Пт, 19.04.2024, 23:23
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2016 » Серпень » 31 » 31. 08. 2016 р. - Слідство триває… Чи не триває?
12:48
31. 08. 2016 р. - Слідство триває… Чи не триває?

29 серпня  у відкритому судовому засіданні  у Городоцькому районному суді слухалося питання, за яким пильно стежить громадськість міста - активні представники котрої також були присутні на судовому засіданні, щоб для себе з’ясувати і іншим розповісти, як розслідується кримінальна справа щодо незаконної вирізки  дерев цінних порід у Кошарнянському державному заказнику (с. Чорниводи), яким опікується  підприємство комунальної власності району - Городоцьке СЛП «Горліс» (директор Валерій Короташ).

Спочатку нагадаємо, що наприкінці травня на виклик громадськості до Кошарнянського заказника виїхала оперативна група правоохоронців і в районі Кошарної правоохоронцями був затриманий вантажний автомобіль «ЗІЛ» з маніпулятором, завантажений свіжо спиляною деревиною дуба. В ході досудового розслідування автомобіль  «ЗІЛ» та свідоцтво про реєстрацію даного  транспортного засобу, а також деревина дуба,   при проведенні  огляду місця події, у водія були вилучені. Відомості за даним фактом були внесені 30 травня до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального порушення, передбаченого статтею 246 Кримінального Кодексу України («Незаконна порубка лісу»).

Як переконували  1 червня на судовому засіданні  суд слідчий відділу поліції та прокурор (використовуємо витяг з ухвали суду), «арешт зазначеного майна та його знаходження у Городоцькому ВП ГУНП в Хмельницькій області надасть можливість  для всебічного, повного та об’єктивного  дослідження усіх обставин, котрі мають суттєве значення  для розслідування даного кримінального провадження, а також з метою забезпечення в подальшому конфіскації знаряддя вчинення злочину…»

Тож ухвалою Городоцького районного суду від 1 червня на клопотання слідчого відділу Городоцького відділу поліції  та прокурора  на автомобіль  «ЗІЛ», як на технічний засіб, який використовував водій як знаряддя вчинення злочину  і на свідоцтво про його реєстрацію, а також  на деревину, 14 порізок  дерев породи «дуб» як на предмет злочину,  накладено арешт.

Автомобіль з деревиною дуба на час слідства залишився на території Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу було долучене до матеріалів кримінального провадження.

Правоохоронці на постійні запити громадськості з того часу відповідали категорично і однозначно: «Не можемо нічого сказати - триває слідство. Автомобіль – під арештом».

І - демонстрували усім, хто цікавився, як просувається слідство, вилучений ними, арештований судом автомобіль «ЗІЛ», припаркований під відкритим небом  на території райвідділу поліції.

Однак, як з’ясувалося нещодавно, і не від правоохоронців, а від свідка, чи то – від водія автомобіля «ЗІЛ», який проходить по цій кримінальній справі – Юрія Навойтка, котрий, як  не дивно, особисто зацікавлений у якнайшвидшому вивченні та направленні до суду матеріалів цієї справи,  щоб повернути собі чесне ім’я, а також  - своє авто і документи на нього, - слідство за три місяці, відколи порушено кримінальну справу, ні на крок не просунулося вперед, і його як свідка взагалі не викликали для проведення якихось слідчих дій, на які так покладалися і в яких спочатку так були зацікавлені і правоохоронці, і прокуратура.
Окрім цього, як повідомив представникам громадськості, котрих особисто запросив на судове засідання   водій того таки заарештованого  «ЗІЛа» Юрій Навойтко, за три місяці, впродовж яких триває слідство, уже  кілька разів змінювалися слідчі по даній справі, прокурори. І на часі, як каже Юрій Навойтко, для якого автомобіль – єдине джерело доходу для його родини, слідство взагалі не відбувається – терміни закінчення його невизначені,  й авто ніхто до цього часу з якихось невідомих причин не збирався і не збирається йому віддавати.  Хоча правоохоронці, зокрема,  слідство… й досі не висунули йому ані підозри у вчиненні злочину, ані визнали в його діях (перевезення деревини на правах найму його як водія із спеціальним авто, обладнаним  - маніпулятором) ознак порушення чинного законодавства  (вище згадувана стаття 246 Кримінального Кодексу України («Незаконна порубка лісу»).

 Тому Юрій, прагнучи розставити крапки над «і» у просуванні слідства, щоб визначити, врешті, закінчилося воно чи й досі триває, ким він є у цьому слідстві – підозрюваним чи свідком, а також для того, щоб повернути свій автомобіль, якщо слідство уже  призупинене, -  вирішив  оскаржити рішення суду від 1 червня про накладення арешту на його автомобіль та свідоцтво про його реєстрацію.   Зокрема,  дружина  Юрія 19 серпня звернулася з клопотанням   до Городоцького  районного суду щодо скасування арешту майна у даному кримінальному провадженні.  Виявляється, автомобіль, вилучений у чоловіка заявниці та заарештований на час слідства, належить по праву  особистої власності їй, дружині Юрія, так як придбаний за кошти, подаровані заявниці батьками, і не є спільним майном подружжя.  Окрім цього, авто є єдиним джерелом доходу для сім’ї, а у зв’язку з арештом автомобіля заявниця втратила можливість забезпечувати свою родину, й позбавлена можливості використовувати свій власний транспорт, який три місяці поспіль псується під відкритим небом, для задоволення особистих потреб та потреб сім’ї.
Попри це, так як заявниця не надала суду усіх підтверджуючих документів, суд не мав підстав для зняття арешту з вищевказаного автомобіля й відмовив заявниці в задоволенні її клопотання.

Протягом п’яти днів  дружина Юрія Навойтка  зібрала відповідні документи й подала нове клопотання щодо зняття арешту з майна, мотивуючи це тим, що арешт майна був необгрунтованим і незаконним, водночас, у ньому за 3 місяці відпала потреба.
Про це й розповіли Навойтки перед початком суду – і журналістам, і представникам громадськості.

Слухання справи щодо скасування арешту майна, зокрема, автомобіля та свідоцтва про його реєстрацію  відбулося в понеділок 29 серпня.
Спочатку суд погодив присутність під час судового засідання представників  громадськості та журналістів Городоцького ТРПЦ та 33 каналу та зняття судового засідання на відео- носії і у аудіо - записі  судового засідання, хоча й представники від райвідділу поліції та прокуратури категорично заперечували щодо такого «надто відкритого» порядку судового засідання, мовляв, це – завадить слідству.
Потім адвокат заявниці коротко ознайомила суд із суттю клопотання про скасування арешту майна, наголосивши на тому, що транспортний  засіб, яким водій перевозив деревину, виявляється, не може бути ні предметом, ані знаряддям злочину, адже на ньому  не встановлено  (у водія також не було виявлено) обладнання для порізки чи порубки дерев, тобто засобів відокремлення стовбура  дерева від  його кореня.

Водночас, водію й досі не пред’явлено навіть підозри про вчинення злочину.  Також його не допитано в якості свідка по даній справі  у процесі слідства, що немовби триває уже три місяці. Слідчі не склали жодного документа із свідченнями  водія автівки і жодного документа він офіційно не підписував, що означає: слідчі дії не проводяться чи призупинені.

Слідство ніяк не прокоментувало дану інформацію адвоката, стверджуючи лише одне -  слідчі …працюють.

Суддя і адвокат неодноразово намагалися з’ясувати у представників прокуратури та слідчого відділу поліції, на якому етапі слідство, скільки ще часу потрібно правоохоронцям утримувати авто під арештом і для чого, власне, з якою метою, якщо терміни кримінального провадження і час його завершення взагалі не визначено.  Втім, компетентних пояснень, які б переконали суд і присутніх, що автомобіль має залишатися під арештом і чому, не було. Очевидно тому, як повідомила адвокат, що слідчі під час слідства змінювалися постійно: хтось пішов у відпустку, хтось – на інше місце служби, хтось іще кудись - "на підвищення". Через те, що нема кому  зайнятися цією справою, впевнена адвокат,  розслідування по даній справі повністю призупинено. На пряме запитання адвоката, чи слідчий, який представляє у суді  слідчий відділ поліції, також уже днями збирається у відпустку – і на тривалий час, той відповів позитивно. А  адвокат його слова прокоментувала так: «Три місяці для повноцінного розслідування кримінальної справи – більше ніж достатньо. Однак, складається враження, що  автомобіль  під арештом – на штрафмайданчику райвідділу поліції  - лише для того, щоб створити картинку  для громадськості і вищого керівництва, що справа розслідується… То якщо вона не розслідується, може, варто таки зняти арешт з майна і дозволити власникам користуватися своїм майном, яке, як спостерігаємо, не є у процесі слідства?»

Суддя заслухав усі сторони судового засідання у присутності громадськості та журналістів і задовольнив зняття арешту з  майна, тобто з автомобіля і свідоцтва про реєстрацію авто. Частково.   Тобто власники зможуть забрати автівку та посвідчення на його реєстрацію і користуватися нею, втім, без права продажу авто.  Звісно, якщо прокуратура чи слідство не опротестують дану ухвалу суду у визначений законодавством термін – за п’ять днів від дня судового засідання.

А щодо  представників громадськості,  то вони, як заявили для преси після засідання суду, у процесі  даного судового засідання переконалися особисто, що кримінальна справа щодо незаконної порубки дерев у Кошарнянському державному заказнику «не зрушилася ні на крок з місця». І до працівників поліції та прокуратури, як району так і області, у активістів на часі є чимало питань, які вони обов’язково зададуть – і вже хочуть почути від керівників правоохоронних органів не порожні відмовки і нічого не варті слова,  як ото «слідство триває», а конкретні, підтверджені документами відповіді.

Зрештою, як кажуть активісти ГФ «Самооборона Майдану» і  представники громадськості, які  вболівають за екологію свого краю і  за розслідуванням цієї  кримінальної справи,  вони й далі пильно спостерігатимуть за даним процесом  – і якщо слідство не доведе цю справу до логічного завершення і до суду, обіцяють надати діям правоохоронців  та прокурорів всебічного розголосу, і залучати  вище  керівництво -  області та держави - до розслідування  даної справи щодо незаконної порубки лісів на території Городоччини.

Переглядів: 1385 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 8
avatar
0
8 Село • 17:49, 08.05.2017 [Матеріал]
Ліси вирізали, а не посадили і не виростили. І нічого не зміниться, бо Короташ всіх підкормив. А зараз, коли  опалюють знов твердопаливними котлами, ніхто проти нього і не рипнеться. Ще буде краще себе почувати і в свій вус і не дути. Може і медаль дадуть за розвиток громади чи району? А чого б і ні? Гроші і знайомства має - то й все по фігу.
avatar
0
7 Діяч • 20:57, 20.09.2016 [Матеріал]
Він вирішує всі питання на селі.
avatar
0
6 ?????? • 16:49, 14.09.2016 [Матеріал]
А Стецюк не кришує??? Чи Зелінська??? Чи депутати??? Дерево цінних пород - це цінні звязки!! Зараз коли треба палити деревиною!!! То хто його не буде кришувати???? НЕ смішіть!
avatar
0
5 Чорниводи • 12:43, 04.09.2016 [Матеріал]
А  менти з ним за одно. Бачили всі люди як вони приїжали і браталися з молдаваном і він ржав як молодий бугай.! Так що всі питаня до мєнтів бо вони його кришують.
avatar
0
4 Чорниводи • 12:36, 04.09.2016 [Матеріал]
Так легше всього зробити з воділи бандіта! А чорнивідський справжній бандіт ходить селом і хоч буцім звільнився рулить і дальше нічними вирізками чорнивідського заказника і всіх мав на увазі! А від сторони Жищинець бачили як все вирізано? І пущено на пилораму під ніж ? Чого не прийдете і не подивитеся? Бо село боїться його банди  і не хоче г..но трогати. Щоб не воняло потім! А чужим все рівно.
avatar
0
3 Н.Б. • 21:57, 02.09.2016 [Матеріал]
Що попередня міліція, - що поліція - одними нитками шиті. Бл...тво у вас там в Городку, Врадіївка №3. Хоча, з таким населенням, - щодо врадіївки
сумніваюсь. 2 людини на сотню. Всім іншим пох. Ну, то маємо те, що
маємо. Тоді для чого ото жалітися тут, кого хочете інформувати, до кого
достукатись? Зрозумійте - всім 99% ПОХ... Герегец скаже "Короташа не
трогать!" і вас всіх пересажають.
avatar
0
2 ХХХ • 22:57, 01.09.2016 [Матеріал]
А злила справу  поліція. Яка різником прикормлена и прикуплена. І головний поліцай взяв гарний куш, позатирав всі прогалини, залишив відповідати лівих людей .... І пішов у відпустку.  Гарний син своїх батьків. І совістю і лицем і характером і руцями загребущими повністю в них вдався.  Стецюку привіт - бо його роль і відповідальність в цій справі така сама. В болоті живем, шановні, яке грошовиті мішки розвели - тут і дітям і внукам так само залишиться жити.  Якщо буде де жити.
avatar
0
1 ХХХ • 22:49, 01.09.2016 [Матеріал]
Так кримінальну  справу справу закрили через 10 днів досудового слідства. За недостатністю доказової бази. А чому тримали вантажівку? Конюшка розпитайте. Він в курсі. Ну і прокуратура теж.  І суд Адже водій ніде не проходить ні як свідок, ні як підозрюваний. Значить кримінальної справи нема.  Того суд і відпустив водію автомобіль.  А громадськість і владу  і вас поліцаї тримають за лохів. Певне Короташ гарно заплатив. Всім.
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0