Ср, 24.04.2024, 16:58
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2014 » Жовтень » 16 » 16.10.2014 - Дорога… До суду чи до совісті?
15:34
16.10.2014 - Дорога… До суду чи до совісті?

Чому  ледве зібрався кворум Городоцької міської ради? Чому депутати не бажають приходити і працювати на сесіях відповідно до законів України та до своїх обов’язків депутата місцевих рад? Про це завжди хочеться запитати у тих депутатів місцевих рад, які як самовисуванці і в списках партій висунули себе в кандидати, пройшли в раду і …не працюють. Втім, питати нема в кого – депутати-прогульники як не ходили, так і не бажають далі брати участь у сесійних засіданнях.  Тож засідання 46 сесії  Городоцької міської ради, яке зібрав апарат ради 10 жовтня, винісши на слухання сесії близько 40 питань,  тривалий час перебувало на межі зриву. Депутати від більшості у своїй більшості прийшли на сесію, а від меншості – знов сесію «прогуляли». Втім, з натугою зібралися таки і сесію провели.

Які питання розглядалися? Як завжди: внесення деяких  змін до бюджету ради на  поточний рік та відповідних змін до програми розвитку міста, цілий ряд технічних та господарських питань -  як усього міста, так і багатьох окремих городоччан, депутатські запити та звернення.

Мабуть, чи не найцікавішим на сесії було питання, яке депутати внесли до порядку денного сесії з голосу. Це – звіт голови постійно діючої при міській раді депутатської комісії з питань будівництва доріг і підприємництва. Звітував голова комісії Олександр Шоловей. Він розповів про те, що спеціальна комісія міської ради, яка була створена згідно з постановою  Кабміну «Про підтвердження кредиторської заборгованості» та відповідного розпорядження голови Городоцької міської  ради Володимира Поворозника, працювала впродовж кількох місяців – майже півроку. І про результати діяльності комісії мають знати як депутати, так і громадськість міста.

Як було сказано, на початку 2013 року міська рада виділила на капітальний ремонт доріг міста близько 800 тисяч гривень. У листопаді-грудні  цього ж року з виконавцем робіт Ашотом Арутюняном були підписані акти виконаних робіт на цю суму. Але в травні 2014 року, як  з’ясувалося, роботи були виконані, а кошти за роботу не проплачені в повній мірі. З близько 800 тисяч гривень міська рада проплатила якихось 200. Саме по цій заборгованості й була створена комісія міської ради із залученням спеціалістів та депутатів міської ради.  Але найцікавіше – це те, що саме депутати, які ввійшли до цієї комісії, під час перевірки встановили розбіжності  по ПЛОЩІ виконаних робіт. Вони не підписали акт даної комісії, ініціювали проведення контрольних шунтів (замірів товщини асфальтованого покриття). Спеціалісти по ремонту доріг та головний фінансовий інспектор Городоцького  району  не підтримали цю ініціативу. Чому? Хто зна. Акт без підписів депутатів був визнаний.  ПП Ашот  Арутюнян звернувся до суду – і суд задовольнив його позов: заборгованість міська рада погасила. Тоді  депутати і Народна Самооборона Майдану звернулися до Фінансової інспекції у Хмельницькій області.

Фінансова інспекція у Хмельницькій області  довго не зволікала і не відклала в глухий ящик звернення Народної Самооборони Майдану  Городка - начальника штабу Олександра Захарчука, депутатів міської ради Олександра Шоловея та Володимира Краснощока. Вона скасувала результати попередньої перевірки, призначила повторну перевірку трьох об’єктів, де проводився так званий капітальний ремонт асфальтового покриття ПП Ашотом  Арутюняном: вулиць Гончара та Індустріальна, тротуарної доріжки від вулиці Миру до вулиці Терешкової, 1а. При підтримці та активній участі в  роботі повторної комісії Народної Самооборони Майдану м. Городок (начальник штабу – Олександр Захарчук), були нарешті проведені контрольні шунти, які підтвердили підозри депутатів про те,що на даних об’єктах  «капітальний ремонт» проведено не добросовісно: товщина асфальтового  покриття вдвічі, а то й більше , не досягала відповідного до актів виконаних робіт рівня, замість щебеневої «подушки» - щебеневий відсів, гранітного щебеню взагалі не було виявлено. Одним словом, такий «капітальний» ремонт  не заслуговував виділення додаткових коштів , бо потягнув за собою збитків на суму 194,9 тисячі гривень. Тож, за результатами перевірки відкрито кримінальне провадження за статтею Карного кодексу України щодо розкрадання державних коштів у великих розмірах.

Благо, що на сесії були присутні  представники правоохоронних структур району.  Тож депутати попросили їх розповісти про те, чи триває слідство і на якому воно етапі зараз.

Представник Служби безпеки України в Городоцькому районі Олександр Ткачук повідомив, що СБУ отримала матеріали по даній справі і здійснюватиме жорсткий контроль за розслідуванням, яке уже проводять працівники Городоцького РВ УМВСУ в Хмельницькій області. Про деталі розслідування Павло Болотюх, заступник начальника Городоцького РВ УМВС, присутній на сесії, не міг сказати нічого – бо триває слідство. Але, як він наголосив, трохи згодом про хід розслідування депутати зможуть дізнатися у слідчого, який займається цією справою і якого можна буде запросити на наступне засідання сесії.

У свою чергу секретар Городоцької  міської ради  Олег Пукліч повідомив сесію, що до міської ради надійшов лист обласної фінансової інспекції щодо усунення недоліків по даному факту. Так як виконавець не виконав ремонтні роботи на дану суму, він має або виконати ці роботи,або повернути кошти в сумі 194,9 тисячі гривень. Лист – повідомлення Ашоту Арутюняну про це надіслано. Відповідь не отримано. Після повторного листа і повторного неотримання відповіді міська рада підготує позов до суду і буде через суд вимагати повернення коштів до міського бюджету. Депутати заслухали звіт Олександра Шоловея і взяли його до уваги.

Переглядів: 3140 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 4.9/18
Всього коментарів: 631 2 3 ... 6 7 »
avatar
0
63 Для А так? • 12:44, 15.11.2014 [Матеріал]
Люди мислять правильно і хочуть щось міняти. І вже перестали мовчати. Не всі правда. Але багато хто може себе проявляти в гуртуванні. Не по одинці. І коли  хтось згуртує людей довкола себе і довкола правильних кроків, тоді й почнуться реальні зміни.
avatar
0
62 А так? • 23:31, 13.11.2014 [Матеріал]
Все буде в Городку по-старому до тих пір, поки люди не почнуть мислити по-новому, не почнуть хотіти жити по-новому і самі щось міняти. А коли мовчимо - то маєм, те що маєм.
avatar
0
61 Так-так • 17:58, 13.11.2014 [Матеріал]
Так-так. А наші земельники-кадастровики чим дивилися? Чи вони теж в Городку у всіх в долі? Всі документи "підпільників" через їх руки йдуть і ніхто цього не бачить і з них як з гусей вода. Ще ні разу не зловили і по рукам не надавали. Та і не дивно. Рука руку миє і криша кришу кришує. Не Городок, а помийна яма.
avatar
0
60 Так-так • 17:53, 13.11.2014 [Матеріал]
Так-так. Дали Сабаревському землю ще якихось пять років тому, а винні депутати, які тільки вчора про це вперше дізналися. І не того, що не
ходили на сесії і не знали, що там робиться. Не приймали вони такого і
подібних рішень, бо не настільки дурні. От якби хтось з них перевірив,
що приймалося і хто то рішення склепав. І хоч один раз знайшли "коваля",
який клепав і клепає липу - та посадили на багато років за корупцію. Та
кому то треба? Всі одним миром мазані. І Сабаревський і ті що з ним - бо
разом були при владі, разом пили і гроші району і міста разом ділили.
Не так? То не треба винити депутатів. А знайти винних і землю під
газконторою повернути місту. А як ви на таке, "правохранітєлі"? Прощолкали таку "подію" - і тепер самі "в землі" по вуха? Не встидно? Перед людьми.
avatar
0
59 Так-так • 17:44, 13.11.2014 [Матеріал]
Так-так. Ось і головному міліціонеру дуже потрібна земля для сільгоспробіт. Аграрій, блін. Як і Вербановському та Бельському в свій час. Закон же
дозволяє всім. То чому би і міліціонерам земелькою не забезпечитись? Що,
не при владі, чи що? Чи не їхній колишній начальник править містом? А
от нащо Грибу земля, якщо він начальник міліції і фермерством чи землеробством йому
займатися не можна? Ну не той фах у нього. Чи іншим ментам? Хіба ж можна? І хто їм цю землю дає? Знов
депутати? Чи хтось інший? Якийсь дух невидимий сидить чи витає над
адмінбудинком міської ради і виробляє таке в апараті, що вже й кури
сміються в Городку. От тільки людям не до сміху. Коли вже їм терпець
вірветься?
avatar
0
58 Так-так • 17:37, 13.11.2014 [Матеріал]
А депутати як завжди дізнаються про те, що вже прийнято і зроблено апаратом в останню чергу. І можуть ображатися і нарікати на кого завгодно - рішення прийнято: за гарні гроші в кишені гарні хлопці беруть землю, виготовляють проекти, будуються і розбудовують бізнес. В кінцевім результаті винна невістка. В даному випадку - депутати, які ні сном - ні духом не знали і тепер теж взнають в останній момент, хто що і де і яке рішення липове прописане на папері. От тільки ким прописане? Ось в чому вічне питання і постійна проблема міської влади.
avatar
0
57 Не так • 17:29, 12.11.2014 [Матеріал]
А ТЕ, ЩО ЦЕ БУЛО не у цій каденції, чого не добалакуєш? Може то ти і давав ту землю Сабаревському? Хтось із трьох: Хоптинець? Кривий? Парамей?
avatar
0
56 @@@@ • 12:54, 12.11.2014 [Матеріал]
То це правда, що Саборевський викупив під газконторою землю як приватна особа? Якщо правда, то де в нашому місті правоохоронні органи? Чи їх вже зовсім нема? Ніяких.
avatar
0
55 Самообороні • 10:23, 10.11.2014 [Матеріал]
Да, і Сабаревського нагодуйте. Тією землею, на якій його фірма. Він, кажуть, вже все там прикарманив. Може, ще щось накопаєте.
avatar
0
54 Самообороні • 10:52, 08.11.2014 [Матеріал]
Таж нагодуйте тих ментів тією землею, щоб аж нудило!
1-10 11-20 21-30 ... 51-60 61-63
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0