Пт, 29.03.2024, 11:03
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2012 » Лютий » 16 » 16.02.2012 - «Змінюючи себе – змінюю своє місто»
21:13
16.02.2012 - «Змінюючи себе – змінюю своє місто»
   В рамках проекту по здійсненню Стратегічного планування міста Городок «Змінюючись – змінюємо!» Городоцька районна громадська організація «Перлина» (голова Неля Пославська) за підтримки Євросоюзу в межах проекту «Сталий міський розвиток», що впроваджується  міською радою м. Українка в партнерстві з Асоціацією малих міст України та благодійним фондом «Творчий центр «ТЦК»(Україна), - завершила реалізацію конкурсу учнівської творчості «Змінюючи себе – змінюю своє місто».
   Як каже Неля Пославська, координатор проекту, ГО «Перлина» в рамках реалізації цього проекту поставила собі за мету виявити серед учнівської молоді міста талановиті й творчі перлини, дізнатися про реальне особисте ставлення молоді до рідного міста Городок, спонукати підростаюче покоління до соціальної відповідальності та до формування у школярів суспільної свідомості й активності.
Відтак, ініціатори та організатори конкурсу учнівської творчості «Змінюючи себе – змінюю своє місто» розробили Положення про конкурс і через адміністрації та педагогічні колективи шкіл міста ознайомили школярів з умовами  творчого конкурсу.
   Дітям було запропоновано написати твір або вірш про минуле, сьогодення або майбутнє Городка; виразити своє ставлення до рідного міста у малюнках, графіці, фотографії з обов’язковим зображенням фрагментів міста; Створити макет майбутнього міста Городок.
   З одного боку, реалізатори проекту, як вони кажуть, чекали на досить невисоку активність учнівської молоді у залученні до конкурсу. З іншого боку, вони щиро сподівалися, що молодь таки зацікавиться проектом і відгукнеться на нього своїми творчими роботами. І відрадно, що сподівання членів «Перлини» не виявилися марними. Заявки на участь у творчому конкурсі надійшли від 50 школярів загальноосвітніх закладів міста.
   Найактивніше забажали заявити про свої таланти учні Городоцької гімназії – вони були й найоперативнішими. Потім – вихованці Городоцької дитячої художньої школи, учні Городоцьких ЗОШ №4. Дещо пасивнішими  виявилися учні ЗОШ№3 і №2. Втім, як би там не було, у конкурсі «Змінюючи себе – змінюю своє місто» були представлені роботи учнів усіх шкіл міста.
Відповідно до поданих заявок організатори закупили і забезпечили школярів, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, усім необхідним: аквареллю, гуашшю та масляними фарбами, папером, пензлями й ручками, блокнотами й фотопапером, рамками тощо. Учням залишилося одне – творити. Впродовж двох місяців вони цим і займалися. Врешті, вчителі, визначені відповідальними за проведення конкурсу в кожній школі, зібрали роботи й здали їх організаторам  конкурсу.
   Об’єм та якість робіт були колосальними: Учасники здивували і порадували неабиякими творчими здібностями, креативністю, високою майстерністю виконання робіт – малюнків, віршів, творів, картин, аплікацій, навіть, одного макета фрагмента з майбутнього міста.
   Два дні поспіль журі конкурсу, до якого увійшли освітяни й творчі особистості Городка, - прагнучи бути максимально об’єктивним, ретельно знайомилося й за багатьма критеріями оцінювало роботи учасників конкурсу.
   Врешті, визначилося – і з переможцями, і з лауреатами у всіх категоріях, заявлених у конкурсі.
Але, найцікавіше і найприємніше поки що попереду. Це – врочисте зібрання організаторів, журі, гостей з приводу відзначення переможців і лауреатів…
   І головне – відкриття виставки робіт та випуск брошури за результатами конкурсу, для презентації молоді, яка взяла участь у конкурсі, та їх робіт. Відтак, кожен житель міста, зможе подивитися на сьогодення й майбутнє міста Городок - очима підростаючого покоління. Залишилося трішки почекати – до березня… А він – не за горами.

Переглядів: 3923 | Додав: Gorycvit | Теги: ГО Перлина, змінюючись змінюємо | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 291 2 3 »
avatar
0
29 коля перегарний • 22:19, 08.03.2012 [Матеріал]
хороша дискусія... деякі взагалі "прєлість"
avatar
0
28 Житель • 03:48, 02.03.2012 [Матеріал]
Чому городоччани не приймають участь у святкуваннях, організованих владою? Напевне тому, що час іде і вони змінились, а влада залишилась совєцькою за духом і змістом. Весь час намагаються організувати комуністичний парад у дусі вісімдесятих. Але нема уже пролетаріату і заводів нема, для добровільно-примусових заходів залишились бюджетники. Як наслідок майже на усіх заходах присутні чотири категорії людей: 1 - ті, що виступають, як правило діти; 2 - ті, що прийшли на них подивитись, як правило їх батьки та родичі; 3 - ті, що отримують зарплату із бюджету і, як правило, не змогли "відмазатись" від участі у масовці; 4 - такі як я, поодинокі зіваки, що прийшли подивитись на перші три категорії. І зважте, всі ми не святкуєм, а берем участь у святі, граєм відведену нам організаторами роль тому, що і сценарій у них писаний не для нас, а для... До речі, завжди хотів спитати авторів тих сценаріїв: для кого вони їх пишуть? Яка основна ідея та мета свята? Можливо відповідаючи на ці питання вони зрозуміють нікчемність своїх творінь? Заради справедливості варто згадати, що були в історії нашого міста наповнені змістом, гарно організовані О.Федоровим заходи, але їх було занадто мало і вони у минулому. До тих пір поки городоччанин буде залишатися декорацією, а не головною особою свята, доти наші святкування будуть нагадувати ритуальні танці.
avatar
0
27 Жителька • 22:14, 01.03.2012 [Матеріал]
Так як з Днем міста. Робить влада - погано, бо гроші деребанять! Не робить - погано, бо не шанують місто, не святкують його день народження! Не вгодиш! Я особисто років 5 вже, як не ходила на день міста. Чому? Бо всі в Городку говорили,як мер Хоптинець з заступником то землю продають, то гроші відмивають. Не хотілось мені з тим мером святкувати цей день,навіть якщо він був і не з народом, а з начальством десь там тусувався. Бо вони ж "боги"! Якось розк азували мені,як фейерверк на день міста затримали на годину,бо Хоптинець з "божками" не встигали добігти на стадіон з ресторану!І всі жителі стояли і чекали.Може це одна з причин,коли людям це набридло і вони перестали ходити на ті свята "народні".
avatar
0
26 Жителька • 22:06, 01.03.2012 [Матеріал]
Для ОГО! На рахунок МАСЛЯНОЇ, щось постараласьзробити міська рада для людей, хоч "якесь свято", ну не кожен же день жити справами буденними. Поскільки ймовірність була не великою, то попросили "держслужбовців вийти", а не "вигнали". Ну як можна їх вигнати???! Люди й вийшли. Можливо,якби була погода тоді б більше трішки вийшло. А згадайте, як років 4 тому назад робили в центрі чи то день міста, чи то день незалежності. Стидоба була! Біля адміністрації, як завжди зробили великий концерт(на "головній сцені міста" - сходах біля адміністрації) на "сцені" артисти, якийсь "хор народний", а на площі - пустота! Я стояла біля памятника Грушевського і диву дивувалась - чого так усе відбувається? Або влада щось не то робить, адо народу це все 300 лєт не потрібно???
avatar
0
25 Дидаскалу • 23:55, 29.02.2012 [Матеріал]
вони сірі і посередні і чорнобілі, а хочеться пожити в квітучій, успішній, кольоровій державі, як не нам то хочаб нашим дітям
avatar
0
24 Дидаскал • 23:41, 29.02.2012 [Матеріал]
На все що робить влада - дивитись гидко , і то по одній простій причині, всі вони гидкі і смішні.
avatar
0
23 ОГО! • 22:39, 28.02.2012 [Матеріал]
А на МАСЛЯНУ в таку погоду, що добрий хазяїн пса на двір не вижене, вигнали чиновників всіх на центр козу водити. Інакше це не назвеш. Фігури снігові розповзлись. Вітер кидав з ніг. Всі посиніли і попримерзали до площі. А голови всіх вітали і щастя бажали. Порадувала як завжди культура. Пісні співали класно. І Федоров прикинувся Дідом Морозом - подарки з лотареї всім роздавав. Хто що витягнув у лотарею. Горілку, курку-гриль, фотоапарат навіть комусь зайшов. Тільки людей небуло на святі. То хочеться спитати - для кого воно робилось? І чи віддадуть держслужбовцям вихідний за той "робочий день"? І як віддадуть - то коли? Треба підлічитись після холодної масляної.
avatar
0
22 Я • 16:56, 26.02.2012 [Матеріал]
А он на нашу Городоцьку Масляну як було. Сніг і дощ - а бідні діти дядям і тьотям до свята фігури снігові ліплять. Не дорослі дітям - а навпаки. За призочки потім. Гидотство. Але кого б організатори заставили це робити в таку погоду - як не дітей? Точніше - вчителів чи викладачів пту - а ті вже своїх учнів.
avatar
0
21 Аліса • 13:53, 25.02.2012 [Матеріал]
Тут на сайті була цікава стаття авторки, яка відображає істиний стан справ в нашому суспільстві, щодо питання "щасливого дитинства" в нашій державі.

Отже, все що "визнано і заплановано державою", щодо "захисту дітей", як то масове святкування 1 червня - може бути, а будь які інші спроби нагадати про наших дітей, "непоправна помилка" тих, хто це робить, поза різними планами "держави".
Так виходить?
avatar
0
20 Аліса • 00:19, 24.02.2012 [Матеріал]
Изменения – это всегда страшно. Но никто не изменит за вас вашу жизнь. Вы понимаете, какой должны сделать выбор, но несмотря на страх, движетесь вперед. Это главное правило успеха. (Пауло Коэльо)
1-10 11-20 21-29
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0