Чт, 25.04.2024, 18:33
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Березень » 10 » 10. 03. 2018 - «Лише б з рук і - в інші руки»
09:57
10. 03. 2018 - «Лише б з рук і - в інші руки»

Саме так, на мій погляд, передавалося управління окремими районними установами та їх приміщення і майно, а це було майно комунальної власності району, в управління Городоцької міської ради (ОТГ).

Це відбулося на сесії Городоцької районної ради 22 грудня минулого 2017 року. На позачерговій сесії, зауважу. На ній слухалося майже 30 питань – і такої насиченої «програми» роботи райради, пригадую, в історії Городоцької районної раніше не було навіть на чергових зібраннях.

За якийсь тиждень до цієї сесії депутатам житлово-комунальної комісії Городоцької районної ради (тим, які прийшли на засідання комісії – кворуму для повноцінної роботи комісії, як завжди, не «назбиралося») роздали роздруковані проекти рішень (якщо це можна так назвати) - зокрема, «Про затвердження Положення про порядок передачі об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району», типову форму акту приймання-передачі та типову форму договору майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району на праві оперативного управління та господарського відання.

Взявши з собою папери із переліком установ та формами, які районна рада пропонувала до затвердження сесією, два депутати із всього складу комісії «пішли вивчати їх додому». Як було сказано їм услід працівниками апарату районної ради, «матеріали – сирі: вони - в процесі напрацювання». Більше засідань комісії не було.

На сесії, під супровід «сольної пісні» окремих депутатів, які виявляли свій протест до того, що «робиться в країні», досить специфічно – говорили про одне і те ж – кожен про своє - у обговоренні усіх питань сесії, керівництво районної ради депутатам навіть не спромоглося пояснити, що пропонує апарат районної ради до затвердження.

Зіслалися коротко на те, що передавати треба терміново «культуру і соцзахист» Городоцькій міській раді, що «питання слухалося в комісії» (повноцінне засідання якої так і не відбулося) і «послали» депутатів ознайомитися очима «в проект рішення у електронному вигляді – на табло електронних індивідуальних засобів для голосування».

Зауваження мої як депутата житлово-комунальної комісії про те, що не все так просто з цією процедурою «приймання-передачі», що питання не слухалося в комісії, бо засідання не відбулося, що управління установами ми можемо передавати, а майном спільної комунальної власності району ми зобов’язані розпоряджатися лише тоді, коли зважимо усі «за» і «проти», - не були почуті.

Правда, керівництво Городоцької районної ради наголосило, що «все відбудеться законно» і «все під контролем».

Отож, як кажуть, «на арапа» проголосували - за те, чого й не читали. А вже наступного дня, коли заглянули в проголосовану процедуру «приймання-передачі» і з нею ознайомилися, - за голову взялися.

Із тексом проекту Положення про порядок передачі (я про той, що депутатам комісії роздавали до сесії), як стало зрозуміло, добряче попрацювали опісля. І все це, напевне, пов’язано, як сказано в Положенні, «із врахуванням особливостей рішень сесій Городоцької районної ради, що визначають порядок управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району». Що це за такі особливості – ніхто не знає, але напевне вони дуже особливі, якщо призвели до багатьох порушень законодавства. І до повного порушення всіх вимог Господарського кодексу України в плані «передача-приймання» майна різних форм власності.

Ось, наприклад… Городоцька районна рада згідно з буквою закону мала створити свою комісію – Городоцької районної ради з передачі комунального майна спільної комунальної власності району Городоцькій міській раді (ОТГ). Городоцька міська рада (ОТГ) мала створити свою комісію - з приймання майна спільної комунальної власності Городоцького району. Районна – не створила. Процедуру передачі навіть не сформувала – і не провела. Ввела чотирьох працівників апарату районної ради – голову, заступника, юриста та начальника відділу комунальної власності до складу …комісії Городоцької міської ради (ОТГ). Як виявилося, комісія з передачі-приймання – спільна. Як з’яcувалося, депутатів з обох боків (райрада – ОТГ) не було включено до складу комісії. Не ознайомили депутатів з обох боків ні з результатами роботи спільної комісії з передачі-приймання, ні з передавальним актом. (Депутати районної ради, впевнена, навіть не знають, хто увійшов до складу тієї комісії).

А акт передачі-приймання (перелік майна), відповідно до законодавства, після роботи двох комісій як представників від двох форм різної власності (громади району і громади ОТГ) – комісії з передачі райради і комісії з приймання міської ради - мав би бути заслуханий у депутатських комісіях з житлово - комунальних питань міської та районної рад і заслуханий затверджений сесіями обох рад – тобто органами, які мали створити комісії.

Загубили це в положенні. Чи так депутатів боялись? Чи так хотіли все швидко зробити самі? Та хай, уже як. Ну прийняли оте положення – то прийняли: виконуйте його пункти. Та де там… От - до прикладу… У розділі ІІІ. Передача об'єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району до комунальної або спільної власності сільських, селищної, міської рад, об’єднаних територіальних громад Городоцького району у пункті 3.3 вказано «Проект рішення сесії Городоцької районної ради має містити дані щодо характеристики об'єкта, який пропонується передати із спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району, а саме: найменування, місце знаходження, площа (інші кількісні дані), первісна та залишкова вартість, інші дані». Тобто мала пройти інвентаризація і все інше, пов’язане з майном і коштами.

На сесію ці дані не були подані – як було сказано депутатам, вони ще готувалися.
Та мали бути зроблені. Вже - «до того». Тобто до сесії, якщо була така нагальність, провести «блискавичну» передачу майна. Навіть – і спільно, в отій «спільній комісії», що поєднала в собі процеси і передачі, і приймання водночас.

Інвентаризація майна, так і невідомо, пройшла чи проходить опісля прийняття рішення сесією,  чи завершена. Відомо, що сільські ради й досі цієї процедури чи то не зробили, чи то – ще в процесі. Врешті, хтозна, може й уже зробили. Депутатам про це теж досі нічого невідомо, хоча відповідальність за все, що робиться, несуть саме вони, депутати, – контроль за виконанням рішень покладено на голову та членів житлово-комунальної комісії. І на керівників установ. І - на депутатів двох рад, бо проголосували «оце все». Тільки не на тих, хто займався цими питаннями – передавав-приймав.

А ось вам іще – щодо дотримання «діючого» положення. У розділі ІІІ «Передача об'єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району до комунальної або спільної власності сільських, селищної, міської рад, об’єднаних територіальних громад Городоцького району» прийнятого Положення про порядок передачі об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища, міста Городоцького району» у пункті 3.2 сказано, що «У разі якщо об’єкт передачі задовольняє потреби декількох територіальних громад, а питання передачі об’єкту у свою власність ініціюється однією радою, до звернення (рішення)(Городоцької районної ради) додається згода останніх. Згода надається у формі відповідного рішення відповідної ради, об’єднаної територіальної громади Городоцького району».

Такі об’єкти передачі - і про це йшлося на сесії 22 грудня – районний будинок культури, районна бібліотека, районні - територіальний та реабілітаційний центри, районний будинок престарілих людей «Доброта» у селі Немиринці. Чи надали відповідну згоду територіальні громади? Чи є відповідні рішення сесій Сатанівської селищної та сільських рад, що не ввійшли до складу Городоцької ОТГ (впродовж грудня – до 22 грудня), щоб ці об’єкти, які й досі задовольняють потреби усіх територіальних громад, були передані у власність одній – Городоцькій міській раді (ОТГ)? Хто про це знає?

До речі, так передавали, що взяли й передали Городоцькій міській раді (ОТГ) управління Городоцької музичної школи, що діє у приміщенні на території Лісоводської сільської ради. І будинок престарілих «Доброта» в селі Немиринці з колективом і приміщенням передали «в Городок».

От так передали… А попереду – «передача-приймання» управлінської та господарської діяльності сфер освіти та медицини…І знову відповідно до того «Положення»? І за тією же процедурою? Готові? Я – ні.

Переглядів: 564 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
avatar
0
2 @@@ • 20:23, 23.04.2018 [Матеріал]
А хай би більше мовчали. Хай і далі мовчать. То скоро їх квартири і садиби і будинки відберуть і  тільки скажуть, що це так треба.
avatar
0
1 ??????? • 10:19, 12.03.2018 [Матеріал]
Як кажуть кацаби "и чего я даже не удивляюсь???? Разве этого не следовало и ожидать"????
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0