Пт, 19.04.2024, 23:46
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2015 » Червень » 21 » 21. 06. 2015 - Ціна на воду – як на життя…
12:50
21. 06. 2015 - Ціна на воду – як на життя…

Навесні, тоді, коли виконком Городоцької міської ради ініціював і запустив у дію процедуру підвищення тарифу на воду для населення міста Городок, депутати міської ради  зверталися кілька разів  до виконкому  та до колишнього керівництва міського комунального підприємства (тодішній керівник Андрій Федощук уже звільнився з посади – на його місце мерією на часі призначений новий керівник Григорій Гурний) ретельно проаналізувати усі складові тарифу на водопостачання для населення міста, економічно обґрунтувати його – і встановити його таким, щоб і по кишені людей занадто не вдарив, і підприємство могло «економічно виживати» при тому тарифі. Втім, попри все, тариф на воду у Городку був визначений і встановлений той, який, на думку депутатів і громадськості, був не обґрунтований.

Відтак, депутати Городоцької міської ради звернулися до Хмельницького  обласного відділення Антимонопольного комітету України з проханням провести перевірку дотримання вимог антимонопольного комітету при прийнятті рішення виконкомом Городоцької міської ради щодо встановлення тарифів - на водопостачання та водовідведення й вивезення та захоронення твердих побутових відходів від населення та підприємств усіх форм власності - й  призупинити їх дію на період перевірки.

У зверненні, зокрема, йшлося про те, що депутати вважають, що "при прийнятті рішень виконкому  було допущено ряд порушень чинного законодавства: повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акту, сам проект регуляторного акту з підвищеними тарифами для населення, аналіз регуляторного впливу не були оприлюднені ні в офіційних ЗМІ, ні на сайті Городоцької міської ради, а були опубліковані в районній газеті лише цифри затверджених тарифів, що мали вступити в дію з 1 березня цього року".

 Також депутати завбачили порушення антимонопольного законодавства у тому, що у оприлюднених рішеннях виконкому не було опубліковано структуру фактичної собівартості (калькуляцію) по наданню послуг з водопостачання та водовідведення, вивезення й захоронення твердих побутових відходів - у вигляді додатків до рішень виконкому, що призвело до відсутності обґрунтованої інформації про необхідність підвищення цін (тарифів) суб’єктом природних монополій, яким є КП “Городоккомунсервіс», для ознайомлення населенням міста та виникненням численних непорозумінь з приводу їх нарахування. Якщо пам’ятаємо,  численна кількість городоччан зверталася усно й письмово як у міську раду, так і у райдержадміністрацію з приводу, на думку людей,  суттєво завищеного та взагалі необгрунтованого тарифу на водопостачання й водовідведення, що спричинило неабиякий  суспільний резонанс та громадський протест населення міста проти необґрунтованого та різкого підвищення тарифів на ЖКГ.

«Значне підвищення тарифів, - йшлося у зверненні депутатів до Антимонопольного комітету, - на практично усі житлово-комунальні послуги, що надає КП «Городоккомунсервіс», спричинить можливість вийняти з кишень жителів міста Городок додатково міською комуналкою протягом року не менше 1,2 мільйона  гривень, втім, це не призведе до покращення якості надання послуг, як це вже відбувалося неодноразово, в той же час, доведе до ще більшого зубожіння в першу чергу малозабезпечені верстви населення: пенсіонерів, інвалідів, безробітних, службовців, у яких середньомісячні зарплати та пенсії ледь перевищують 1-1,5 тисячі гривень та які складають більшу частину жителів нашого міста, де практично відсутнє промислове виробництво».

Тому, депутати підтримали численні звернення до них їхніх виборців і попросили Антимонопольний комітет об’єктивно та неупереджено розглянути дане проблемне питання.

У  травні цього року, як стало відомо, Антимонопольний комітет  взяв до розгляду звернення депутатів Городоцької міської ради та розпочав розслідування справ відносно комунального підприємства «Городоккомунсервіс»  та Городоцького виконавчого комітету, зокрема, ЗА  БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ останнього, "яка полягає у невиконанні виконкомом власних повноважень, встановлених законами України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про місцеве самоврядування в Україні» й створила умови для порушення конкуренційного законодавства комунальним підприємством «Городоккомунсервіс», містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції», що створює умови суб’єкту господарювання для вчинення порушень про захист економічної конкуренції".

 Про результати розслідування обіцяємо повідомити мешканців міста, які, пори все, сподіваються, що міська влада їх почує, міськвиконком  розбереться, як слід, із злощасними, необґрунтовано завищеними  тарифами, зокрема,  на водопостачання,  та які знають про звернення депутатів і з нетерпінням чекають на результати перевірки Антимонопольним комітетом  дій комунального підприємства та міськвиконкому щодо непрозорого нарахування та призначення тарифів на ЖКГ для населення міста.

 
Переглядів: 802 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 6
avatar
0
6 Ага! • 20:02, 23.06.2015 [Матеріал]
В єдиному страстному пориві може бути не "голосуйте", а " виносьте" biggrin
avatar
0
5 Для угу • 19:30, 23.06.2015 [Матеріал]
Як казав Шаріков "Некрасівими словами папрашу не виражаться". Дотримуйтеся консенсусу, шановні дописувачі. Шукайте компроміс, голосуйту в єдиномупориві і все буде окєй biggrin
avatar
0
4 ?????? • 19:28, 23.06.2015 [Матеріал]
Людина, як Депутати? Та мер каже, що якби не він і не нар.депутат, то Городок би вимер. Да, ще заступники...
avatar
0
3 Людина просто • 14:39, 23.06.2015 [Матеріал]
Депутати товчуться,бідолахи(не всі,правда),щось хочуть зробити для покращення міста і для людей,але знищити всі негативні нашарування не можуть.
avatar
0
2 для УГУ • 16:07, 21.06.2015 [Матеріал]
То чого ти,такої поганої думки про владу?переживають,сумлінно працюють!От вже пообіцяли новий водогін побудувати-чув,ніби то з липня.Гріша теж працює(люби Боже правду)хоть щось почало робитись за останні 5 років!А парамеєць хай собі служить-без нього легше дихається-не так смердить взятками,може це йому полегшить отримати мерське крісло
avatar
0
1 УГУ • 16:02, 21.06.2015 [Матеріал]
Ага! щас! вони все кинули і почали працювати!Пупсик отримав від депчика 100 тис грн.(а може і більше). той ,що помоложе - вже ветеран АТО і йому на......ти на проблеми Городоччан, Криса-крива-вже офіційно на пенсіїї, але може теж щось отримав-от вони і почнуть працювати на мешканців і покращувати їхній добробут.Сплю і бачуууууууууууууууу!
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0