Вт, 16.04.2024, 07:57
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2015 » Листопад » 29 » 29. 11. 2015 - На етапі формування новообраного органу самоврядування району
12:41
29. 11. 2015 - На етапі формування новообраного органу самоврядування району

Початком діяльності  місцевих рад нового скликання є  їхні  перші  установчі сесії, які відповідно до статті  46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" проводяться не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів.

Такі сесії уже проходять в органах місцевого самоврядування України  й, зокрема, Хмельниччини - після тривалої та складної поствиборчої фази, оскільки  політичні сили, що увійшли до  складу місцевих рад мали достатньо часу  домовлятися між собою, втім,  і досі ведуть переговори про формат співпраці та погоджують кандидатури на посаду голів та заступників рад.

Перше засідання сесії Городоцької районної ради сьомого скликання  на запрошення Городоцької районної виборчої комісії відбулося у п’ятницю  27 листопада у залі для зібрань адмінбудинку райдержадміністрації та районної ради.

На сесію прийшли усі новообрані депутати. Після офіційного відкриття  сесії із спільним виконанням державного гімну України голова Городоцької районної виборчої комісії Аліса Кикилик, яка відповідно до чинного законодавства вела засідання першої установчої сесії Городоцької районної ради,  розпочала роботу сесії.   

Аліса Кикилик відповідно до статті 49 Закону України  "Про місцеве самоврядування в Україні"  та регламенту роботи Городоцької районної ради попереднього скликання офіційно оголосила  рішення про підсумки виборів, зачитавши постанову Городоцької  районної виборчої комісії (із оголошенням прізвищ депутатів Городоцької районної ради сьомого скликання), відповідно до якої визнано повноваження депутатського корпусу новообраної  Городоцької  районної ради у кількості 34 особи, обраного виборцями району на виборах до місцевих рад 25 жовтня 2015 року, а повноваження керівних органів та депутатського складу Городоцької районної ради шостого скликання у кількості  62 особи – такими, що закінчилися.

Депутати проголосували за визнання своїх повноважень, а також – за формування Президії першої установчої  сесії Городоцької районної ради, на яку покладається відповідно до чинного законодавства  здійснювати підготовку, організацію та, власне, й проведення всієї технічної процедури першої установчої сесії  ради.

До складу Президії першої установчої сесії районної ради, як було погоджено й зафіксовано депутатським голосуванням, увійшло п’ять осіб – представників від кожної політичної сили, що увійшли в представницький орган Городоцької районної ради: Олександр Воротний («За конкретні справи»), Сергій Зборовський (ВО «Батьківщина»), Галина Карнасевич («Солідарність»), Іван Огороднік (Аграрна партія України), Сергій Трапезун (ВО «Свобода»).

Втім, коли Президія приступила до своєї роботи, депутат районної ради Костянтин Омельчук  («Народний Рух України») попросив слова і запропонував на даному етапі взяти перерву. Чому? Тому що, за словами депутата, для того, щоб перша сесія Городоцької районної ради була проведена у відповідності до законодавства України та регламенту районної ради, її підготовка мала вестися в тісній взаємодії Городоцької районної територіальної  виборчої комісії, апарату районної ради попереднього скликання, а також  голів, депутатів від організацій політичних партій, які увійшли до складу районної ради. Із представників цих суб'єктів, наголосив Костянтин Омельчук,  потрібно було завчасно утворити робочу групу, яка мала здійснити необхідні підготовчі заходи для проведення першої сесії новообраної ради. Й особи, котрим  би було довірено займатися організацією підготовки та проведення першої  сесії, мали бути  ознайомлені  зі всіма  правовими, організаційними та технічними рекомендаціями, які, мають важливе значення для проведення такої роботи.

Цього, як стверджує Костянтин Омельчук,   районною виборчою комісією та апаратом районної ради проведено не було.

«Першу установчу сесію, - акцентував увагу присутніх Костянтин Омельчук, -  відповідно до попереднього регламенту  готував голова  районної ради попереднього скликання Олександр Воротний та апарат Городоцької районної ради без задіяння представників від політичних партій і представників депутатського корпусу, отже процес підготовки і проведення сесії є не прозорий, відтак,  не готовий».

Депутати  на вимогу  Костянтина Омельчкуа таки проголосували за перерву на 10 хвилин – для погодження головами фракцій подальшої роботи сесії.

Після перерви Президія поставила на голосування питання щодо продовження  роботи сесії у вже запланованому руслі чи на даному етапі її призупинення  - з подальшим залученням  голів партій та голів фракцій до підготовки роботи сесії,  їх ознайомленням із законодавчою та процедурною базою, із внесенням тих чи інших змін до формування порядку денного сесії тощо.

Більшістю голосів (19) засідання сесії було перенесене на вівторок 1 грудня.

Президії першої установчої  сесії Городоцької районної ради сьомого скликання доручено провести відповідну підготовку і належне проведення засідання сесії Городоцької районної ради 1 грудня, на якому мають бути обрані керівні органи ради: голова та заступник, постійно діючі секретаріат та комісії Городоцької районної ради, а також затверджені положення про регламент роботи новообраної районної ради та про постійно діючі комісії при районній раді, інші питання…

Одним словом, роботи для депутатів на першому засіданні установчої сесії Городоцької районної  ради, що відбудеться, тобто продовжиться,  у вівторок  1 грудня,  буде чимало. Чи справляться депутати  зі всіма питаннями обширного порядку денного, чи продовжить роботу  і далі перша установча сесія Городоцької районної ради – покаже час. Час, котрий, як наголошують  і депутати, і громадськість, не стоїть на місці. Бо надовго залишатися без керівних органів Городоцька районна рада не може. Потрібно працювати - і вже: наповнювати і розподіляти районний бюджет, приймати рішення, які уже на часі.. І від того, як оперативно спрацює новообраний депутатський корпус в упорядкуванні новообраного органу самоврядування району, відповідно залежатиме подальша робота Городоцької районної ради сьомого скликання по виконанню своїх прямих повноважень. Від неї ж бо залежить безперервний  процес життєдіяльності громад Городоччини.

 
Список депутатів районної ради
Прізвище, ім'я, по батькові №ТВО Суб'єкт висування
1 Андрійчук Анатолій Семенович 9 За конкретні справи
2 Белінський Василь Іванович 25 Батьківщина
3 Білик Микола Володимирович 1 Батьківщина
4 Боднар Гнат Данилович 10 За конкретні справи
5 Воротний Василь Васильович 17 За конкретні справи
6 Воротний Олександр Аркадійович 20 За конкретні справи
7 Задорожний Руслан Борисович   22 За конкретні справи
8 Зборовський Сергій Анатолійович 4 Батьківщина
9 Зелінська Ольга Петрівна 28 За конкретні справи
10 Кайданський Михайло Євгенович 10 Народний Рух України
11 Карнасевич Галина Іванівна Перший номер Солідарність
12 Керницька Любов Андріївна 18 За конкретні справи
13 Когут Оксана Євгенівна 30 За конкретні справи
14 Королівський Олесь Павлович 2 Свобода
15 Кохан Лариса Петрівна 23 Солідарність
16 Кушнір Олександр Володимирович 13 За конкретні справи
17 Лук'янов Леонід Станіславович 12 Аграрна партія України
18 Максімова Оксана Василівна 2 Батьківщина
19 Мізерний Микола Сергійович   Перший номер Аграрна партія України
20 Мілецька Оксана Вікторівна 2 За конкретні справи
21 Наконечний Петро Вікторович 27 Батьківщина
22 Огороднік Іван Петрович 33 Аграрна партія України
23 Омельчук Костянтин  Миколайович Перший номер Народний Рух України
24 Пастушок Галина Анатоліївна 32 За конкретні справи
25 Пліш Микола Омельянович 19 Солідарність
26 Понедзялок Віктор Анатолійович 34 За конкретні справи
27 Райтаровський Руслан Борисович 22 Солідарність
28 Садовська Любов Анатоліївна 23 За конкретні справи
29 Світана Віктор Тадеушович 8 Солідарність
30 Трапезун Сергій Вікторович 7 Свобода
31 Турянський Василь Іванович 15 Батьківщина
32 Цапар Анатолій Ананійович 6 Батьківщина
33 Чепко Назарій Валерійович Перший номер Свобода
34 Якубовський Вадим Віталійович 11 За конкретні справи
Переглядів: 1448 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 211 2 3 »
avatar
0
21 Ага! • 00:21, 12.12.2015 [Матеріал]
Якби ж то по герегівськи! Це ж навіть не вовча зграя під вожаком, а групками - гієни і шакали, які останками падалі підживляються. Підберуть все, що ще не покрамсали до них. А хто заважає, то...вгадали - ворог Гереги. cry
avatar
0
20 Правді • 23:21, 11.12.2015 [Матеріал]
Спочатку вивчіть закони, шановні новообрані депутати, а потім будете про функції розказувати. І районна і міська рада зараз одна функція, знищити адміністрацію, щоб там сидів черговий канкрєтник і уже весь район буде блеяти по - герегівськи
avatar
0
19 Правді • 16:23, 10.12.2015 [Матеріал]
Ще забули роботу  управління соціального захисту населення згадати, яким донедавна керувала Зелінська...
avatar
0
18 ?????? • 15:43, 10.12.2015 [Матеріал]
І які такі "функції" в районої ради??? І яку її роботу мають бачити люди???
avatar
0
17 Правда. • 12:55, 10.12.2015 [Матеріал]
Районна рада - інші функції, роботу має бути видно органів виконавчої влади, що зроблено Кропивою, Зборовським новоспеченним депутатом? та ім подібним.. управлінням економіки, сільського господарства, Бабиним.
avatar
0
16 ?????? • 20:43, 09.12.2015 [Матеріал]
Яка різниця, хто голова??? Як Воротний так і Зелінська чи хто б не був - свадєбні генерали на цій посаді. Він нічого не робив і вона так само не буде нічого робити. То нащо було міняти ???
avatar
0
15 НЕоб'єктивно • 21:23, 07.12.2015 [Матеріал]
Який вам всім хрєн до того, що роблять інші?! В які партії входять і виходять???! Ви пильнуйте себе і свою партію, якщо таку маєте!!! А не маєте, то і не заглядайте життя других людей!! Вам свого життя замало? ! А то Галя не така, Люба не така, бо партія не та, що в пишущого!!! Задовбали з тими партіями!!! Сьогодні партія є, а завтра її нема. А люди лишаються!!! Коли вже будете просто людьми?! Чесними і відкритими по совісті  людьми?!!!
avatar
0
14 Л.Керницька • 16:01, 07.12.2015 [Матеріал]
13 я!   (Вчора 18:35) Я з тобою дякувати Богу не в кумовях і шлюб не брала ні з якими партіями, щоб бути від когось залежною.То яке моральне право ти маєш мені вказувати, що я маю робити і які політичні партії підтримувати.Я вільна людина і маю повне право обирате те, що хочу.А твоя думка мене зовсім не обходить.
avatar
0
13 Да • 13:28, 07.12.2015 [Матеріал]
Пряма і активна Галя Пастушок пройшла не через усі партії, тільки через ті, в які казав йти Юра.
avatar
0
12 1 • 20:20, 06.12.2015 [Матеріал]
Напиши Я!- ДЕБІЛ так реальніше.
1-10 11-20 21-21
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0