Чт, 25.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2014 » Вересень » 17 » 17.09.2014 - То самі чи не самі?
14:14
17.09.2014 - То самі чи не самі?

Днями мешканці вул. Шевченка звернулися з проханням з’ясувати, що за вирізка дерев відбувається на центральній алеї при в’їзді в Городок з боку обласного центру. Як розповіли люди, працівники комунальної служби вирізали фруктові та ягідні дерева, але чагарники, що порозросталися по усій алеї, залишаються там і досі.

Перше, що стурбувало городоччан, це зрізані черешні та яблуньки. Мешканці вулиці самі висаджували ці дерева. І коли побачили їх зрізаними, з порізаними стовбурами, - невдоволення  городоччан  не мало меж. Але  Анатолій Нищий, начальник по благоустрою КП «Городоккомунсервіс» сказав, що дерева ріжуть відповідно до рішення, яке прийняли депутати на сесії.

 Втім, як з’ясувалося, приймали рішення про очистку полоси насаджень по вул. Шевченка не депутати, а виконком міської ради. Ще у квітні. На що опиралися члени виконкому при прийнятті рішення, - невідомо. Але 16 дерев зрізано. З тих чи інших причин. І чи ті, які дозволено, - хто зна...

Як наголосив Олег Пукліч,  секретар міської ради, виконком  обов’язковим чином затверджує усі зрізки дерев на території міста, і без дозволу виконкому  комунальне підприємство не має права зрізати те чи інше дерево у місті. Тож, зрізка є законною, хоч... дуже запізнілою.

Водночас, здивувала, ба, навіть, шокувала відповідь начальника по благоустрою КП «Городоккомунсервіс» Анатолія Нищого щодо  упорядкування комунальниками центральної алеї (розчистки від трав і кущів) у районі п’ятиповерхівки та кількох  триповерхівок по Шевченка.

- А чому комунальники мають цю територію розчищати? – запитанням на запитання відповів Анатолій Нищий. - Це – територія, прилегла до територію будинку. То мешканці будинку мають її розчищати. Як он біля  будинку, де проживав і яким опікується депутат Верховної Ради О. Герега.

У цьому випадку, мені і мешканцям будинку 60 та й інших будинків по Шевченка, мабуть, буде дуже цікаво, а що ж тоді взагалі мають робити комунальники на території міської ради, якщо всі  землі міської ради… -  прилеглі до того чи іншого будинку, до тієї чи іншої організації, підприємства, установи? Може, взагалі, громаді міста вигідніше відмовитися від послуг комунгоспу взагалі і самим прибирати двори, центральні вулиці міста, вивозити сміття, яке вивозиться не за графіком із кількох у місті сміттєбаків, встановлювати своїм коштом і там, де вигідно людям, нові сміттєві баки, а також ремонтувати дороги  міста та в’їзди до будинків і подвір’я будинків, що належать комунальній власності міста?

Благо, уже покрівлі замість комунальників народний депутат Олександр Герега відремонтував,  водонасоси для міста дав, які досі не встановлені з якихось причин, прибирають мешканці будинку  за підтримки депутата територію, прилеглу  до будинку, де він проживав.  Що ще чужими руками робитимуть комунальники, отримуючи за свою «працю» зарплатню? І чи такі їхні «послуги» потрібні людям?

На завершення від імені громади залишилося запитати А. Нищого та керівників міської ради: «Якщо ви не можете навести порядку у місті, якщо ви незрозуміло як і чому  віддали під опіку мешканців міста територію міста у плані наведення там порядку, то на якій підставі тоді виконком дає якісь дозволи, комунальна служба зрізає дерева на підвідомчій громаді території, депутати  і мер приймають якісь там рішення сесій? Самі люди – то самі. А  ні, то, може, нарешті, варто навести порядок у комунальній службі міста? І хто має це зробити? Люди?»

Переглядів: 1112 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 4
avatar
0
4 Ну і? • 20:19, 30.10.2014 [Матеріал]
А може хай мер поставить начальником Нищого? А чого би ні? Свій чоловік в доску. Для мера і ко.
avatar
0
3 городок • 07:32, 22.09.2014 [Матеріал]
кривий бугалтершу за коліна маца та віршики пише, оце вся робота...
avatar
0
2 Як завжди - нічого нового • 22:06, 21.09.2014 [Матеріал]
А що можна чекати від "команди" міста типу Поворозник, Кривий, Парамей, Федощук, Нищий ? Люди, яким нічого не треба і вони нічого не хочуть і не роблять. Все - собі, а люди пофіг.  Попробуйте зайти в 11 в міськраду. Чи близько 10 в комунгосп. Да-да. Саме так. Нікого. Ніде. "Вони в справах", аж дим ззаду стелеться. Ще Кривий десь появляється. Ще Пукліч є. То щось підкажуть чи бумажку дадуть людям.  А решта як примари: ніби і є - а насправді нема. Вот Парамей пішов на війну. А його функції хто виконує? А мера функції хто? Мер же займається непонятно чим. Точніше, нічим. Чи Федощук? От "каманда"! От так і працюють.
avatar
0
1 ЄС! • 22:54, 17.09.2014 [Матеріал]
respect
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0