Ср, 24.04.2024, 00:48
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2011 » Вересень » 20 » 20.09.2011 року - Говорили - балакали, сіли та й… заплакали.
10:50
20.09.2011 року - Говорили - балакали, сіли та й… заплакали.
   Саме так можна назвати ситуацію, що склалася із призначенням директора Чорниводської ЗОШ після звільнення з цієї посади на пенсійний відпочинок колишнього директора школи Віталія Васильовича Пирожка. Або ще інакше сказати можна: «Говоріть-говоріть, ви нам не заважаєте». Чому так? Та тому, що призначення на певні керівні посади в районі останнім часом, відбуваються як не з шумом - гамом, то з відголосками…. Думали - гадали чорниводчани - вчителі, батьки, учні, що влада, яка обіцяла радитися з народом, дослухатися до народу, працювати на народ, їхні побажання почує і призначить на посаду директора нарешті - врешті достойного кандидата: кваліфікованого та досвідченого спеціаліста, вихідця з колективу з багаторічним стажем на посаді заступника директора….
   Кілька місяців оббивали пороги кабінетів чорниводчани. Кілька місяців звертались батьки, учнівський та педагогічний колектив до начальника райвідділу освіти Л. Садовської, до голови районної ради О.Воротного та до голови райдержадміністрації В. Вербановського. Лист –звернення надіслали й до депутата обласної ради Світлани Лукомської. Усі вислуховували уважно, обіцяли побажання педагогів та представників громади взяти до уваги, врешті, зробити можливе і навіть неможливе, щоб сподівання чорниводчан на призначення достойного на посаду керівника загальноосвітнього сільського закладу здійснилися. Здійснилися. Все закінчилось призначенням наприкінці серпня людини, яка хоч і закінчувала педагогічний вуз та має досвід роботи в освітянській галузі, проте уже певний час не працювала за фахом, перервавши стаж педагогічної роботи. Спеціаліст податкової інспекції в Городоцькому районі став директором школи у Чорниводах. Якими критеріями послуговувались при виборі керівника із кількох кандидатів на цю посаду, які довгий час обговорювалися серед громадськості села і в освітянських колах - ніхто нічого не пояснив. Навіщо? Хто вони такі, прості сільчани, щоб їм щось пояснювати. Влада знає, що робить... От тільки результати таких мудрих призначень, знають чорниводські освітяни, завжди вилазять боком. Їм таким самим Макаром призначили й попереднього директора - той роботу управлінську та господарську нанівець звів, ще й сам розраховуватися не забажав. Наприкінці минулого навчального року від безвиході вчителі висловили недовіру директору Чорниводської ЗОШ В. Пирожку. На зборах трудового колективу вони відкрито звернулися до представників влади і до головної освітянки району не з проханням уже, а з клопотанням - зважити на позицію колективу, призначити керівником школи порядного кваліфікованого педагога, який користується авторитетом серед вчителів, учнів та жителів села. Але, як кажуть люди, обіцянки – цяцянки. Пообіцяли, слово дали зважити все. І зважили… Вага слова провладців, переконалися освітяни, які пішли на компроміс, - рівна нулю.
   Сьогодні керує Чорниводською ЗОШ новий директор. Ніби нічого й не змінилось. Окрім ставлення людей до влади, яка вміє гарно обіцяти, а обіцянки свої не виконує. Що і довела вкотре.
   Тому й не дивно, що така сама складна ситуація із призначенням директора школи в Новому Поріччі. Керівника з якихось причин зняли з посади, а на його місце призначили педагога, якого не сприймають ні колектив, ні батьки. Ті ж самі оббивання порогів освітян до провладців, ті ж самі обіцянки розібратися… І такі ж результати - не за горами.

Переглядів: 8448 | Додав: Gorycvit | Теги: Новини, освіта, городок | Рейтинг: 4.9/36
Всього коментарів: 1411 2 3 ... 14 15 »
avatar
0
141 Осведомленный • 02:07, 12.01.2013 [Матеріал]
Сколько бы и как бы не ваяли из болота фигуры истории - шедевров из грязи не получится. Болото - оно останется болотом, как бы его не переиначивали. Это касается уходящих и приходящих в образовательный процесс. Мышление нужно менять - интеллигенции и народу, чтобы из грязи выбраться и детей туда не втягивать. А не вывески менять и шахматные перестановки кадров делать.
avatar
0
140 Ще одна мама • 23:39, 11.01.2013 [Матеріал]
А мені дуже шкода наших дітей. Ця освіта їх не навчає і не виховує - а робить пасивнимиі якимись психічно хворими. Примусти дитину йти до школи неможливо. І її аргументи дуже переконливі - там нема що робити і знань не дають, якщо сама дитина не талановита і не скурпульозна. А з середнячками що робити? Все за гроші. Все.
avatar
0
139 Мама • 23:14, 11.01.2013 [Матеріал]
А ще, замість" відділу освіти " з'явився новий ОРГАН! Називатися він тепер буде "департамент". Але від перестановки доданків - сума не змінюється... Більше половини працівників " департаменту" - непрофесіонали, неінтелегентні, безграмотні особи. Ех, шкода освіту українську. facepalm
avatar
0
138 Освіта • 14:50, 11.01.2013 [Матеріал]
До речі, освіта з Новим роком має нового начальника відділу освіти (реформованого) - Дутковського. Вітання усім нам - і йому теж.
avatar
0
137 Освіта • 14:45, 11.01.2013 [Матеріал]
Роху. Пака певне що в траурі - сьогодні директором Городоцької зош призначена і представлена Любою Анатоліївною Садовською Оксана Романівна Дроник, до цього часу тимчасово виконуюча обов'язки директора школи. Колектив школи задоволений. А Пака - не дуже.
avatar
0
136 рох • 22:23, 10.12.2012 [Матеріал]
Пака, як там на роботі? Чи на лікарняному краще? Чому не пишеш? Ми скучаємо.
avatar
0
135 Спостерігач • 12:14, 07.12.2012 [Матеріал]
Так от, ШАНОВНІ дирекції шкіл, учителі... ПЕРЕСТАНЬТЕ БУТИ РАБАМИ ЦІЄЇ СИСТЕМИ!
ШАНОВНІ учителі, батьки від ВАС ЗАЛЕЖИТЬ, якими будуть ВАШІ (НАШІ) діти. Випішіть собі на листку пареру 5 людських чеснот, які б ви хотіли, щоб були у ВАШИХ дітей! Виписали? А тепер...подумайте, чи ВИ володієте цими чеснотами? Володієте? Скількома? Однією? Двома?... так от, робіть висновки!

І на останок. Учителі 4ї школи - молодці! Вони зуміли себе в громаді повети не так, як інші, по принципу "мовчи - здоровіше будеш". Вони "прорвали чиряк", нехай і на цьому сайті. Але, час розсудить. Бо кожен хто читав інформацію - відбирав її по своєму і робив певні висновки.
Шановні учителі школи №4 - борітесь далі і поборите!
А всім іншим - вилазьте уже із своїх заскорублих скорлупин.
avatar
0
134 Спостерігач • 12:03, 07.12.2012 [Матеріал]
І те, що робиться в школі №4, це не вийняток, це так працює наша СИСТЕМА ОСВІТИ. Не беруся аналізувати інші райони, нашої області, але, думаю і в інших те ж саме робиться.
В більшості шкіл дирекції вірою і правдою служать "владі" (керівницву райвідділу освіти, голові адміністраці). Наприклад у Городку, школа №3, польська школа яскраві приклади "прогибання під владу". Про сільські школи вже й немає що казати. Таким чином - дирекціїшкіл є РАБАМИ влади, відповідно ПЕД.КОЛЕКТИВИ є рабами ДИРЕКЦІЙ шкіл, відповідно... хотять УЧИТЕЛІ зробити дітей РАБАМИ. Але! У сучасних дітей "ген раба" частково викорений, і вони, як ніхто, реагують НЕГАТИВНО на "прохання" учителів "Стій! Сядь! Замовчи! Говори! Йди!...", але оскільки, діти не є дипломатами, то зараз найпростіше їм, щоб довести що вони НЕ РАБИ сказати учителю "йде нах...".
avatar
0
133 Спостерігач • 11:52, 07.12.2012 [Матеріал]
Цікава розмова розвернулась тут. Особливо порадував останній коментар. Але повернемось до освіти. Те, що зараз відбувається в освіті, це деградація повна. Починаючи відшкільних програм (+підручників) і закінчуючи відношенням до навчально - виховного процесу у школах міста (району, області...) як дирекції шкіл учителів, так і відношенням до навчання самих учнів. І навіть при тій абсурдній шкільній програмі, лише маленький відсоток учителів дійсно ще щось там старається вкласти в голови тим, кого сьогодні важко назвати учнями, бо справжніх учнів також - одиниці, в більшості усі "цапи відбувайли". Бо приходять, щоб відмучити ті уроки, бо "мама купить навчання у ВУзІ".
avatar
0
132 ха! • 01:28, 06.12.2012 [Матеріал]
Дуже веселий коментар-127!Вже як бачу,як в.о. "насильницькими методами" збирає "на кришу" і на "власні потреби".Ти як цю фігню писала - сама хоч вірила тому що пишеш?Чи так вже тебе жаба давить,що ти не можеш "качатись мячиком по школі", час від часу підстрибуючи від власної самозакоханості,чи так тебе давить ,що ти не можеш поїхати в Емірати,чи спиш і бачеш себе "першою леді Городка"? І так тобі усе це не дає спокою,що ти почала писати казки про "Владичицю і її подружок"? Своїх вже стало мало?
1-10 11-20 21-30 ... 131-140 141-141
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0