Ср, 24.04.2024, 05:40
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2014 » Листопад » 17 » 17. 11. 2014 - У пошуках законності, якої не було, нема. Чи буде?
17:33
17. 11. 2014 - У пошуках законності, якої не було, нема. Чи буде?

Кілька останніх років бурлила громада Городка з приводу не надто законної діяльності літнього торговельного павільйону, що був облаштований поряд із комунальною аптекою. Ні міліція, ні міська і ні районна ради  ніяк не могли закрити одіозний «заклад», де і спиртним та цигарками «з-під поли» підторговували,  де і найбільше в місті порушень громадського спокою було зареєстровано. А скільки скарг городоцький люд на власників та працівників так званої в народі «палатки №6» у всякі інстанції спрямував!  Як кажуть у народі, «як з гусей вода».

Навесні цього року на  скарги від мешканців мікрорайону, де розміщена була палатка, відгукнулася Народна Самооборона Майдану Городка . Пильнували хлопці старанно «діяльність закладу». Спільно з правоохоронцями. Відповідно до законодавства. Реагували на скарги та звернення городоччан, фіксували усі порушення  і  притягували до відповідальності перед законом тих, хто ці порушення вчиняв. Врешті, спільними колосальними зусиллями громади, самооборонівців та правоохоронців  скандальна палатка  припинила свою «бурхливу» діяльність. І Городок із полегшенням зітхнув.

Та не на довго. Вже за кілька місяців спроби відновлення «звичної діяльності» власника проявилися - як не в одному, то в іншому місці міста. І знову самооборонівці з працівниками міліції  призупиняли незаконну торговельну діяльність не ліцензованими спиртними напоями та цигарками, закривали незаконний і небезпечний для людей «бізнес».

А нещодавно жителі того ж таки мікрорайону, що поблизу комунальної аптеки міста, знову ж таки вдарили на сполох – на місці літнього павільйону, що закрили, власник проводить будівельні роботи: зводить капітальне будівництво за його  словами «магазину». І проект відповідний виготовив. І дозволи відповідні отримав. І все, як мовиться, законно і вельми пристойно. Та люди в ту порядність власника, що він демонструє, не вірять: впевнені, що як тільки збудує приміщення, то там не магазин, а той самий «гадючник», що був раніше, в цьому приміщенні, запрацює. Адже свідомість у власника та сама, і бажання та потреба реалізовувати незаконно в домашніх умовах виготовлені й не ліцензоване спиртні напої нікуди не поділися. Тож люди знову попросили  хлопців із Самооборони Майдану розібратися, в чому суть будівництва: чи воно законне, що то буде за «бізнес» і чи так вже цей «бізнес», зважаючи на негативну діяльність в минулому підприємця, потрібен, ба, навіть, важливий місту?

Учасники Самооборони Майдану розібралися... Як кажуть люди, «копнули глибше». І з’ясувалася дуже дивна картина - якась не дуже приваблива. Як стверджує начальник штабу Народної Самооборони Майдану Олександр Захарчук,  Самооборона одразу ж після звернень людей  розіслала  інформаційні запити у відповідні інстанції з метою встановлення законності будівництва. Чекають на відповіді та роз’яснення. І людей потім, пообіцяли,  проінформують по усіх матеріалах, які отримають. Тим часом, у апараті міської ради та в архітектурно - планувальному бюро, де був виготовлений технічний проект на капітальне будівництво (магазину), самооборонівців  у доступній усній формі завірили, що «всі дозволи та погодження усіх потрібних інстанцій у власника є». У міській раді та в тому ж АПБ копій даних дозволів не виявилося. Чому? Невідомо. Водночас, Городоцька районна рада письмово Самообороні підтвердила, що «меж комунальної власності району (приміщення комунальної аптеки) з приміщенням, яке будується, не погоджувала». ТОВ «Медичний Центр МТК» - також. То які погодження, власне, є у власника? На часі це не відомо.

Так само із рішеннями виконкому міської ради.  Коли навесні цього року самооборонівці прийшли на засідання виконкому міськради, до якого власник «палатки №6» звернувся за дозволом щодо узаконення подальшого розпорядку роботи  скандального літнього павільйону, під тиском громадськості і мер, і члени виконкому відмовили власнику у наданні йому такого погодження. І самооборонівці, і люди тоді заспокоїлися. Проте, як виявилося, передчасно і марно.

 Як з’ясувалося, на сьогодні таки існує рішення виконкому, яке виконком прийняв… На тому  чи на наступному  засіданні. Можливо, навіть без членів виконкому. Бо більшість членів виконкому про прийняття такого рішення не пам’ятають. Можливо, амнезією захворіли члени виконкому або, скоріше, рішення виконкому приймав хтось… одноосібно чи дуже у вузькому колі. Чи прийняли - і забули одразу ж. Не будемо стверджувати, хто і як приймав,  але рішення виконкому, яке підтверджує згоду виконкому на оформлення технічної документації на капітальне будівництво на земельній ділянці (вдумайтеся!), що перебуває в суборенді, таки є. Без відповідних погоджень, правда. Одне тільки рішення. Тож увесь виконком тепер несе відповідальність за це рішення. Та чи несе і як? І перед ким?

Він, виконком, має  і повинен нести відповідальність перед законом, як кажуть спеціалісти, котрі дещо обізнані в ситуації, що склалася із документацією на скандальне будівництво. За те, що «всі дозволи і погодження, які власник доклав до проекту, виготовлені заднім числом, на проект «під павільйон», і підписані керівниками, які давно не працюють. Якимось 2009 роком. Чи 2010. На період виготовлення документації  (травень цього року) всі ці дозволи та погодження уже були не дійсні, бо давно змінилися голова районної та міської рад, керівники комунальних підприємств і служб міста та району. І хто прогавив це чи навмисне пропустив повз увагу, а також законно це чи незаконно, мали б встановити відповідні органи. Хоч раз. І – з певними юридичними наслідками. Та хіба це про нас і про наш Городок?».

Окрім цього, як з’ясували всюдисущі самооборонівці, або погодження на проведення власником капітального будівництва  Городоцьким  РЕМом теж не було, або будівельні роботи проводилися з величезними технічними порушеннями, бо будівельники, коли копали котлован під фундамент, пошкодили кабелі електропередач трансформаторної підстанції, що поряд з будівництвом. Проблему будівельники з електриками вирішили «полюбовно», напевне, коштом власника будівництва. Але про погодження з боку РЕМу, скажу чесно, історія замовчує. Чи є він? Хто зна. Чи інші дозволи та погодження – законні і є в наявності? Хто зна. Це мала б встановити інспекція державного архітектурно-будівельного  контролю, до якої письмово звернулася Самооборона. Що вона встановить і чи встановить, побачимо. Тим часом, голова Городоцької районної  ради Олександр Воротний пообіцяв днями зробити письмовий запит до керівника підприємства комунальної  власності району «Архітектурно-планувальне бюро» і затребувати  матеріали справи по технічній документації, детально розібратися з відповідними дозволами та погодженнями та вжити заходів щодо вирішення ситуації у законно-правовому руслі. Що ж, поживемо - побачимо, що буде далі…  І  переконаємося, чи є законність в нашому місті, чи нема, як і не було. І чи буде?

Переглядів: 2230 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 311 2 3 4 »
avatar
0
31 Я • 10:19, 10.12.2014 [Матеріал]
Звичайно добрий. Забрав приміщення в району буцім для міста, а насправді для прокурора. Бо він безхатченко, прокурор. І суддям хотів дати житло, бо бездомні. Сволочі депутати - не дозволили так розкидатися міськими коштами.  І керівникам заїжджим теж був готовий або гроші або квартири дати. От не можливо тільки зрозуміти його доброту: добрий до начальства, а якщо до простих людей, які його обрали мером - то доброта кудись дівається. Хвороба така, чи що?
avatar
0
30 @@@@ • 20:52, 09.12.2014 [Матеріал]
28. Ти про нашого мера? Абзац! Він такий добрий, що мухи не зобидить. А тут чєловєк! Да нє - чєловєки. ЧЄЛОВЄЧІЩА: мізерні та нирки. Династії. Він їх ніколи не зобидить. Поможе чим може і чим не може тоже. І слава в віках йому забезпечена.Народна. Чєловєков, тоєсть.
avatar
0
29 для підлюстрованих • 21:54, 07.12.2014 [Матеріал]
у нас посполитий ще той пєрєц - він вам всім зробить то що в Вінниці
avatar
0
28 для Соси • 21:48, 07.12.2014 [Матеріал]
То мав би мерИК міста опитний і поважний почитати і навести в містечку твому порядок. Шо ти всьо молодим і неопитним хлопцям роботу чужу всучуєш? Сам почитай - передай Паравозніку і Грибу - і вперьод! проккрорчика не забудьте
avatar
0
27 sos • 21:22, 07.12.2014 [Матеріал]
Спам017посполитий   (24.11.2014 19:23)Шо ви за одного "мізера" вчепилися.  Подивіться навколо, та самогон у
кожному кіоску продається, підіть на базар в суботу, навпроти мясного
павільйону, там відкрито на розлив тітка з поліетиленових пляшок
розливає. Мінти ходять голови відвертають.  Як бандота керувала і
кришувала в місті - так і продовжує, а ті паяци посідали у кабінетах і
думають, що вони влада.Думав, що влада читає. Ну хоча б перший зам - забугровський. Їм це не цікаво
avatar
0
26 піару - не піарся • 12:23, 05.12.2014 [Матеріал]
нормальні живуть нормально без забігайлівок і самогону. не усьок такого своїм забігайловським умішкой?
avatar
0
25 піару - не піарся • 12:22, 05.12.2014 [Матеріал]
думаєш, якщо в тебе генделики по всьому місту, то вони у всіх мають бути? не здоровий на голову?
avatar
0
24 Піар. Осведомленному. • 20:01, 04.12.2014 [Матеріал]
У своіх генделиках наведи лад та порядок, щоб не соромно заходити, А тоді давай поради іншим.
avatar
0
23 Радікали • 10:59, 04.12.2014 [Матеріал]
!8. Твої обіцянки знають навіть пси. Стой-строй. Спалимо на фіг  і руки погрієм. І тоді вже дуже розвидниться в Городку!
avatar
0
22 Осведомлённый • 11:07, 30.11.2014 [Матеріал]
Здесь я бы посоветовал местной власти - и городской и районной -  хорошенько разобраться с данным вопросом, поскольку волнения людей,
начавшиеся с элементарной позволительной системы, в которой у народа
есть огромный спрос и которая прогнила на корню и покрылась слоем
коммунистической коррупционной пыли, могут окончиться для всей
городокской системы власти весьма плачевно. Если народ взялся за вас
серьёзно, уважаемые, сам, без вас, вскрыл чири и пробелы многих служб,
примите это к вашему сведению, разберитесь и наведите порядок. Ибо
народная люстрация, как показывает опыт в соседних областях и районах, -
страшная сила, которая сметает на своём пути любые стены и преграды. А
если навести порядок в системе - раз и навсегда - это и людей успокоит, и
имидж власти поднимет хоть на какой-то уровень.
1-10 11-20 21-30 31-31
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0