Пт, 19.04.2024, 11:30
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2017 » Лютий » 27 » 27. 02. 2017 - Хто і чому відключатиме будинок від газопостачання?
18:26
27. 02. 2017 - Хто і чому відключатиме будинок від газопостачання?

   Нещодавно мешканці будинку 60 по вулиці Шевченка у Городку прочитали повідомлення адміністрації КП «Городоккомунсервіс» у оголошеннях при вході в їхні під’їзди.

   У повідомленні було наступне (Подаємо мовою оригіналу).

   «Згідно припису Городоцької дільниці ПАТ «Хмельницькгаз» для забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання житлових будинків та попередження нещасних випадків необхідно прийняти міри по усуненню порушень щодо огляду та ремонту димовентиляційних каналів.

  Робота по перевірці, чистці та відновленню оголовків димовентиляційних каналів заплановані на квітень-травень 2017 року. Вартість вищевказаних робіт з однієї квартири складає 943,07 гривень, згідно кошторису, розробленого генпідрядником ПП «СІАД-СЕРВІС».

   В разі не виконання вищевказаних робіт буде призупинено газопостачання житлового будинку. За детальним роз’ясненням звертайтесь у КП «Городоккомунсервіс».

   Питань у мешканців будинку виникло чимало. Не так до КП «Городоккомунсервіс», як до Городоцької міської ради, балансоутримувача, тобто власника, у комунальній власності якої – тобто на її балансі – й знаходиться багатоквартирник по Шевченка, 60.

  Перше нерозуміння. Кому був зроблений припис Городоцькою дільницею ПАТ «Хмельницькгаз»? Городоцькій міській раді як власнику/балансоутримувачу? КП «Городоккомунсервіс» (КП було створене і покликане обслуговувати житловий фонд міста Городок, зрештою, будинок числиться у КП як об’єкт для обслуговування), яке, напевне, і має обслуговувати усі будинки житлового фонду міста – і будинок 60 також. Мешканцям, які проживають у багатоквартирнику, і не є власниками житлового будинку – лише своїх квартир?

   Друге нерозуміння. Роботи на квітень-травень заплановані ким і для кого? Міськрадою для КП чи КП для мешканців будинку?

   Третє нерозуміння? Хто і чому наймав саме цього підрядника? Чому і на підставі яких розрахунків генпідрядник розробив свій кошторис? Чому оплачувати роботи з обслуговування будинку комунальної власності міста Городок (власник/балансоутримувач – Городоцька міська рада, підприємство по обслуговуванню житлового фонду Городоцької міської ради – КП «Городоккомунсервіс») мають мешканці квартир, які на правах власності не є власниками будинку, в якому проживають?

   Четверте нерозуміння. У разі невиконання даних робіт ким буде припинене газопостачання людям - і чому?

   Як бачимо, питань чимало. І, щоб знайти відповіді, звернімося до Листа - роз’яснення НКРЕ до Міністерства з питань житлово-комунального господарства України (08.10.2010 N 6367/24/17-10), відповідно до якого на законодавчому рівні й упорядковуються та проводяться усі процедури щодо перевірки димових та вентиляційних каналів на наявність тяги в багатоквартирних житлових будинках.

   Цитуємо: «Згідно з положеннями статті 19 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (далі - Закон) відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах. Учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником.

   Разом з тим, договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем. Процедура погодження умов договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін (стаття 29 Закону).

   Згідно з положеннями пунктів 4.5.21, 4.5.22 Правил безпеки первинне, а також післяремонтне обстеження димоходів і вентканалів повинно провадитися спеціалізованою організацією з участю представника ЖЕО або власників будинків, а для новозбудованих будинків - з участю виконавця робіт.

   Результати оформляються актом, в якому зазначається будова димоходів і вентиляційних каналів, відокремленість, відсутність засмічення, герметичність, наявність тяги, справність оголовків.

   Повторні перевірки димових і вентиляційних каналів в житлових будинках можуть виконуватися власниками будинків або іншими організаціями, які мають підготовлений персонал, технічне оснащення і дозвіл на проведення таких робіт від органу Держнаглядохоронпраці.

   При цьому контроль за проведенням перевірок стану димових і вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для подальшої експлуатації в строки, встановлені Правилами безпеки, покладається на житлово-експлуатаційні організації, незалежно від їх відомчої належності, і керівників (власників) громадських будинків (пункт 4.5.18 Правил безпеки).

   Одночасно зазначається, що витрати на обслуговування димовентиляційних каналів передбачені пунктом 16 Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 N 529.

   Таким чином, оплата послуг в багатоквартирних будинках з обслуговування димовентиляційних каналів, в тому числі перевірка димових і вентиляційних каналів на наявність тяги повинна здійснюватися за рахунок балансоутримувача (власника) цих об'єктів».

   Щоб розставити усі крапки над «і», мешканці будинку одразу ж звернулися письмово до Городоцької міської ради, вказавши на те, що «багатоквартирний будинок, 60 по вулиці Шевченка знаходиться на балансі Городоцької міської ради та фінансові витрати по здійсненню вищевказаних робіт повинен здійснювати власник – Городоцька міська рада за кошти міського бюджету».

   А тому, люди просили Городоцького міського голову внести до Програми соціально-економічного розвитку міста Городок на 2017 рік та до бюджету міста Городок на 2017 рік кошти, які уже закладені до кошторису, розробленого генпідрядником ПП «Сіад-Сервіс», і які необхідні для проведення даних робіт у будинку комунальної власності міста Городок по вул. Шевченка, 60, а також внести порушене жильцями питання до порядку денного чергової сесії Городоцької міської ради, яка має відбутися 28 лютого цього року.

   Як повідомили депутати Городоцької міської ради, дане питання (звернення до Городоцької міської ради мешканців будинку 60 по вул. Шевченка) не слухалося на профільних комісіях і до порядку денного сесії не було внесене. Мешканці будинку не отримали відповіді від Городоцької міської ради і пообіцяли прийти на сесію, щоб запитати керівництво та депутатів, що то за двійні стандарти у роботі Городоцької міської ради, хто і чому відключатиме їх будинок від газопостачання, як це вже було два роки поспіль, через невиконання кимось робіт щодо усунення порушень стосовно огляду та ремонту димовентиляційних каналів у будинку комунальної власності Городоцької міської ради.

  

Переглядів: 1033 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
avatar
0
4 Справді так • 12:58, 06.04.2017 [Матеріал]
Попередій дописувач Суть правий. Всі вони пов'язані. А люди страдають.  Газовщики знов прийдуть і відключать дім. Люди знов будуть зо тижднень без газу. Підлісний знов буде газовщику обіцяти, що міська рада дасть гроші і комунгосп почистить колись димоходи. І буде мерія знов писати розписки. І нічого не зробить. Бо відказався мер з депутатами від свого житлового фонду. Але хай но якісь вибори! І хай но вони попробують знов рватись до влади! Фіг  вам люди покажуть!
avatar
0
3 Суть • 18:43, 03.03.2017 [Матеріал]
Ви не знаєте? Та про це по Мархлівці кури знають! 
Газовщик знає, що Мерія власник більшої частини житлового фонду і що  Сагадін той фонд на балансі тримає і не обслуговує. Загубив обслуговування по дорозі))) 
Газовщик встановлює кожного року порушення і малює меру припис.  Мол, жнива прийшли. 
Мер скидає припис на типу "виконавця" Сагадіна. А той  не має нічого. Ні обовязків прописаних статутом. Ні людей. Ні грошей. І тут - о радість! Сам газовщик пропонує потрібну фірму і може сам навіть проект розробляє на "нужну" суму. Величеньку суму. Бо ділити гроші треба на ТРОЇХ. І фірма-виконавець находиться. І гроші завжди міська рада якісь на це давала. Бо ж людям газ типу відріжуть. І Сагадін наймає субпідрядну фірму звідкись, шоби не провірили кляті пронири депутатики. І все окей. 
А тут мер чогось лоханувся і грошей не дає. А хлопці чекають! І настрашили його . Роботи робити треба і вони їх робити будуть. Але попробують з людей бабки збити! Супер-бабки! Десь 120 тисяч якщо по 900 грн з квартири. Щось би зібрали.)))  А якщо не  "прокатіт", то мерія потім щось дасть. Де дінеться? А прикиньте скільки то грошей зі всього Городка! Димовентиляційні у всіх багатоквартирних є.  
А прикол, що робота така по прочистці коштує ну максимум 20-30 тисяч на будинок. Трохи більше - якщо дім великий. Типу Китайська Стііна.  
Ну і справді! При чому тут Сагадін і Вася...То сам газовщик- сволота така)))
Так і елетричні мережі містом. Так і дороги. А що - не так?)))
avatar
0
2 ! • 22:19, 02.03.2017 [Матеріал]
До чого тут Сагадін і мер до корупційної схеми з СІАД-СЕРВІС? Поясніть.
avatar
0
1 !!!!!!! • 20:41, 27.02.2017 [Матеріал]
Майже тисяча гривень з квартири!!!!! Ах...ть!!! А чи не задохрєна розкатали губу мер, Сагадін і газовщик?!! І за рахунок людей!!!
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0