Чт, 25.04.2024, 11:36
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2015 » Лютий » 22 » 22. 02. 2015 - Більшість від усіх платежів – за воду…?
16:58
22. 02. 2015 - Більшість від усіх платежів – за воду…?

20 лютого у Городоцькій міській раді відбулися громадські слухання, ініційовані мерією за результатами численних звернень  городоччан  стосовно різкого і значного підвищення тарифів на послуги, що надає комунальне підприємство, засновником якого є Городоцька міська рада.

Близько трьох десятків городоччан – представників різних мікрорайонів міста – прийшли на громадські слухання, щоб заявити від імені мешканців своїх мікрорайонів та житлових будинків про  те, що люди стурбовані рішенням виконкому щодо такого різкого і досить суттєвого для сімейних бюджетів підняття тарифів на водопостачання, водовідведення та вивіз твердих побутових відходів, тобто – тарифів на ті послуги, що надає «Городоккомунсервіс».

Городоччани прийшли й за конкретними роз’ясненнями: щодо причин такого значного підвищення тарифів на комунальні послуги КП «Городоккомунсервіс» і стосовно того, які складові, власне, закладено економістами підприємства у структуру тарифів, зокрема, у тариф на водопостачання, що зріс на 54% у порівнянні із попереднім, який, в свою чергу, на момент прийняття був уже чи не одним із найвищих в Україні.

Люди емоційно і невдоволено висловили цілий ряд зауважень щодо якості надання послуг КП «Городоккомунсервіс», виразили сумніви щодо власної фінансової спроможності їх оплатити за такими тарифами, задали численну кількість запитань щодо формування тарифів взагалі. Втім, найактуальнішим і найболючішим для них питанням було збільшення на 54 відсотки тарифу на водопостачання, на чому зупинилися й, власне, завершили тригодинну зустріч з керівництвом мерії та комунального підприємства.

Ані керівник КП «Городоккомунсервіс», ані економіст цього підприємства  дати відповіді на більшість питань городоччан, чітко і зрозуміло пояснити складову тарифу на водопостачання не спромоглися. Комунальники плуталися у основних цифрах та показниках, озвучували суперечливі підходи до формування тарифу, самі не розуміючи, чи на основі планових, чи на основі фактичних показників вони сформовані та затверджені виконкомом, так і не пояснили людям, чому саме на 54 відсотки здорожчав тариф на водопостачання. Часто допомагав керівникам комунального підприємства відповідати на запитання громадян заступник міського голови з гуманітарних питань Петро Антонович Кривий, який виявив більшу компетентність і володіння інформацією, ніж керівник і економіст комунального підприємства, які доповідали громаді.

Депутат Городоцької міської ради, голова постійно діючої комісії при міській раді з житлово-комунальних питань Леоніда Вандоляк, котра провела ґрунтовний аналіз роботи комунального підприємства «Городоккомунсервіс» за 2014 рік, поділилася з городоччанами та керівниками мерії і комунального підприємства своїми економічними висновками, акцентувавши увагу присутніх на тому, що попередній тариф на водопостачання, як виявляється, не такий уже збитковий, щоб його підвищувати так різко і – на 54%. Як підкреслила Леоніда Тадеушівна, підприємство дійсно зазнає збитків, і це відбувається в основному тому, що керівництво не шукає альтернативних шляхів, нових методів та принципів роботи, щоб покращити діяльність підприємства, тобто підняти, перш за все, довіру споживачів до підприємства як надавача цілого спектра послуг, а не кількох, і то - не на належному рівні, підвищити значно якість надання самих послуг, ефективність використання матеріальних ресурсів підприємства, ліквідувавши тим самим постійну збитковість КП. Натомість, діюча політика підприємства увесь вантаж збитковості перекладає на плечі городоччан – споживачів, які в основному справно платять за надані підприємством послуги включно із усіма непродуктивними витратами. Це, звісно, призведе до погіршення фінансового стану підприємства і, як наслідок, до подальшого зростання тарифів.

Як повідомила Леоніда Вандоляк, за її підрахунком і за її рекомендацією, можна і потрібно підняти тариф на водопостачання населенню, але не на 54 %, а на 30-31%. І цього буде достатньо, щоб підприємство не збанкрутувало, шукало шляхи свого розвитку, а не перекладало власну некомпетентність та безгосподарність на плечі своїх споживачів. Щоб не вийшло так, що люди після підняття тарифу на водопостачання на 54% взагалі перестануть сплачувати надмірно високий і незрозумілий їм платіж, тим самим знову ж таки, доводячи підприємство до банкрутства.

Втім, по реакції комунальників було зрозуміло – їм шукати альтернативні шляхи наповнення власного бюджету не хочеться, їх цілком задовольняє черпання коштів з кишень городоччан: підвищення на 54%, як було сказано керівником та економістом підприємства,-  це найоптимальніший варіант для роботи комунальної служби з надання послуги щодо водопостачання. І змінювати тариф на водопостачання, збільшений виконкомом на 54%, у напрямку зменшення до запропонованого головою комісії з питань житлового-комунального господарства  - до 30- 31%, ані виконком, ані комунальники не збираються.

Як заявив після тригодинних перемовин та дебатів заступник міського голови Петро Кривий, відмінити виконкомом його ж рішення, яким були затверджені тарифи, не можна. Скасувати дане рішення виконкому може сесія міської ради. Петро Антонович, як на мене, сказав правду, але не всю. Відмінити своє рішення виконком міської ради дійсно не може, але він може прийняти нове рішення, яким встановити новий економічно обґрунтований тариф на водопостачання для населення, підвищений не на 54%,  а тільки на 30 чи 31%. Також Петро Антонович чомусь не сказав людям, що тарифні ставки на комунальні послуги встановлювати та затверджувати сесія аж ніяк не може – це виключна компетенція виконкому міської ради. Тому, в даному випадку, виконкому Городоцької міської ради не слід перекладати свої обов’язки на депутатів, а прислухатися до аргументів городоччан і комісії з питань житлово-комунального господарства при міській раді – й сформувати та затвердити на наступному засіданні виконкому оптимальні тарифи на комунальні послуги, які будуть оплачені споживачами, і, водночас, не приведуть до банкрутства комунальне підприємство.

Громада, врешті, після майже тригодинного спілкування, так і не отримавши потрібних відповідей та слушних роз’яснень від комунальників та керівників міської ради, з очевидною недовірою, відтак, із своїм розумінням того, що міська рада, рятуючи фінансовий стан КП «Городоккомунсервс», викликаний неефективним використанням його ресурсів, не рахується із складним фінансовим становищем городоцьких людей, обіцяє заявити про себе участю у засіданнях виконкому та сесії Городоцької міської ради. Що з того вийде – поживемо-побачимо. Але сплачувати більшість від усіх платежів за одне лише водопостачання, не враховуючи уже й інші тарифи – водовідведення та вивезення побутових відходів, до яких черга з обговоренням на слуханнях так і не дійшла, і людям і досі не відомо, що там у них, тих тарифах закладено, - городоччани, як вони самі заявили, не збираються. І в чому загроза від таких дій і комунальному підприємству, і самим людям, думаю, усім зрозуміло…

 
Переглядів: 1405 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 7
avatar
0
7 @@@ • 09:33, 25.02.2015 [Матеріал]
Всі заінтересовані, але не в розслідуванні корупції та махінацій, а в тому, щоб ніхто не копав під їхні корупційні дії і махінації і не виводив гниле і протухле городоцьке болотце на чисту воду. Правоохоронні органи і прокуратура - як купа гною. Вони останні роки працюють вибірково:  те, що людям болить і важливо, не роблять взагалі, навіть на звернення людей не реагують, а то, що їм важливо, бо то їхні "звязки"  і "карманні гроші" -  прикривають.
avatar
0
6 депутат для всім • 08:40, 25.02.2015 [Матеріал]
Підверджую. Ні мерія, ні прокуратура, ні міліція не заінтересовані прозоро розслідувати корупційні схеми по капітальному ремонту доріг, капітальному ремонту водопідведення. Доречі сьогодні о 2 годині дня буде засідання виконкому по відмиванню бюджетних коштів, так названа програма соціально-культурного розвитку міста на 2015 рік. Запрошуються усі бажаючі. Вхід вільний.
avatar
0
5 для всім • 12:15, 24.02.2015 [Матеріал]
Та ні, шановний, якщо їх лишити в стані спокою, то вони місто доведуть до ручки взагалі. І не тільки доріг і освітлення, а людей тут не залишиться. Бо якщо кончать місто як одиницю - селом Городок стане - люди повтікають у великі міста зовсім. А хлопці вже Городок кончають: водоканал, каналізація, сміттєвивіз і житловий фонд, дороги  вже на межі знищення при колосальних коштах, що закладаються весь час  з бюджету на всі ці потреби, але майже всі бюджети йдуть в  кишені "тих, хто у руля", а люди мають цілу фігу і ніхто їх не чує, бо ні міліція, ні прокуратура, ні суди не реагують. Корупція повна і абсолютна. Тільки люди і можуть цей бардак спинити.
avatar
0
4 всім • 09:20, 24.02.2015 [Матеріал]
Лишіть того мера і ту комуналку в спокої. Самі злиються в унітаз найближчим часом. Навсєгда.
avatar
0
3 Та ні • 22:38, 22.02.2015 [Матеріал]
Яке це угрупування? Купка недолугих "сбор блатних і шайка злитих", які між собою не можуть кінців звести, хто керує, а хто підчиняється. "Танцюють всі", аж бризги з під копит летять, а результатів - дуля з маком. Ну народ же може відрізнити роботу від імітації або стану прострації. biggrin
avatar
0
2 і гек • 18:22, 22.02.2015 [Матеріал]
у це угрупування входять "елітні" люди, призначені по протекції особисто мєра і його "бойового" заступника і тепер усі ці розкрадання вилізли наверх. Тому і прийнято рішення "злити" Федоса - молодшого, вже четвертого керівника комуналки за останні неповні пять років царування мера. Шукають активно слідуючого керівника, а вірніше "барана", якого "заріжуть" показово через півроку, якраз на вибори, щоб показати як "активно" мер і його "каманда" бореться за місто.
avatar
0
1 чук • 18:16, 22.02.2015 [Матеріал]
За майже пять років своєї діяльості  мєр зі своїм профільним замом не спромігся провести незалежний аудит комунального підприємства. А не спромігся не тому що один міліціонер а другий вчитель, а тому, що на підприємстві діє ціла корупційна система, яка створена ще при п. Хоптинцю по розкраданню коштів бюджету і вона найближчим часом буде надана у компетентні органи, але зрозуміло що не в нашу "доблєсну" міліцію прокуратуру чи "нашє" КРУ. Тому що тут у районі і місті "Круговая порука, мажет как копоть" як співається у одній відомій пісні.
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0