Сб, 20.04.2024, 10:38
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2012 » Липень » 15 » «Змінюючись – змінюємо», або що було би добре змінити в нашому Городоцькому суспільстві.
14:07
«Змінюючись – змінюємо», або що було би добре змінити в нашому Городоцькому суспільстві.

     З вересня  до червня  року Городоцька районна громадська організація «Перлина» (голова Неля Пославська) займалася реалізацією проекту «Змінюючи себе – змінюємо своє місто» в рамках проекту «Сталий міський розвиток», впроваджуваного Українською міською радою в партнерстві з Асоціацією малих міст України, благодійним фондом «Творчий центр ТЦК»(Україна), Люблінським регіональним центром Фонду підтримки місцевої демократії (Польща), виконавчим комітетом Новолукомльської міської ради (Біларусь), Студентсько-молодіжною радою (Грузія).

   Метою даною проекту  для громадських діячів «Перлини» була активізація співпраці жителів міста Городок з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в питаннях планування сталого міського розвитку, а також – прискорення та сприяння розвитку соціально-економічних перетворень на місцевому рівні через посилення ролі громади.

   Відтак, проект реалізовано. Що ж зробили в рамках часу, відведеного на реалізацію даного проекту, члени ГО «Перлина»?

Спочатку провели анкетування жителів міста задля вивчення їх думки щодо можливих стратегічних напрямів, проблем, ресурсів та способів розвитку міста.

   Всього було опитано 478 городоччан, які висловили своє особисте бачення  щодо подальшого розвитку міста, оцінили роботу місцевих органів влади та визначили пріоритетні цілі, які, на думку респондентів, можуть покращити соціально-економічний стан міста Городок. Пропонуємо Вашій увазі окремі  результати  даного опитування.

              НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНІ ДУМКИ ЖИТЕЛІВ МІСТА  ПРО ГОРОДОК.

«Красиве місто, яке потрібно розвивати, створювати передумови для його розвитку»; «Спокійне, добре містечко»; «Немає робочих місць»; «Без підприємств місто збідніло»; «Місто занепадає, деградує в економічному та соціальному аспектах»; «Є перспектива для розвитку, але є ті, які заважають цьому»; «Маленьке, мальовниче, затишне місто»;  «Економічно відстале»; «Місто, в якому нема майбутнього для дітей»; «Гарне місто, але занедбане і зруйноване»; «Місто – затишне, але потрібен добрий керівник»; «Місто – багате ресурсами, яким нема реалізації»; «Занедбане місто»; «Неосвітлене і брудне місто»; «Місто, яке має великі перспективи, але дуже багато потрібно зробити»; «Гарне місто, багато талановитих людей, але для його зростання дуже мало можливостей»; «Багато хотілося б змінити в місті»…

    СИЛЬНИМИ СТОРОНАМИ міста городоччани визначили: самих ЖИТЕЛІВ ГОРОДКА (працьовиті люди; дружнє співіснування людей різних національностей і конфесій; люди, які себе тут реалізували; терплячі люди - вірні патріоти свого міста) і природу (місто-екологічно чисте; родючі землі; мальовничі краєвиди; недалеко - курортна зона).

     СЛАБКИМИ СТОРОНАМИ виявилися такі фактори: ЗНИЩЕНО ПРОМИСЛОВІСТЬ, ВІДСУТНІ РОБОЧІ МІСЦЯ (усе занепадає; немає роботи; немає можливості для самореалізації молоді; відтік трудового населення з міста) і ВЛАДА (не дбає про добробут людей; розчарування у діях влади; корупція; непрофесіоналізм влади; відсутність видимих результатів роботи влади).

     НАЙВАЖЛИВІШИМИ НАПРЯМКАМИ, без яких неможливий економічний розвиток міста Городок, на думку жителів міста, є:

-          розвиток інфраструктури (дорога, вода, каналізація, газ);

-          розвиток промисловості, торгівлі, надання послуг населенню;

-          розвиток підприємств малого і середнього бізнесу.

В цілому жителі міста городок, які взяли участь у опитуванні, так оцінили роботу місцевої влади:

1% - відмінно; 5% - добре; 39% - задовільно; 45% - погано; 10% - немає думки.

       На питання: «Що має зробити місцева влада, щоб покращити умови проживання мешканців Городка?» городоччани відповіли, зокрема, що влада має:

-  змінити відношення до роботи і до людей;

-  сприяти створенню робочих місць шляхом залучення потужних інвесторів у    Городок;

-  значно покращити благоустрій міста.

       У майбутньому жителі Городка, як вони розповіли у анкеті, хотіли б бачити місто Європейським – чистим, охайним, заможним, процвітаючим, з розвинутою інфраструктурою, з наявністю робочих місць, екологічно чистим, з можливостями для самореалізації, із соціальним житлом для молоді та молодих сімей, з якісними комунальними послугами.  Місто майбутнього, вважають городоччани, має бути з новими будинками, з освітленими вулицями, гарним, з відремонтованими і заасфальтованими дорогами і впорядкованими вулицями, із зеленими газонами і насадженнями,з кінотеатром, басейном, фонтаном, атракціонами, парками…

     Люди бачать Городок у майбутньому цивілізованим, яскравим, життєрадісним, гомінким, густонаселеним містечком з привітними і усміхненими мешканцями, веселими і щасливими дітьми  і хочуть, щоб жителі міста мали можливість бути працевлаштованими і не виїжджати закордон в пошуках кращого життя.

       Також у рамках проекту з грудня 2011 до лютого 2012 було проведено творчий конкурс серед учнівської молоді міста, в якому взяли участь 48 учнів загальноосвітніх шкіл міста. Визначено переможця. Це – Юлія Свідерська, учениця Городоцької ЗОШ з польською мовою навчання – вихованка Городоцької дитячої художньої школи. Лауреатами конкурсу журі визначило Валерію Студинець та Юлію Хорошову, учениць Городоцької гімназії. Варто відзначити, що в приміщенні фойє Городоцької міської ради протягом квітня-травня презентувалася виставка робіт усіх учасників конкурсу. Згодом, за результатами конкурсу випущено збірник з роботами учнів – учасників конкурсу та з їх баченням майбутнього рідного міста Городок.

       Окрім того, в рамках проекту «Змінюючись – змінюємо» проведено круглі столи з жителями міста: пенсіонерами, жінками-освітянками, жінками-представницями польської діаспори в Городку, жінками-лідерками, жінками – працівницями установ міста різних форм власності, під час яких городоччани висловили свою думку з приводу сьогодення  Городоцької територіальної громади.

     Зокрема, основна думка пенсіонерів міста  - «Місто не має майбутнього», «Наші діти – на заробітках…».

     Жінки-освітянки висловилися з приводу того, що: «Неможливо впливати на міську владу», «Необхідно виховувати в молоді уже тепер лідерські якості», «Освітяни мають самоорганізовуватися», « Влада мусить залучати інвестиції для  розвитку міста».

      Жінки з польської діаспори визнали, що «найсильнішою стороною міста є жителі – працьовиті  і талановиті» і, водночас, як не парадоксально, «жителі є слабкою стороною міста – через їх пасивність, безініціативність», а також «місто – красиве своєю природою».

       Жінки - лідерки акцентували увагу на тому, що «владі в першу чергу необхідно звернути увагу на благоустрій міста: дороги у жахливому стані, робота комунальників – на низькому рівні», а також  підсумували, що «повернутися у промислово розвинуте минуле міста неможливо – потрібно використовувати наявні на часі ресурси, започатковувати та розвивати нові напрямки.

      Жінки - працівники установ міста констатували – «майбутнє – у розвитку малого та середнього бізнесу в Городку, розвитку туризму».

    Врешті, проект завершено. Як стверджує голова ГО «Перлина»- координатор проекту Неля Пославська, спільна участь  у даному проекті членів «Перлини», представників громадськості та влади довела, що громадянське суспільство у Городку – на початковій стадії розвитку, що, звісно, негативно впливає на ефективність діяльності влади, на соціально-економічне становище громади.

  - З громадою треба працювати, - впевнена одна із лідерів громадського руху на Городоччині Неля Пославська, -  щоб люди усвідомлювали, що саме вони є основною та рушійною силою суспільства і – своєї громади. І щоб влада це знала й використовувала свої повноваження тільки відповідно до закону - на користь людей, а не на користь собі.

Переглядів: 1574 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 9
avatar
0
9 Гість • 18:24, 12.12.2012 [Матеріал]
Українці – нормальні люди. Нам не потрібна ніяка гендерна рівність. В Україні рівність прав жінок та чоловіків гарантує Конституція.
ДУЖЕ МЕНЕ ЗАЦІКАВИЛА ЦЯ РЕПЛІКА. ХОЧУ ЗНАТИ ВІД ДОПИСУВАЧА - СКІЛЬКИ ЖІНОК В КАБІНЕТІ МІНІСТРІВ? СКІЛЬКИ ЇХ В ВЕРХОВНІЙ РАДІ? А В СЕКРЕТАРІАТІ ПРЕЗИДЕНТА? А ДИПЛОМАТАМИ НА МІЖНАРОДНОМУ РІВНІ? СКІЛЬКИ ЇХ Є ГОЛОВАМИ ОДА І РДА? А МЕРАМИ?А ГОЛОВАМИ РАЙОННИХ РАД СКІЛЬКИ? ЧИ СУДДЯМИ? МОЖЕ ПРОКУРОРАМИ? А СВЯЩЕННИКАМИ?Жінки - заступники і головні радники або спеціалісти. Що вони дурніші чи неорганізованіші? Може недорозвинутіші? НЕ ПОВІРЮ! ЇХ ЗРОБИЛИ СПОКОНВІКУ ДРУГОСОРТНИМИ ті ж чоловіки. Використовують як вміють - і на сміття. Приклад - ТИМОШЕНКО, КУЖІЛЬ, інші. ЯК КОНСТИТУЦІЯ ЗАХИЩАЄ ЖІНОК - крім штампування якихось постанов і законопроектів що не приймаються. ВСЕ - БАЛАКАНИНА. А жінки і далі патріархально принижені. От така ГЕНДЕРНІСТЬ КОНСТИТУЦІЙНА на рівні мислення чоловіків - держави в чоловічому обличчі. Дурно винлядаючому обличчі.
avatar
0
8 Городчанин • 20:43, 11.12.2012 [Матеріал]
Гендерна політика гомосексуалізму в Європі (лекція Українською мовою)
Год выпуска: 2012
Страна: Україна

Описание:Останніх декілька років в Україні активно впроваджується гендерна політика, яка, на перший погляд, має на меті зрівняти у правах жінок та чоловіків. Але , насправді, читаючи поміж рядків виявляється, що відбувається маніпуляція свідомістю.

Згідно теорії гендерної рівності людина може мати соціальних 5 статей. При цьому фізична (чи біологічна) стать відкидається як така. Вони вважають, що стать формується соціумом (тому й соціальна стать), а не природою. А це означає, що в розумінні гендеристів (а радше гендарастів), між чоловіком та жінкою не існує ніяких відмінностей.

Прихованою небезпекою насадження гендерної рівності є цілеспрямоване розтління дітей з самого народження, а також знищення інституту сім’ї. Це ставить під загрозу майбутнє нації.

Першим доказом цього є ліквідація слова сім’я в назві міністерства. Було Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, а стало Міністерство освіти, науки, молоді і спорту.

У США заборонено вживати слово «матір» та «батько». В Австралії ліквідовані туалети за ознакою статі.

У законодавство багатьох країн вносяться зміни, які захищають гомосексуалістів та лесбіянок, а не нормальних людей.

У 1992 році ВООЗ, всупереч науковим даним, виключив гомосексуалізм та інші психічні розлади з переліку діагнозів.

68% працівників Американської психіатричної асоціації вважають гомосексуалізм психічним розладом. Шизофренія, параноя, латентна шизофренія, маніакально-депресивні стани – це далеко не повних перелік психічних розладів тих, хто вважає себе гендерно рівним: гетеросексуалом, бісексуалом, лесбіянкою, жінкою або чоловіком.

Метою гомосексуального руху:

- залучення нових людей за рахунок дітей;

- агресивна політика покликана запустити механізм геноциду цілих народів;

- отримання влади над нормальними людьми.

Вихід із цієї проблемної ситуації існує. Гомосексуалізм піддається корекції та лікуванню, оскільки згідно тієї ж теорії гендеру суспільство формує стать. Відтак, суспільство може повернути людину в нормальне русло.

Українці – нормальні люди. Нам не потрібна ніяка гендерна рівність. В Україні рівність прав жінок та чоловіків гарантує Конституція.

Кожен із нас повинен захистити себе від гомо-диктатури. Ми захистимо наших дітей, наші сім’ї, наше суспільство, наше майбутнє!
avatar
0
7 Ага... • 17:54, 11.12.2012 [Матеріал]
то ви про гендерну чи про тендерну ідеологію писали ...свій опус?
avatar
0
6 Городчанин • 14:38, 11.12.2012 [Матеріал]
ВІТАЛІЙ СОБКО.

«Запровадження тендерної політики - курс на узаконення збочень»



«Вживаючи слово «гендер»,

усі думають,

що йдеться лише про рівноправ'я чоловіків і жінок,

але насправді це не так...»



«Візьмімо за приклад Бра­зилію. За 10 років тендерна ідеологія перетворила цю кон­сервативну католицьку країну в оплот гомосексуалізму. І зараз людина, яка виступає там проти поширення збочень, може серйозно поплатитися. Навіть роботою і свободою.

Технологія цього перетво­рення однакова у всіх країнах. Спочатку сімейна політика змі­нюється на тендерну. На пер­шому етапі це не викликає в людей ніякого спротиву. Адже вживаючи слово «гендер» усі думають, що йдеться лише про рівноправ'я чоловіків і жінок, про захист слабких і ображе­них. Ухвалюють «антидискри-мінаційні» та інші закони.

Потім люди з подивом дізнаються, що гендер - це, як виявляється, не стільки біоло­гічна стать, скільки якась соціальна, яку можна вибирати. Пізніше людям розкажуть, що насправді тендерів є не два, а більше; що, наприклад, гомо­сексуалізм - це не психічна хвороба, не патологія, не збочення, а норма. А якщо це норма, то чому б не укладати шлюби, всиновлювати дітей? Адже «гендери» мають бути усі рівними між собою. Але якби цим все обмежувалося... Далі сценарій проголошує: якщо збочення - це норма, то чому б цей спосіб життя не впроваджувати, не засівати в добрий ґрунт? Наприклад, через систему освіти. І чому б за допомогою сили закону не почати переслідувати тих, хто збочення називає гріхом? Штрафувати, звільняти, а там і засуджувати до в'язниці. Ви думаєте, це сюжет фантас­тичного фільму? Ні, на жаль, це сюжет документального фільму, і цей сценарій під­тверджують міжнародні доку­менти, які Україна покірно підписує один за одним.

Можна говорити на цю тему багато й наводити чис­ленні приклади, передба­чати наслідки. Але я завершу коротко. Хто бажає, щоби Ваш правнук Василько позна­йомив Вашу рідню із майбут­ньою дружиною Петриком?»
avatar
0
5 Хмельничанин • 02:07, 18.08.2012 [Матеріал]
Браво Неля Сигізмундівна! SWOT і PEST аналіз ситуації в Городку мабуть ще ніхто не проводив. Міська влада мала б дослухатись і якось допомогти фінансово. Шкода що всі якось заклопотані виборами...
avatar
0
4 Ужас • 19:39, 12.08.2012 [Матеріал]
Напал волк на стадо баранов. Все, бараны бежать, а волк, конечно, вдогонку. Со стадом бежит собака, охраняющая это стадо. Догоняет одного барана и спрашивает его: -Баран, Вы куда бежите? Вас же вон как много, вы эту волчару на-раз на шашлык разделаете! Баран задумался и ответил: - Нас-то много, но я-то - один!
avatar
0
3 Я • 12:11, 05.08.2012 [Матеріал]
Думаю, не спиниться і не спинять! Нема кому - а сама ПЕРЛИНА зникати з горизонтів району точно не збирається! Біля неї, як сателіти, вже нові ГО створюються.
avatar
0
2 Ніхто • 14:07, 04.08.2012 [Матеріал]
А мені ПЕРЛИНА подобається своїми новими підходами: громадською позицією, новими методами роботи з людьми і - незалежністю від влади і бізнесу. Тільки щоб не спинилася напів дорозі - через обстановку в країні. Бо майбутнє якраз за такими організаціями - якщо не позакривають і не скуплять.
avatar
0
1 Z • 23:56, 01.08.2012 [Матеріал]
Чув. Класний проект. В міськраді бачив малюнки. Хоч хтось щось робить! Молодець, "Перлина"!
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0