Пт, 19.04.2024, 23:48
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2014 » Травень » 20 » 20.05.2014 - Йди голосувати, українцю – за себе і за майбутнє України
01:27
20.05.2014 - Йди голосувати, українцю – за себе і за майбутнє України

   Президентські вибори  в Україні, призначені на 25 травня, зависли у повітрі. Відбудуться чи не відбудуться? Чесно і прозоро чи як завжди, з підкупами і фальсифікаціями? Виберемо, врешті,  достойного президента, і  держава візьме курс на Захід – зміцнюючи свою зовнішню незалежність від Кремля й стабілізуючи  внутрішню політику та економіку з допомогою Європейської  та світової спільноти,  чи знову, як минулого разу, за нас вибере хтось  комусь вигідного  кандидата? Зуміє влада  не допустити зриву виборів через кремлівську агресію чи сепаратисти зі своїми поводирями з Кремля таки завадять українському народу обрати проукраїнського очільника  країни?

   Щодо того, чи робить і що робить влада, аби вибори відбулися, то,очевидно, робить – і все можливе і навіть неможливе: парламент «підчищає» виборче законодавство до рівня європейського демократичного, вишукує в такий складний для держави час кошти на вибори, уряд  намагається забезпечити  політичну та економічну  ситуацію в країні, водночас, стримуючи радикально настроєні  проукраїнські сили, й втихомирюючи розгул проросійських - бандитизму, тероризму і розпаленого путінськими імперськими  планами сепаратизму на Півдні та Сході України.

   І вибори - от-от…  Попри те, що Путін  і кремлівська  знать криком кричать, що виборів не визнають, бо, мовляв, десять відсотків виборців Донеччини і близько п’яти відсотків виборців Луганщини, які «не визнають Київської влади, не підуть голосувати, хочуть приєднатися до Росії», не дозволять «світу визнати легітимність новообраного Президента України». Попри те, що той самий Путін обіцяє ще до дня виборів з Білоруссю ввести війська задля проведення «миротворчої операції на сході України», а в день виборів планує масштабні військові навчання на кордоні з Україною. Попри те, що сепаратисти на Сході, які скеровуються напряму з Кремля і «підгодовуються з рук» колишньої свити Януковича, чинять неспокій, викрадають  і катують людей, які підтримують проукраїнський шлях держави, а не «Новоросію», і будуть і далі чинити спроби зірвати вибори на Луганщині та Донеччині. Попри все, вибори в Україні повинні відбутися.І відбудуться.

   І українці повинні усвідомити, що від проведення та результату цих виборів безпосередньо залежить їх життя, життя їх рідних, держави  в цілому.  Відтак, що залежить від кожного українця і що кожен може зробити для себе і для своєї країни? Це, насамперед, визначитися з кандидатом, потім - прийти на вибори, тим самим – забезпечити явку, реалізувати своє право і свій громадянський обов’язок у такий скрутний для країни час – проголосувати, врешті, як свідомий і освічений українець – діждатися результатів виборів, щоб мати можливість пересвідчитися у вільному і чесному волевиявленні його земляків і в чесному  та прозорому встановленні результатів – підрахунку голосів.

   Стосовно визначення з кандидатом, за кого кожен буде голосувати… Очевидно, виборцю  варто, напевне, було би , насамперед, ознайомитися із списком усіх кандидатів на пост Президента. Потім добре було би проаналізувати чи прослідкувати виборчі програми кандидатів. А тоді… сісти у тиші і, без впливу сторонніх,  добре подумати:  - чим відомий, чи то позитивно, чи то негативно,  той чи інший кандидат в українському політикумі; - що в минулому зробив він корисного, власне, для простих людей-виборців, для України в цілому;  - що обіцяв у минулому перед черговими виборами народу – і чи виконував свої обіцянки; - яка, врешті, це людина – сильна характером чи слабка, бо на плечі Президента має лягти нелегка ноша по розбудові України і по налагоджуванні партнерських стосунків з країнами світу; - працювала ця людина на людей і для людей – чи лише на себе і для себе;  - працювала чи не працювала ця людина на злочинну владу Януковича, бо в майбутньому така людина може привести колишніх «керманичів» у нову владу і привести державу до того, що уже було недавно; - хто із політичних  лідерів  є в оточенні, тобто в команді кандидата  – як у столиці, так в обласному центрі й на місцевому рівні, бо, як кажуть у народі, «скажи мені, хто твій друг – і я скажу тобі, хто є ти» -  при умові перемоги саме того кандидата саме ті люди, які були в його оточенні, й здійснюватимуть політику уже обраного президента на місцях. Після ретельного обдумування і зважування, варто також почути, що про обраного кандидата кажуть люди – знають його чи ні, підтримують чи ні. Втім, вибір і думка кожного виборця повинні бути  індивідуальними, виваженими і свідомими. Ти ж бо уже свідомий, українцю…

   Ніякі щедрі обіцянки «агітаторів» зі спробами купити голос виборця не повинні впливати на тебе, українцю, який пройшов через революцію гідності, який бачив, як, прагнучи позбутися корумпованої, безчесної ,  продажної і беззаконної влади, гинули твої побратими в Києві і в містах України. Ти ж  знає, що ціною підкупу і брехні  відбулося в Одесі і відбувається зараз на Сході України, і  що Україна ціною таких самих підкупів та брехні може позбутися своєї незалежності й стати колонією «путінської імперії» назавжди. Ти став свідомим, українцю, на героїчному прикладі  і на крові своїх побратимів,  а тому ти розумієш добре, що сьогодні саме ти, ніхто інший, зробивши свій вибір, започатковуєш нову віху в історії України. Саме від тебе, українцю, залежить сьогодні – з ким і куди піде Україна, її народ, ти сам і твої рідні та близькі, друзі та земляки. Чи усвідомлюєш ти, українцю, яка відповідальність  вручається  тобі в руки із виборчим бюлетенем? Відповідальність і за самого себе – і за весь твій народ, і за всю Україну. Тож обдумай добре свій вибір, українцю, здійсни його гідно – щоб Україна залишилася Україною, а її народ, в тому числі і ти, жив вільно, чесно, справедливо, багато у прекрасній,  розвиненій культурно, соціально та економічно, європейській країні. І йди голосувати. Обов’язково.  За своє майбутнє і за майбутнє своєї  країни.

Оксана Максімова.

 

Переглядів: 1337 | Додав: Gorycvit | Теги: вибори 2014 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 3
avatar
0
3 №№№ • 17:11, 08.06.2014 [Матеріал]
3. Фігня то все. Люди - це просто люди. І українці тільки для Кремля і росіян "отличаются". а так вони однакові - хочуть нормально жити, нормальної влади, нормальної роботи і нормальної зарплати. Щоб не пхали носа в наші внутрішні справи зі сторони і внутрі в країні був порядок. А то, що балакають і пишуть, то пурга пропагандистська.
avatar
0
2 Тупий КЛИЧКО • 12:59, 04.06.2014 [Матеріал]
Украина ЕС 15 Срочно!! Украина, Будь начеку! Планы г

http://www.youtube.com/watch?v=l2a1XnXp7nM
avatar
0
1 за кого голосувати? • 18:14, 21.05.2014 [Матеріал]
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0