Чт, 18.04.2024, 05:43
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2011 » Грудень » 21 » 21.12.2011 - Собі не можна всім! - Де влада ставить кому?
22:38
21.12.2011 - Собі не можна всім! - Де влада ставить кому?
Покликав  Бог француза, американця й українця до себе й каже:
 - Ось вам по коню - скачіть й наберіть собі стільки землі,
скільки захочете.  Коли зупинитеся - то буде ваша межа.
 Сів на коня француз, не поспішаючи їде, побачив красивий краєвид, зупинився.
 Міркує: «Там поставлю будинок, там розіб’ю виноградник, мені вистачить».
 Сів на коня американець, скакав півдня. Зупинився. Думає: «Там буде моє ранчо,
а ту землю здам в оренду»...
 Заліз на коня українець. Скакав три дні, загнав коня. Побіг. Біг, ще один день. Впав, повзе… Знемагаючи, знімає шапку, кидає поперед себе й каже:
 - А там бурячки посаджу…

 

      Нещодавно Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про ринок земель», навколо якого точаться бої відтоді, як нова влада почала готувати суспільство до ідей продажу землі. Основний зміст цих ідей – ЗЕМЛЯ МАЄ ОТРИМАТИ СПРАВЖНЬОГО ГОСПОДАРЯ. Але, хто ж має стати отим «справжнім господарем»?

     Про «справжнього господаря», який матиме землю в одних руках і вміло розпоряджатиметься нею, почула днями з вуст головного очільника області Василя Ядухи під час прес – конференції з представниками мас – медіа Хмельниччини.

     -У землі має бути ефективний власник, бо держава таким власником бути не може, - сказав голова обладміністрації, під час прес – конференції і при цьому підтвердив, що сам він цілком і повністю підтримує позицію Президента України щодо продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні. Мовляв, власники земельних  паїв –  українського чорнозему – безправні, безробітні, убогі та неефективні  і з землею сільськогосподарського призначення терміново робити щось потрібно, щоб вона нарешті годувала народ.

      - Земля виснажується, бо орендарі не зацікавлені в її родючості – їм потрібно лише максимально використати її, - підкреслив на одному із розширених засідань регіонального комітету з економічних реформ при ОДА В. Ядуха, – Для нашого аграрного регіону можливість запровадження ринку в земельній сфері – це інвестиції, відповідно – розвиток села, бюджетні надходження.

        Так. Влада переконливо стверджує -  законопроект №9002 «Про ринок земель» дозволить вирішити декілька важливих питань: ОБМЕЖИТЬ РОЗМІР ПЛОЩ, які НАЛЕЖАТЬ ОДНІЙ ОСОБІ, ВИЗНАЧИТЬ ПРИОРІТЕТНІСТЬ ПРАВ на ПРИДБАННЯ ЗЕМЛІ. При цьому, переважне право на купівлю матиме держава, органи місцевого самоврядування, орендарі, власники суміжних ділянок.

       Чи не буквально сприйняли прийняття в першому читанні цього закону і, власне, його основні постулати представники місцевої провладної «еліти». Голова адміністрації В. Вербановський підписав розпорядження №881/2011 від 01.12.2011 року, у якому зокрема йдеться, що «у зв’язку із тим, що ПП «Поділля – Агро» (директор Г. Боднар) розірвало за згодою сторін договір оренди землі площею 57,5 га. ріллі із земель резервного фонду, що знаходяться на території Городоцької міської ради за межами населеного пункту, вирішено надати дозвіл іншим громадянам на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 62 га. ріллі із земель резервного фонду з метою передачі їх у власність для ведення особистого селянського господарства на території Городоцької міської ради за межами населеного пункту (район Дубка).

        Громадянами, яким зайшовся клапоть землі площею 62 га., стали представники тієї самої «держави» - голова Городоцької РДА та 7 членів його родини, включаючи дітей, та заступник голови РДА Петро Рога і 5 членів його родини. Також власником земель став головний  представник «органів місцевого самоврядування» - голова районної ради О.Воротний із своїми 5 родичами, а також колишній «орендар» – Г.Д. Боднар, правда, не сам - землю у власність для ведення особистого селянського господарства мають отримати 11 його близьких родичів, включаючи  3-х неповнолітніх дітей!

        31 городоччанин (і не тільки) - представники «найелітарнішої провладної верхівки»,  розділивши між собою 62 га. по 2 га. землі у районі «Дубка», не забувши при цьому додатково виділити 2 га. землі за швидке оформлення документів, цілком і повністю буквально дотримувались букви закону, забезпечивши переважне право на передачу «собі коханим» у власність земельних ділянок «з метою ведення особистого селянського господарства на території Городоцької міської ради за межами населеного пункту» .

         Документацію велено фахівцям оформити якнайшвидше – у тижневий чи максимум 10 – ти денний термін! Еліта ж бо! Довго чекати не привикла! Та й землю ефективно використовувати потрібно – Президент сказав! От тільки як ефективно використовуватимуть окремі власники родин, які значаться у знаменитому списку, котрі народилися в 2006 році чи трохи раніше, - невідомо. Або пенсіонери, чи держслужбовці, чи мешканці Кіровограда? Врешті, яка різниця? Головне – стати власниками! А далі, дасть Бог, видно буде…

От тільки прикро, що очільникам держави та області не видно, як уже «діють» відповідно до закону, що іще не прийнятий, представники славнозвісної влади на місцях! Ох, як не видно!

Наводимо копію розпорядження голови Городоцької районної державної адміністрації №881/2011-р від 01.12.2011р.  (220 Кбайт)


Додаток   (300 Кбайт)


Переглядів: 4294 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/28
Всього коментарів: 791 2 3 ... 7 8 »
avatar
0
79 Z • 01:19, 17.03.2012 [Матеріал]
для 00. Сарказм відмінний. biggrin
avatar
0
78 00 • 14:50, 15.03.2012 [Матеріал]
Присячується Вові-корові! Чому життя труднЕ в корови?

Бо рідної не знає мови.

Бо йде туди, куди женуть

І там пасеться, де припнуть.

І хоч хороша то скотина,

Та не тварина ти, - Людина!

Шануй Вкраїну, рідний край

І волю з мови починай.
avatar
0
77 Про заголовок • 11:02, 06.03.2012 [Матеріал]
В цій ситуації - " Сам не гам - і комусь не дам...". Ні собі - ні людям...
avatar
0
дякую за дякую...дозволю собі сказати фразою з книги про Швейка..."его обосранные штаны исчезли в водовороте первой мировой войны"...хто має доступ покажіть цей коментар голові адміністрації..." думай лапух"...(за кадром подзатыльнік)
avatar
0
75 Ужас • 17:57, 04.03.2012 [Матеріал]
Лист-прохання :

Шановний Бараку Хусейновичу,
раз Ви все одно зараз займаєтесь захистом демократії у Лівії,
чи не могли б Ви одночасно захистити демократію й в Україні, щоб
двічі не ганяти 6-й флот ?

Чи не буде Ваша ласка відрядити хоча б один стратегічний
бомбардувальник для "зачистки" Межигір"я від забруднення цього
чудового місця нинішнім аборигеном, а також випустити по десятку
"Томагавків" по ВРУ, Кабміну та Адміністрації Президента України.

Такі дії приведуть до зміцнення демократії й законності в Україні,
обезголовлять корупцію, та приведуть до покращення життя кожного
пересічного українця....

З повагою,
наперед вдячні - Народ України...
avatar
0
74 Я • 16:48, 26.02.2012 [Матеріал]
Безпонтовому. Переглянуто із задоволенням. Але негативний осад, справді, як каже Гість, залишається. Бо так воно є насправді - хоч ми цього не бачимо. Як в Алісиному Задзеркаллі. І решта відеосюжетиків цієї ссилочки - так нічого. Рекомендую переглянути. Повчально.
avatar
0
73 Гість • 00:54, 26.02.2012 [Матеріал]
Безпонтовому. спасибі. Ссилка чудова. що сказати - првда в кожнім слові. але непреємно - що це в нашій країні і з нами. так виробляють верх.
avatar
0
72 Аліса • 13:39, 25.02.2012 [Матеріал]
"В общепринятом восприятии, зазеркалье, это то, что происходит с точностью наоборот.
Например.
Нас убеждают в том, что мы живём в правовом государстве.
Но, в реальной жизни, мы сталкиваемся с ситуациями, которые говорят нам об обратном: мы бесправны и живём в криминальном государстве.
То есть, речь идёт о восприятии с отрицанием действительности, со знакомм минус."
avatar
0
Два раза подряд… «это уже слишком, как сказал пономарь, женившись на трактирщице, когда та достала на ночь изо рта вставную челюсть и положила ее в стакан с водой» (Швейк)
http://youtu.be/GRNZ0wwNOTc
avatar
0
70 ОГО! • 23:17, 24.02.2012 [Матеріал]
А мерія має звернутись до голови з листом, щоби він своє розпорядження скасував. Як бачу, як він це робить!
1-10 11-20 21-30 ... 61-70 71-79
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0