Чт, 25.04.2024, 18:25
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2012 » Травень » 23 » 23.05.2012 - Влада доступна..? Чи хтось чогось не розуміє?
23:19
23.05.2012 - Влада доступна..? Чи хтось чогось не розуміє?
   Заступник голови – керівник апарату Хмельницької обласної державної адміністрації Лілія Бернадська вважає, що влада для людей доступна. Про це йдеться у матеріалі Володимира Гординського під рубрикою «Із перших вуст» і під такою ж назвою «Влада доступна» у Хмельницькому обласному тижневику «Поділля» від 17 травня 2012 року №20 (стор.4).
   Як переконує читача Лілія Бернадська, посадовці не «відфутболюють» подолян, адже: «Ми зацікавлені повернути довіру до влади».Це сказано гарно. Але чи насправді все так, як говориться? Чи знає вона, як декларації влади реалізуються насправді, особливо на місцях? Маємо цьому яскравий приклад – з життя.
   - Не знаю, як працює з людьми Хмельницька облдержадміністрація, - реагує на слова обласного високопосадовця  Наталія Крємнєва, помічник-консультант депутата Верховної Ради України Лева Васильовича Бірюка у Городоцькому районі, депутат Городоцької міської ради, - але у Городоцькій райдержадміністрації працювати з людьми не вміють і давно втрачену довіру громадян до влади повертати й не збираються, про що, мабуть, не знає Лілія Бернадська.
   Так стверджувати у Наталії Володимирівни Крємнєвої, погоджуся, є вагомі причини.
14 травня помічник – консультант Народного депутата Л.Бірюка подала у Городоцьку райдержадміністрацію на ім’я голови адміністрації Вербановского В.В. запит на інформацію – щодо надання їй копій розпоряджень №168/2012р. та №169/2012р. від 19 березня 2012 року за підписом заступника голови – на той час т.в.о.голови адміністрації Бельського А. В. «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо виділення земельних ділянок на території Городоцької міської ради».

   Це – розпорядження, як каже Н. В. Крємнєва, яке заступник голови – тимчасово виконуючий обов'язки голови адміністрації Бельський А. В. підписав 19 березня, дозволивши повторно виділити землю резервного фонду Городоцької міської ради загальною площею 62 га у районі Дубка окремим громадянам – керівникам району та членам їх родин, у тому числі – Вербановському В. В. та членам його великої родини.
17 травня на приймальню Народного депутата Л. Бірюка у Городку надійшла відповідь, у якій помічнику – консультанту депутата  відмовлено у доступі до публічної інформації з посиланням на Закон України  «Про захист персональних даних»  - у зв’язку з тим, що, так би мовити, «фізичні особи не надавали згоди про доступ до їх персональних даних третіх осіб».

   Розпорядження Городоцької райдержадміністрації, які не є конфіденційною інформацією і взагалі мають оприлюднюватися у ЗМІ та на сайті адміністрації, чиновники Городоцької райдержадміністрації чомусь віднесли до категорії інформації, що захищається Законом України «Про захист персональних даних». Адміністрація, виявляється, має погоджувати з фізичними особами, які фігурують у розпорядженнях голови, факт надання доступу до «їх персональних даних третіх осіб», тобто прізвища, імені та по-батькові особи і, як стверджується в листі, «не має права надавати інформацію – будь-кому і будь для чого..
   - Про який доступ до публічної  інформації і про яку довіру людей до влади може іти мова у Городоцькому районі, якщо Городоцька адміністрація як гарант дотримання норм і букви закону грубо і відкрито порушує закон?- коментує даний крок влади помічник-консультант Народного депутата Н. Крємнєва.
   Не погодившись із відповіддю чиновників Городоцької РДА, Наталія Володимирівна звернулася до Хмельницької обласної прокуратури із проханням розібратися із ситуацією, що склалася із доступом громадян до інформації у Городоцькій райдержадміністрації і, якщо з’ясується, що Городоцька райдержадміністрація умисне неправомірно не надала інформацію на запит про інформацію, - вжити відповідних заходів до посадовців згідно з чинним законодавством.

Переглядів: 2780 | Додав: Gorycvit | Теги: Вербановський, корупція, земля | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 161 2 »
avatar
0
16 Подолянин • 17:57, 17.12.2012 [Матеріал]
При Ющенку в Одесі постав пам’ятник російській цариці Катерині ІІ, яка люто ненавиділа все українське. При ньому в столиці України було закрито ряд книгарень, активізувався розпродаж українських земель і підприємств російським бізнесменам…

А хто надав високу посаду в СБУ засновнику проросійського телеканалу, який сьогодні став на чолі цієї Сдужби? Хто поставив Україну на президентських виборах 2010 перед таким вибором – залежні, за твердженням самого ж Віктора Андрійовича, від Москви або Тимошенко, або Янукович? Що врешті-решт, зараз робить його політична сила для захисту і підвищення авторитету української мови?

Мабуть, досить перераховувати. Що конкретно зробив і яку оцінку отримав В. Ющенко про задеклароване ним національне відродження, показали цьогорічні вибори президента. Лише п'яте місце – або на одиницю за шкільною шкалою оцінювання.

Хтось каже, що Ющенко проводив проамериканську політику, я ж особисто сумніваюся. І коли сьогодні дехто обурюється, що охорону президента В. Януковича очолює людина з російським паспортом, що він обіцяє прирівняти в Україні російську мову до української, що Прем'єр і три віце-прем'єри українського Уряду – російськомовні чиновники, я стверджую, що Віктор Федорович є гарним учнем і вірним послідовником Віктора Андрійовича.

Не потрібно прирівнювати його до Л. Кучми. До речі, Леонід Данилович, за недавнім повідомленням УП, теж висловлювався про мовну ситуацію в Україні. На його переконання в Україні має бути одна державна мова. І справді, яка різниця, що там в законах, хто їх дотримується? При Ющенку ніхто не зважав на закон про мови і при Януковичу ніхто не зважає.

Якщо справді питання мови болить тому ж Леоніду Даниловичу, міг би запитати свого зятя і доньку – власників ряду українських телеканалів, чому на естебешних шоу, наприклад, "Танцюють всі" із чотирьох судів жодного україномовного, на "Україна має талант" – із трьох один, на "Х-факторі" – із чотирьох один? Ось істинне ставлення наших президентів (та їхніх дітей-бізнесменів) до корінного народу, за рахунок якого вони нажили собі посади та капітали.

Лукавлять наші президенти. І лише партія Януковича робить те, про що заявляв їхній лідер. Дискримінація українців в Україні посилюється з кожним днем. На сьогодні вже немає кому цьому протистояти. Наші попередні лідери так скомпрометували святі ідеї відродження України, що народ просто не вірить тим не багатьом ще не запроданим голосам, що інколи лунають на захист його національних інтересів.

… На початку своєї статті Віктор Ющенко згадав цитату російського націоналіста, киянина за народженням, українця за походженням Василя Шульгіна: "Краще вже незалежна, але геть зросійщена Україна, ніж Україна в складі Росії, але з пануванням на її землях української мови та культури". Прикро, що цій ідеї вільно чи невільно підігрують деякі українці та ще й політичні лідери.
Та все це вже було в нашій історії. Однак зросійщити Україну нікому не вдалося. Племінник того ж Василя Шульгіна Олександр Шульгін, перебуваючи в еміграції у Франції, сміливо заперечував своєму дядькові: "Одну річ треба добре запам'ятати: Україна бажає бути незалежною, і в цьому головному питанні вона не поступиться ніколи і нікому".

Прийдуть до такого висновку й племінники та внуки Ющенка, Кучми і навіть Януковича. І, сподіваюся, не тільки на словах, а й на ділі.
avatar
0
15 Подолянин • 17:56, 17.12.2012 [Матеріал]
Лукавлять наші президенти

07.11.2012 |

Несподівано знайшов у комп'ютері свій відгук на статтю В. Ющенка "Чия мова – того й влада" ("Україна молода", 9.10.2010). Я надіслав його в ту саму газету, але відгук не було надруковано. Мабуть, щоб не образити свого головного спонсора. Більше нікуди я його не надсилав і навіть забувся за нього. А це, раптом потрапив на очі. Перечитав і бачу, що проблеми мови і українських президентів, підняті в моїй неопублікованій статті, залишаються на тому самому рівні. Не говорити про них не маємо права, бо це питання нашого життя, нашого майбутнього.

9 жовтня газета "Україна молода" опублікувала статтю Віктора Ющенка "Чия мова – того й влада". В заголовку закладено істину, якій не одна тисяча років. Розглядаючи нинішню мовну ситуацію в Україні, Віктор Андрійович зокрема закидає нинішній владі здачу інтересів української держави й наголошує:

"Як підтверджує історичний досвід, чиновники не розмовляють державною мовою лише в таких випадках: а) ця країна окупована іншою країною. б) чиновники зневажають народ країни, якою вони керують. в) вони не мають достатніх розумових здібностей для освоєння мови свого народу".

Заперечень немає, але є запитання до самого Ющенка, як недавнього президента України. Зокрема, чому ви, Вікторе Андрійовичу, не враховували в своїй діяльності цей історичний досвід?

У 2005 р. мені довелося побувати в секретаріаті Президента України. Гнітюче враження залишилось від того одноденного перебування там. В коридорах такої високої установи незалежної України лунає російська мова, в чималому книжковому магазині знайшов лише одну україномовну (і то дитячу) книжку. А секретаріат Президента (нині адміністрація), між іншим – це, так би мовити, лице Президента. Окрім того, першим помічником у президент Ющенка був російськомовний бізнесмен Олександр Третьяков. З багатьох, що підставили йому плече під час виборів і вирішальної битви на Майдані, на цю, по суті, технічну роль новий президент не побачив жодного гідного українця.

Це був своєрідний сигнал, що як такої української політики, принаймні в інформаційній і мовній сферах, в Україні і надалі не буде. Саме при Ющенку з Москви переїжджають до Києва московські телеведучі С. Шустер та В. Кісєльов, які понині ведуть на українських каналах російськомовні телешоу. Після цього з'являються майже на 90 відсотків російськомовні популярні в Україні телешоу "Давай одружимося", "Танцюють всі", "Україна має талант", "Фабрика зірок", "Х-фактор" та ін. При Ющенку успішно продовжували діяти й процвітати філії московських газет „Комсомольськая правда в Украине”, „Известия в Украине”, „Аргументы и факты в Украине”, тоді як через відсутність підтримки загинались українські газети, в т. ч. орган його ж політичної сили, тижневик „Наша Україна”.

Саме при Ющенку Юлія Тимошенко успішно пропихає на посади міністрів та керівників комітетів російськомовних чиновників. При ньому також депутати дозволили собі відкрити в стінах Верховної Ради України церкву УПЦ Московського патріархату.

Звичайно, Ющенко тут знайде відмовку, що, мовляв, він не міг впливати на рішення ВР чи Кабміну, але хоч якийсь протест чи подання до суду мали б бути від гаранта Конституції.
avatar
0
14 Ужас • 22:32, 08.11.2012 [Матеріал]
На 3 речі можна дивитись безкінечно: - Як горить Яник, - Як тоне Ахметов, - Як вішають Табачника!. І ще наодну - як ВОВА іде пішки на заробітки - коли йому дадуть копня.
avatar
0
13 Ніхто. • 19:59, 31.05.2012 [Матеріал]
Бачим "доступніть " влади в Городку по останній сесії - газету Є не допустили до участі в засіданнях сесії. Молодці. "Доступні", як ніхто в області.
avatar
0
12 Людина • 17:44, 29.05.2012 [Матеріал]
Люди добрі, не допустіть щоб більшість у Верховній Раді була Ригианалівська. Треба перебороти і витримати тиск влади, який відчувається в повітрі, на землі і даже в воді.
Не продавайте свою душу, бо ті, що хочуть пройти в народні депутати готові зараз даже сорочку з себе зняти,обіцяючи гори, а потім коли пройдуть забудуть, що обіцяли людям і почнуть відпрацьовувати витрачені на вибори кошти, подібно Януковичу і Вінському, який пройшов в народні депутати від Городоцького району.
Не продавайтеся, щоб Вас не мучили муки сумління від яких не спасе даже подарене покривало чи сервіз, чи ті гроші яких даже було достатньо на один базар. Подумайте за майбутнє своїх дітей і внуків.Дайте можливість спасти авторитет України в світі, не дайте до решти роздерибанити землю Українську, ловкачами подібно вищевказаними особами, а потім на ній заробляти гроші. Бельський теж досвід має , як на землі гроші заробляють ,люди ж знають....
avatar
0
11 Осведомленный • 13:26, 28.05.2012 [Матеріал]
Он не имел права не дать копии документов. Это публичная информация. Кто не верит - почитайте последний ЭКСПРЕСС. Там на первой странице Елена Бондаренко рассказывает, что такое публичная информация. Для тех, кто не читает прессу, вкратце перескажу суть. Она сказала, что любой гражданин, соответственно Закону о публичной информации, принятом в мае прошлого года, может свободно затребовать даже стенограмму (протоколы) заседания Кабмина - они есть публичной информацией и могут быть даны кому-либо из тех, кто интересуется ими и даст письменный запрос в Кабмин по этому поводу. Так что распоряжения главы РДА тем более публичная и доступная информация. Поэтому действия его противозаконные и коррупционные. И на это должны отреагировать правоохранительные органы такие как прокуратура и СБУ.
avatar
0
10 ОП-ПА! • 16:05, 27.05.2012 [Матеріал]
ПИПЕЦ!!!! Вже і меру понадобилась земля!!! Таж не треба вона була йому!!! Всім казав!!! А чого не дають??? Він же не виний що депутати не захотіли Вовику і компанії дати в Городку мініділяночку!!!! Чи виний? Ні фіга не понімаю!!! booze eek king king shades killed help
avatar
0
9 Z • 10:37, 26.05.2012 [Матеріал]
Ступі. Вони гризтись не будуть. Просто помиряться і землицею прділяться чесно - як і домовлялись спочатку. І на людей вони наплюють - щоби грубше не сказати. От побачите. Бо сварка - сваркой, а своя рубашка ближче до тіла. Помиряться як має бути. І землю свою відхватять. То все показуха - на публіку.
avatar
0
8 Z • 10:17, 26.05.2012 [Матеріал]
З Вовками жити - по Вовчи вити. Це вони так роблять вигляд, що сваряться за розподіл влади в місті і в районі, а на ділі, за кулісами, розподіляють один одному землю. Влада - це система. І той, хто туди йде, там працює, стає гвинтиком тієї системи, механізмиком великого одного механізму То що тут дивуватися? Мер шо виняток? Він же від Ригів балотувався.
avatar
0
7 неформал • 10:03, 26.05.2012 [Матеріал]
Не можу повірити, думав що є ще одна порядна людина, Поворозник В.В., а що по факту? Володимире Васильвичу, невже і ви з ними?!
1-10 11-16
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0