Пт, 19.04.2024, 01:47
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2016 » Березень » 16 » 16. 03. 2016 - Основний напрямок - на комунальну сферу...?
18:22
16. 03. 2016 - Основний напрямок - на комунальну сферу...?

5 Сесія Городоцької міської ради, що відбулася 3 березня, була  для апарату Городоцької міської  ради і депутатського корпусу дещо незвичною, бо проходила вперше відповідно до змін у чинному законодавстві, що вимагає поіменного голосування та оприлюднення рішень сесії у день проведення сесійного засідання.

Насамперед, як уже стало звичним для  депутатів цієї каденції, прозвітував перед сесією по найважливіших поточних питаннях Городоцький міський голова Василь Підлісний, акцентувавши, зокрема,  увагу депутатів на тому, що цьогоріч міська рада вибирає основний напрямок у спрямуванні коштів та зусиль на комунальну сферу місту. Василь Підлісний від імені виконкому та депутатського корпусу ради привітав жінок-депутатів із наступаючим на той день Жіночим весняним святом, вручивши жінкам-депутаткам, які були присутні на сесії, квіти, а також повідомив депутатів, що голосування у залі відбуватиметься за новими змінами до закону «Про місцеве самоврядування», тобто поіменно. І хоча електронну систему для поіменного голосування, як наголосив Василь Підлісний, міська рада поки що не придбала і не планує придбавати, бо вона коштує немало, втім, свою «систему» поіменного голосування на день голосування, як вимагає законодавство, апарат міської ради продумав і розробив - і пропонує до затвердження сесією Городоцької міської ради.

Спочатку депутати заслухали зміни до регламенту роботи Городоцької міської ради, що мали затвердити нову процедуру голосування та оприлюднення результатів сесії. За результатами обговорення та відповідно до пропозицій депутатів були внесені  окремі зміни та доповнення до проекту рішення, і депутати проголосували зміни до регламенту в цілому.

Про порядок голосування за новими правилами детальніше розповіла секретар Городоцької міської ради Олена Гріх.

Кожному депутату окремо була роздана планшетка  з роздрукованим порядком денним на трьох аркушах паперу. Навпроти кожного питання – три колонки із надписами «за», «проти», «утримався». Внизу кожної сторінки – підпис депутата, який брав участь у голосуванні. Водночас, у лічильної комісії – роздруківка свого загального протоколу голосування по питаннях порядку денного. Депутати ж голосували, як і раніше,  звичним підніманням рук.
Про виконання міського бюджету за 2015 рік та про внесення змін до міського бюджету на поточний рік інформувала  спеціаліст фінансово-господарського відділу Валентина Світана.
Як було сказано, всього за 2015 рік надходження до міського  бюджету з урахуванням загального та спеціального фонду склали 17 983 130 грн. Темп росту при цьому до минулого року склав 35, 5% або надійшло коштів на 4 708 300 грн. більше.
Щодо внесення змін до міського бюджету на 2016 рік, то на сесії проводився розподіл вільного залишку коштів загального та спеціального  фонду міського бюджету в сумі 3 063 350 грн.
Зокрема,  проектом рішення , винесеного  на обговорення та затвердження сесіє,  передбачили кошти: на встановлення башти Рожновского в районі Мархлівки в сумі 142 000 грн., водопровідно-каналізаційне господарство – 300 000 грн.; благоустрій  міста – 300 000 грн.; дорожнє господарство – 100 000 грн.; на компенсацію  за пільговий проїзд окремих категорій громадян в приміських маршрутах та на послуги зв’язку пільгових категорій населення міста – 180 000 грн.; на придбання щодо благоустрою міста в сумі 581 000 грн.: фрези та перфораторів, причепа -  105 000 грн. та трактора МТЗ – 476 000 грн.; на будівництво артезіанської свердловини по вул.. Поповича та водогону – 241 000 грн. із загального та 151 000 грн. із спеціального фондів міського бюджету.

При представленні  проекту змін до бюджету на 2016 рік депутати міської ради, посилаючись на звернення до них  працівників дошкільних закладів міста, просили сесію взяти до уваги прохання працівників ДНЗ міста щодо подальшого виділення з міського бюджету  коштів на відновлення 20% надбавки за престижність працівникам дошкільних закладів міста, у яких заробітна плата, як було вказано у зверненні до депутатського корпусу, нижча середньо районного рівня,  та щодо можливості закладення коштів у міському бюджеті на виплату коштів на оздоровлення в розмірі посадового окладу обслуговуючому персоналу ДНЗ (кухарям, слюсарям, водіям, прибиральницям та підсобним робітникам).

 У ході гарячої дискусії, з одного боку, що міська влада не повинна бути осторонь проблем простих городоччан, в даному випадку, працівників ДНЗ міста, з іншого боку, що необхідних на ці цілі коштів в сумі близько 560 тис. грн., з них – 400 тис. грн. – на виплату 20% надбавки до зарплатні за престижність праці та 160 тис. грн. – на допомогу по оздоровленню  обслуговуючому персоналу – в бюджеті наразі нема, - рішення по цьому питанню таки прийнято не було. Втім, при розгляді Програми фінансового забезпечення дошкільних навчальних закладів міста на 2016 рік, депутати таки прислухалися до потреб городоччані внесли до програми зміни щодо «виплати  мінімальних зарплат (доплат та інших надбавок, передбачених чинним законодавством)»  працівникам ДНЗ, при умові, якщо при розподілі бюджету міста в майбутньому будуть у бюджеті будуть вільні залишки коштів.

На сесії відповідно внесені  та проголосовані зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Городок на 2016 рік; прийнято рішення щодо затвердження лімітів на використання води для вторинних водокористувачів на 2016 рік. Депутати заслухали і взяли до уваги звіт про фінансово-господарську діяльність КП «Городоккомунсервіс « директора підприємства Григорія Гурного, затвердили Програму фінансової підтримки комунального підприємства на 2016-2018 роки й положення про притулок для тимчасового утримання бродячих тварин;проголосували за прийняття на баланс котельні з технологічним та сантехнічним обладнанням у Городку по вул.. Індустріальна до спільної власності Городоцької міської територіальної громади; розглянули ряд звернень громадян: щодо надання матеріальної допомоги, пільг по сплаті комунальних платежів та платних послуг до міського бюджету,щодо розгляду на сесії та вирішення земельних та технічних питань городоччан.

 
Переглядів: 889 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 111 2 »
avatar
0
11 Да-да! • 16:19, 24.03.2016 [Матеріал]
На тисчу чи дві не проживуть. Факт! Виздихають як мухи. Не привикли жити як простий люд. Привикли на широку ногу. Пожалійте і дайте зарплату в 3 рази більшу. Вони ж влада, не хто небудь!
avatar
0
10 @@@ • 11:00, 23.03.2016 [Матеріал]
А на півтори чи дві тисячі, як дві третіх населення і вихователі дитячих садків міста вони  не хочуть пожити? Може хай попробують. Чи не звикли до таких "розкошів"?
avatar
0
9 баско • 08:20, 23.03.2016 [Матеріал]
А чому ніде не піднімають питання по піднесеню зарплатні апарату міської ради?Ви думаєте на 8000 тисяч гривень можливо в городку прожити?
avatar
0
8 Жителю • 12:24, 17.03.2016 [Матеріал]
Навіть не рівняй з Дєдом. Той хоть на своїй авто їздив за свої гроші  і на тисячні ремонти волги  і річки бензину гроші не списував. І  Дєд хоч теж нічого не робив, але так не піарився на повну катушку.
avatar
0
7 житель • 12:16, 17.03.2016 [Матеріал]
Усі знають, що районна газета і сайт маської ради одного поля ягоди, одне лизоблюдство. Ще  трохи і переплюнуть Вербановського, кругом один мер, тут він і суботніки проводить, тут він бігає біля приватбанку автомобілі фотографує, тут він і наради на комуналці пароводить, тут він і брєвно несе, тут він і маршрути роздає по місту незаконно, тут він... Ну, дєдушка ЛЄНІН. Але Дєдушка Мороз в нас вже був, йому всі мішали "вороги народу"
avatar
0
6 @@@ • 10:02, 17.03.2016 [Матеріал]
Насправді це коли пішов на сесію - подивився і сам зробив висновки. От і зроби висновок..
avatar
0
5 @@@ • 09:58, 17.03.2016 [Матеріал]
А автор в районку ненасправді пише? Сюда насправді, а в газету ненасправді? Йойо ти...
avatar
0
4 к • 00:50, 17.03.2016 [Матеріал]
А це ж стаття з районки передерта, ми ж хотіли б почути, що було насправді
avatar
0
3 Оп-па! • 20:06, 16.03.2016 [Матеріал]
Який напрямок??? Які плани??? Які стратегії??? Воду відключають - ось наслідок!!! Землю своїм роздають - ось наслідок!!! Кошти з бюджету відмивають - ось наслідок!!! Та ні. Сліди грязні це - а не наслідки!!! shades shutup facepalm
avatar
0
2 Просто людина • 18:44, 16.03.2016 [Матеріал]
Напрямок на комуналку. Гроші на комуналку. Всі зусилля на комуналку. А з комуналки користі  як не було, так і нема. Хіба що комусь - окремо взятим.
1-10 11-11
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0