nakormyat-orly-klimenko

Все! Треба валити! sad
avatar
0
21 сам • 12:36, 24.01.2013 [Матеріал]
таке враження що це сам хмельничанин молодий пише biggrin biggrin biggrin biggrin
avatar
0
20 Ще один користувач сторінки • 11:51, 24.01.2013 [Матеріал]
Для "Це щира правда". Дійсно цей суддя судить по букві закону,просто він хмельничанин і йому до лампочки наші місцеві бонзи з їхніми претензіями на вищість та царювання. Та й брати треба знати від кого, а то можна влетіти "не по-детски". Зараз він на терміні, якщо пройде цей термін "без сучка и задоринки", то залишиться по життєво суддею. Так що йому зараз не вигідно судити за власними уподобаннями. Може потім...... Прийде час.... Але будемо надіятись на те, що хоч один суддя чесний і правдивий і залишиться такий надовго. angel angel angel angel angel angel angel
avatar
0
19 без комментариев • 11:28, 23.01.2013 [Матеріал]
Зять голови СБУ Олександра Якименка, молодий прокурор Анатолій Абраменко розмістив в соціальних мережах свої знімки з голим торсом.
Також на фото він позує з пістолетом і смокче пустушку .

http://ua.comments.ua/politics/194040-zyat-novospechenogo-glavi-sbu-lyubit.html

Ну, — что тут комментировать? Эти "детки" вершат судьбы других людей. С оружием. И большинство из таких — не задумываясь его против нас применят. У них нет ни мозгов, ни совести. И страха перед Законом они тоже не испытывают.
В общем, — сами понимаете в каких руках оказалась Украина.
avatar
0
18 Всі • 23:13, 22.01.2013 [Матеріал]
Погано ми бачимо - бо потрібно щоб ми були сліпими!!!
Погано ми чуємо - бо потрібно що ми були глухими!!!
Стукаємо в двері де потрібно, але нам не відчинять - потрібно щоб ми були не ходячими!!!
Але де ж є правда!!!
avatar
0
17 Це щира правда • 22:46, 22.01.2013 [Матеріал]
Так, у нашому суді якимось дивом працює суддя (бо це рідкість) згідно букви закону. Перевірено на власному досвіді, але, кажуть, що він не хоче тут надовго затримуватись. Не здогадуєтесь, чому?
avatar
0
16 Алло! • 22:35, 22.01.2013 [Матеріал]
Читачу. Ти дуже добре обізнаний - хто і що робить. Певне, суддя, або прокурор.Прикинь, всі, хто працюють, чесно відпрацьовують мізерні(!!!!) зарплати! Не знав? Чи думаєш, що ти найобділеніший і тебе влада карає тим, що ...чогось тобі там не зробила? Чи медаль тобі не дала та влада за "добросовісний труд"? А мала це зробити?
1-10 11-20 21-25
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0