Ср, 24.04.2024, 10:41
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Вересень » 22 » 22. 09. 2018 - Що святкуємо і чому радіємо? Народження як «відродження»?
15:09
22. 09. 2018 - Що святкуємо і чому радіємо? Народження як «відродження»?

Третя субота вересня. Як оголошено скрізь і всюди – знову святкуємо День народження Городка.
Широко святкуємо, публічно, голосно і дзвінко. Радісно і щасливо, зрештою, свято ж бо.
Ну, свято – то свято. Втім, думка набридлива, як муха осіння, дзижчить і дзижчить у вусі – а що, власне, святкуємо, городоччани, і чому радіємо, і що виносимо на загал як здобутки і успіхи – як вишеньку на святковому пирозі – почесним гостям та вельмишановному високоповажному запрошеному «зверху» і «з ближнього зарубіжжя» панству?
Чи є такий привід святкувати від душі містянам, не кажучи вже про мешканців 17 старостинських округів Городоцької громади, у яких 39 населених пунктів? Чи є їм чому радіти, щиро і сердечно?

…Якщо покопатися у архівних «смітниках» і взяти до рук передвиборчу програму «дієвого лідера та потужної команди» і почитати її вдумливо та перенести сказане у тих глянцованих обіцянках для людей, щоб обрали, із тими реаліями невтішними, що спостерігає кожен зараз, у День міста – за місяць до поважної річниці приходу «команди» до руля міста і громади, - то стає ніяково і прикро. Рік цілий. А в «портфелі конкретних результатів» у команди із обіцяного рік тому – пшик цілий.

Як там сказано, у передвиборчих обіцянках «дієвого»? «В першу чергу» буде зроблено суттєве. Інвестиції будуть залучені, створені нові робочі місця, побудована оптимальна (!) структура управляння Городоцької міської об’єднаної територіальної громади (далі –МОТ–громада). М-да…

Ну і? Де ж ті інвестиції? Нема. Чи град очі усім вибив ще тоді, за буревію? Де ті нові робочі місця? Нема. А якщо і є – то точно не у Городку чи в громаді. І чи «оптимальна» структура міської влади? Не оптимальна. Бо штат МОТ-громади – найроздутіший в області. Фонд зарплати цього розпухлого штату – найбільший в області. 16 мільйонів. І зарплата у громадчиків – пожалься Боже. І премії та добавки братчиків-громадчиків – не якихось 50%, а були спочатку 200%, потім «опустилися» трохи на Землю грішну – до 150%.

Тому, вочевидь, хлопчикам і дівчаткам є чому радіти і є що святкувати. І тому й – святкують вони. А тобі, рідне місто від цього як – холодно чи жарко? Вітряно, скоріше – бо суцільні протяги у кишенях міста і мешканців його. Звісно ж, - у порівнянні.

І чи не щодня кажуть там, в області: мер, ти що з глузду зїхав? Оптимізувати штат – і то терміново! Бо буде так, як у недолугих продавців: так уміло взялися торгувати, що вже нічим і здачу дати.

Але майже наприкінці року мер штат свій скоротити не може чи то не хоче – побоюється. А от на наступний рік, тримайтеся міцніше на ногах, щоб не втратити свідомість, братчики-громадчики – ви будете «покорочені» наполовину, якщо не на всі 2/3 цього штату. Бо 16 мільйонів гривень на наступний рік на зарплату штату – це вже занадто. Це вже не область буде крик зчиняти, а люди на місцях. І тоді дуже голосно буде – і дуже болісною буде «оптимізація».

Як там іще сказано, у обіцянках «дієвого лідера»? «Знаю, як» - спрямовувати кошти, які держава дає громаді, на розвиток. Ага. Знають вони, їхня високість. Спрямовують. Кошти. Та не на розвиток, а на «проїдання». Бо і кошти державні в казну МОТ-громади надходять значні і вчасно, і бюджет громади неабияку копійку заробляє. А розвитком громади, як не крути, навіть і не пахне. Не спостерігається розвиток. Хіба що – для якихось окремо взятих осіб громади. Правда, про це ніхто не говорить, ніби то достеменно не знає – а тільки здогадується.

І тільки «комуналку годують». А їй, захланній, яка на житловий фонд працювати взагалі не хоче, хоча плату за «обслуговування» бере справно (тільки – «розвалювати – і будувати» їй подавай), - все мало і мало. Систему водогону міста «денно-нічно» міняють, латають, добудовують, розбудовують.

А вона, підла, ота система водогону все тече і тече – прірва така! Вже близько 50% втрат води у місті, і вони все зростають – і кошти через неї, кляту, скажені й постійно і далі витікають - люди за це зі своїх кишень «круглі суми» платять.

Водночас, і з бюджету громади громадчики не шкодують грошей комуналці - сотнями тисяч гривень покривають «збитки» КП. І людей теж, водночас, зовсім не шкодують. Тарифи тобі, рідна міська громадо, попри те, що люди на громадських слуханнях були категорично проти, громадчики врочисто і вперто виконкомівськими  руками  підняли «у переддень» Дня міста – з 1 вересня. І ще півтора мільйона комунальникам - як компенсація тарифу на воду і водопостачання містянам – з бюджету громади додатково впаде. На розвиток.

Як золото чи діаманти тобі, рідне місто, вода від громадчиків вартує. Хоч за якістю ця вода - трохи краща від річкової чи ставкової.. І з цим тебе, точно можна і варто привітати у День народження, місто. Із тарифами новими та «дутими» тебе, рідний Городок.

Що там іще було сказано про завдання у передвиборчих обіцянках «дієвого лідера та потужної команди»?

Залучати інвестиції та кошти з державного і обласного бюджету. Так і так. Техніку якусь для КП, як от грейдера, придбали. Він поки що, кажуть, не може працювати на громаду, бо європальним його треба «годувати». А це ж так дорого, що ні в казці сказати, ні пером описати. Але ж бачили очі, що купували… Чи не бачили?

Та чи правда це про грейдер, чи побрехеньки – хтозна. Проїхався він під фанфари та аплодисменти «на показуху» - і, кажуть, його більше й не бачили. Певне, «лікують». Але він якраз - та якась «інвестиція», про яку знають люди. Про інше «придбання», якесь дороговартісне, на жаль, не пам’ятають в місті. Ні «очисних» поки не звели, ні доріг не асфальтували, не збудували нічого. Навіть зі «старою поштою» толку й досі нема. І «міський ринок» розігнати – розігнали, а про комунальний (свій) ринок навіть мови нема.

Попрікати когось, що «навіть собачої будки збудувати не можуть» громадчики вміють, а от показати «живий приклад», як будувати ту «собачу будку» саме для людей (в даному випадку – риночок на 10-20 приватних підприємців та для бабусь із сіл громади – з овочами-фруктами-зеленню), а не для себе прекрасних – хати та приватні бізнеси, - не вміють чи не хочуть чи не можуть. І з такими «вишеньками на торті» -  із Днем народження тебе, рідне місто.

Обіцяли філії комунального підприємства у населених пунктах громади – дзуськи: залишили натомість працездатними філії колишніх сільських рад – у всій красі.

Обіцяли ремонтувати дороги та подбати про автобусне сполучення в межах громади – про це й досі замість влади МОТ-громади покликана дбати така ненависна для громадчиків, не знати чому, районна влада.

Обіцяли капітальні ремонти закладів соціально-культурної сфери громади – ремонтують. «Поточно». Собі – бібліотеку, не знати кому – Городоцький БДТ. І все.

Обіцяли створювати сільськогосподарські кооперативи та обладнувати сучасні дитячі спортмайданчики – поки що не створили і не обладнали у цьому плані нічого.

Навіть, коли обіцяли «дієвий лідер та його потужна команда» на «тропі війни» за мерське крісло забезпечувати в повній мірі соціальний захист пільгових категорій населення та залучення громадськості до такої «прозорої» та зі всіх боків дорадчої діяльності МОТ-громади, - обманули або про свої обіцянки забули одразу, сівши в міськрадівські апартаменти та взявши скіпетра мерського до рук: дорадчий голос мер чує тільки «зверху» - і то від своїх, а городоччанам соціальний захист з боку мерії ночами тільки сниться – на всі потреби соціально незахищені збирають кошти самі – в соцмережах та поміж людьми, а владі на це начхати – «коштів нема» на хворих і престарілих і постраждалих від перипетій сьогодення.

Зрештою, за результатами діяльності мерії наповнення бюджету, як головний показник ефективності «потужної команди» - «якісь невеличкі тисячі». І то з них левова доля - теж на «проглота-комуналку». Людям – дуля з маком з пастернаком. От такий «розвиток».

Тим часом, Свято міста – у розпалі. Фешенебельне. Помпезне. У всій своїй величі та красі.
Дорогами, які «на ладан дихають», з’їжджаються і полущеними та зруйнованими водою і комунальниками тротуарами сходяться у Городок, до центру міста, що провалюється поступово під землю, городоччани і гості. Всі – на свято. І – святкувати.

І що їм казатиме сьогодні мер, як і всім заїжджим гостям? Що показуватиме як переможний трофей, здобутий на шляху «війни з районною владою», яка заважає скрізь і у всьому працювати мерії, як широкі шаровари заважають танцювати гопака поганому танцюристу – козаку? Що знову палко обіцятиме з трибуни людям? І що знову не виконуватиме як обіцяне?

І знову, як уже звично за три роки, - на сцені «святкові й радісні» концертні номери. Знову частування і чаркування. Правда, уже не в центрі міста, на площі – а на «капітально і добротно відреставрованому» стадіоні «Колос», що радує городоччан, як родюча нива спілим колоссям. Хоч щось – та й зробили, як вміли.

Хай. Хай городоцький люд іде на свято. Хай хоч сьогодні городоцький люд забуде про свої насущні проблеми, про те, що рідне місто поступово і плавно перетворюється на велике село, у якому вимирають і з якого виїжджають у далекі краї чужі, у далекі світи чужі – на «панщину». Хай у кишенях більшості порожньо, бо «коефіцієнт громади» - один із найнижчих в області, і хай десь у глибинах їх душі «коти точать пазурі» - бо попереду довга і, скоріш за все, холодна зима, - свято продовжується: за тим самим сценарієм, що рік-два-три…десять років тому назад. Свято – у розпалі. І - у всій своїй пишності.
Тому й - салюти і феєрверки - як нагадування про те, що й досі триває війна, що щодня обстрілюються позиції військових – і калічаться й гинуть наші люди: по два-по три. Щодня… І десь у родинах щодня – похорони, поминки, біль втрат і сльози… Горе.

Але з  Днем народження тебе, рідне місто, Городок на Смотричі… Із черговою датою твого заснування. І з  гарним і славним минулим, і з таким, яке є, сьогоденням, і з світлим, так хочеться у це вірити, майбутнім.
Коли ж ти, нарешті, вийдеш із коми – і почнеш жити свідомим, активним, чесним і відкритим - повноцінним життям, Городок? Може, з наступного року?

Переглядів: 1060 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 131 2 »
avatar
0
13 Ха-ха! • 09:40, 04.10.2018 [Матеріал]
О!! Тут весело як!! biggrin І я добавлю!! deal  crazy МОТ від слова проМОТати!! Бабло громади!!  dollar  cake 
devil  king  holiday  help  killed
avatar
0
12 Я • 21:20, 27.09.2018 [Матеріал]
Навіщо  відводите від суті? Тут суть - програма виборча мера і робота мерії. Програма виконується? Як? Що виконано за рік? Отож бо.
Святкуймо і далі...
avatar
0
11 свідок • 20:13, 27.09.2018 [Матеріал]
та то зомбі і рукоплескачі. нема з ким говорити.
avatar
0
10 !!!!!!! • 20:10, 27.09.2018 [Матеріал]
Чи то така пиль в очах, чи то така хвороба називати чорне білим і біле чорним"!!! Я мовчу!!  Точно час все покаже!!!
avatar
0
9 !? • 18:00, 27.09.2018 [Матеріал]
Ну, той другий зробив і там безкоштовно більше десяти років займаються наші діти, стають чемпіонами, ведуть здоровий спосіб життя, а не займаються всякою фігнею, завдяки цьому відкрились десятки робочих місць та про наше місто знають по всьому світу.Сумніваюсь, що той як ти пишеш другий на цьому має якісь доходи.Що зробить інший прийде час побачимо.Не спіши рівняти те, що не рівняється...навіть по затрачених мільйонах ..На всяк випадок, я нічого не маю проти першого і другого..
avatar
0
8 свідок • 17:39, 27.09.2018 [Матеріал]
а хто тут кого замащує чи відбілює? ти навіть не бачиш того що автор тут просто інформує. А чиновничок і зас...ць який ні фіга не робить і паплюжить все і всіх в тобі. то на тебе треба плюнути і розтерити. тьху...
avatar
0
7 !!!!!!! • 16:54, 27.09.2018 [Матеріал]
А про заводи і параходи і фабрики і вакансії спитай тих, хто це все в свій час профукав. Тебе там рядом часом не було?) Ну і бізнесменів-міліонерів, які могли би це зробити і це зробили би, але не хочуть. Краще земельки набратися і бізнес збагатити на людському. Не так?
avatar
0
6 !!!!!!! • 16:51, 27.09.2018 [Матеріал]
Що ти рівняєш х...н до пальця? Один місту подарок зробив, а другий собі відкрив на  громадськихоб'єктах приватну власність. От тобі і хороші справи! В когось хороші, а в когось не дуже.
avatar
0
5 "свідку" • 12:35, 27.09.2018 [Матеріал]
а всю історію Незалежності нічого не зроблено, а розграбовано такими, як Лазаренко, Тимошенко, Кучма,Янукович.Свідку, а що має сваяткування Дня міста, чи будь якого іншого заходу  до того, що вони там щось не роблять?Та в нашій державі в принципі ніколи, нічого не робили.Як було 10-25 років назад бідатсвтво так вони і є, незважаючи на те, що були брехливі Юльки, дніпровські та донецькі баратки і.т.д.Протри очі і погугли, що нам за СССР передали і, що ми сьогодні маємо.Кропивницький  твій  понтувався два терміни і толку ніякого, де заводи, де фабрики, де робочі місця, де потужні інвестори?Що в громаді, що в РДА, вони усі за....ці, а ти одних відбілюєш, а інших замащуєш.Ми усі вже давно в га...ні.Але житель правий у тому, що маленька надія є на таких людей, як Герега, Гуменюк.Бо хлопці дійсно роблять хороші справи і робочі місця створюють.А на усіх тих чиновничків плюньте і розітріть, вони усі однакові.
avatar
0
4 свідок • 11:23, 27.09.2018 [Матеріал]
а те що тут написано правда. за рік нічого не зроблено. тільки й того що громада понтується і існує на папері. і авторка права. а хто цього не бачить, той хай протре свої зєньки чи купить окуляри.
1-10 11-13
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0