Сб, 20.04.2024, 12:00
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2019 » Листопад » 14 » 14. 11. 2019 - Всупереч, а не завдяки: як повертали головного лікаря ЦРЛ
10:23
14. 11. 2019 - Всупереч, а не завдяки: як повертали головного лікаря ЦРЛ

Про те, що головний лікар ЦРЛ повертається на свою посаду, стало відомо у вівторок. Депутатів апарат районної ради обдзвонив - і закликав на позачергову сесію в середу 13 листопада.
Було повідомлено – слухатиметься на позачерговій сесії одне питання – скасування рішення попередньої чергової сесії щодо звільнення головного лікаря з посади. Мовляв, головний лікар відкликав свою заяву про звільнення – і депутати мають прийти, проголосувати за скасування рішення про його звільнення і тим самим поновити його на посаді.
Із додаткових джерел також стало відомо, що у вівторок, після представлення колективу медиків нового т.в.о. у районній раді зібралися керівники РДА, райради, медики і депутати – й ними всіма була досягнута спільна погоджена позиція районної ради: головний лікар відкликає свою заяву про звільнення, пише заяву на поновлення на посаді, районна рада скликає позачергову сесію і виносить дане питання на розгляд депутатського корпусу, депутати голосують – «за» чи «проти. Все – відповідно до чинного законодавства і як у нормальних цивілізованих людей. Із цією спільною позицією й погодилися тоді всі.
Здавалося б, на сесії, за таких злагоджених дій керівництва – як двох гілок влади, так і ЦРЛ – ніяких ексцесів не повинно би було бути.
Ага… Якби не так. Це ж не цивілізація – це ж наше село, якому останнім часом закони не писані і слово керівника органу самоврядування, вочевидь, нічого не варте.
Про те, що сесія затягнеться – і надовго, стало зрозуміло одразу, після початку сесійного засідання. Депутати дуже довго збиралися – втім, нарешті, зібралися. Слава Богу, кворуму вистачило. На сесію з’явилося знову ж таки за 20 депутатів. Депутати миттєво погодили порядок денний сесії. І, звичайно ж, запропонували не слухати жодних інформацій-доповідей, все всім ясно. І одразу ж поставити питання порядку денного на голосування. Чого, мовляв, тягнути резину? Відкликає поважний головний лікар свою заяву про звільнення? Так це ж чудово… Медична галузь ж бо за його керівництва - як надійна фортеця. Та й у двотижневий термін відповідно до чинного законодавства керівник мав повне право це зробити – відкликати свою заяву про звільнення. Скористався цим правом – і прекрасно. І були готові депутати до голосування. Ну просто вже.
Та не тут – то було, як кажуть у народі. Саме тут, знову ж таки, почалося. Шоу одного актора. Голова районної ради категорично погасила увесь запал депутатського корпусу голосувати і приймати рішення. І врочисто запросила до трибуни юриста районної ради, котрий битих півгодини тлумачив якісь дідькові закони, котрі виїденого яйця не вартують, і переконував депутатів, що рішення, яке вони будуть приймати, чомусь буде ну абсолютно незаконним і чомусь після того, як депутати проголосують і приймуть це рішення, усім їм і керівництву районної ради й апарату буде гаплик - ну дуже всім погано буде. Ледь не пов’яжуть усіх скопом і не кинуть у буцегарню.
Тут і стало всім зрозуміло, як в Божий день - керівництво райради, як уже це стало традиційним для нього, вкотре порушило усі домовленості й наперекір головному лікарю і колективу медиків та депутатському корпусу робить все можливе і неможливе, щоби рішення сесії з єдиного питання порядку денного не було прийняте.
Звісно ж,  із цього приводу було на сесії багато виступів депутатів і море емоцій. Навіть, звинувачень. І коли під тиском всього депутатського корпусу голова, нарешті-таки, поставила питання на голосування, з’ясувалося, що серед тих, хто не голосує - вона і її заступник. І кажуть вони  – бояться відповідати перед законом. Правда, перед яким і чому, не уточнили. А просто не голосували.
І коли, попри все, голосування відбулося, з’явилася-проявилася ну дуже дивна, можна сказати, тупа і безглузда річ… А проекту рішення до питання порядку денного сесії районна рада ж то не підготувала. І не подала до сесії, яку скликала. То чого ж  тоді скликала?- питання на засипку. А просто так? А поговорити?
І змусила голова працівників апарату, мовляв, щоб це було вдкрито і прозоро, (в кої то вєкі?), уже в сесійній залі, як кажуть, на ходу - «на коліні», отой проект довго клепати, склепати і «забивати у систему». Депутати чекали... Не можна було й слова сказати їм. 
І навіть, коли проект був готовий – рішення прийняти депутати довго не могли: то техніка давала збій, бо депутати голосували, а результати їх голосування не висвітлювалися на табло, і неможливо було порахувати голоси точно; то постійні провокації голови – відтак суперечки депутатів з нею – і, як результат затягування часу і неможливість прийняти рішення остаточно.
Дивувала, ба, навіть, шокувала поведінка очільниці районної ради, котра, чи не на кожному кроці, порушувала регламент роботи сесії, маніпулювала свідомістю депутатів інформацією, яку доносила до депутатського корпусу, закривала депутатам рот, погрожуючи позбавити можливості говорити, якщо той чи інший депутат говорив щось, що не до вподоби очільниці ради, не бажала надати слово головному лікарю ЦРЛ. 
Із горем наполовину, за півтори години армагедону, що мав би бути простим засіданням сесії на п'ятнадцять-двадцять хвилин - не більше, рішення сесії щодо скасування попереднього рішення про звільнення головного лікаря 18 голосами депутатів таки прийнято. Відповідно до цього рішення головний лікар відновив свої повноваження на цій посаді. 
Хіба що знову в голові голови районної ради станеться якийсь збій – і через її якийсь новий бзік все знову перевернеться догори дригом.
Очікуємо нових шоу чи, може, їх уже досить?

Переглядів: 4625 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 nigredo0702197 • 18:14, 14.11.2019 [Матеріал]
Дивні діла твої,Господи!
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0