Ср, 24.04.2024, 22:26
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2014 » Червень » 17 » 17.06.2014 - Memento mori (лат. «пам'ятай про смерть»)
16:28
17.06.2014 - Memento mori (лат. «пам'ятай про смерть»)

   Чергова 44 сесія міської ради VI скликання, на яку прийшли Голова райдержадміністрації Лихва В. Б. та жителі міста відбулася 6 червня цього року. Сесія розпочалася із запізненням, так як не було кворуму, тож обурення міського голови з цього приводу було спрямоване на присутніх депутатів, які, до речі,постійно беруть участь у всіх засіданнях і не пропускають їх без поважних причин. Але врешті кворум зібрався і під гімн України сесія розпочалася. Порядок денний нараховував більше 30 питань. Крім того, додатково були внесені питання про виготовлення технічної документації на міське кладовище; заслуховування звіту депутатської комісії по ремонту доріг міста та про закриття ЗОШ №3.

   Так як на пленарне засідання прийшли мешканці міста, сесію розпочали з питання про депутатський запит депутата міської ради Федощука В.С. щодо встановлення великої кількості блоків у центрі міста та недопущення будівництва біля Божої Матері на місці колишнього католицького кладовища (склепу). Городоччанка Шелест Валентина Миколаївна розпочала будівництво торговельного комплексу, маючи всі необхідні документи: Державний акт на право власності, декларацію про початок будівельних робіт, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки. Втім, питання було не в юридичній площині (як намагалися показати на сесії представники забудовника), а в моральній - депутати зовсім не заперечували проти будівництва, а лише вимагали, щоб землевласники перезахоронили викопані останки на кладовищі, встановити хрест, запросити священика для проведення релігійної служби, натомість, людські кістки і черепи не вивозили до річки, на сміттєзвалище, або просто до будинків мешканців міста (а такі факти були зафіксовані і фотосвітлини надані президії та депутатам міської ради). Питання викликало жваве і емоційне обговорення в сесійній залі, всі хотіли висловити свою думку з цього приводу. Але, чомусь, в основному, слово надавалося забудовникам, які почали ображати і Федощука В.С. і згодом звинуватили усіх депутатів від ВО«Батьківщина» в упередженості в прийнятті рішень. Прикро, що міський голова Поворозник В.В., знаючи, що всі питання, які виносяться на сесію, розглядаються на профільних комісіях, і рішення приймаються у відповідності з чинним законодавством, не те, що не захистив депутатський корпус від цих нападок, а й зацитькував надто емоційних, погрожуючи оприлюднити інформацію про явку депутатів на пленарні засідання. Тут слід відмітити, що більшість становлять саме депутати від ВО«Батьківщина», і з них 70-80% систематично присутні на сесіях. Та, зрештою, рішення по цьому питанню було прийняте – лист депутата Федощука В.С. взяли до відома, і сесія продовжила свою роботу.

   Розглянули депутати й питання по КП «Городоккомунсервіс», зокрема, щодо використання орендної плати, про створення комісії щодо надання дозволу на списання основних засобів, щодо надання дозволу на передачу в короткострокову оренду гаражів по вул.Шевченка, 40/А та вул.Тичини, 40; про найменування вулиць міста, про попередження виникнення пожеж у приватному житловому секторі міста, про встановлення дорожніх знаків у м.Городок.

   На сесію завітали жителі Городка Поляков О.О. та Мельник В.Д., які вже багато років поспіль не можуть особисті питання вирішити без втручання офіційних інстанцій. Зокрема, Поляков О.О. надав на розгляд сесії лист із проханням виключити Мельника В.Д. з членів виконкому, проте ця пропозиція не знайшла підтримки в депутатів.

   Розглянули депутати й питання щодо закриття Городоцької ЗОШ №3. Запрошений на сесію начальник управління освіти, молоді та спорту РДА Дутковський Б.М. інформував, що питання надто серйозне, одноосібно такі рішення не приймаються, лише громадою, запевнив, що школа функціонує і пообіцяв, що закривати її не будуть.

   Також у сесійній залі були прийняті рішення щодо ряду питань про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та щодо затвердження проектів землеустрою, які детально вивчалися на комісіях.

   На розгляд депутатів надійшли листи від Городоцького міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та від жителів будинків по вул.Шевченка, 22, 24, 26 та пров.Ванагса, 8 про виділення земельної ділянки по вул.Шевченка для облаштування дитячого майданчика. По цьому питанню прийняте позитивне рішення.

   Присутній на пленарному засіданні керівник штабу громадського формування з охорони громадського порядку «Народна самооборона» при Городоцькій міській раді Захарчук О.В. вніс пропозицію створити пам’ятний знак «Небесна сотня» та оголосити конкурс на кращий проект, який розглядатиме комісія. Пропозицію підтримали одноголосно.

 

Лариса Романова

Переглядів: 1990 | Додав: Gorycvit | Теги: міська рада, городок | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
avatar
0
2 Правозахисник • 10:15, 04.07.2014 [Матеріал]
У діях забудовника, стосовно поводження з викопаними людськими рештками, вбачаються ознаки злочину передбаченого частинами першою та третьою статті 297 Кримінального кодексу України.

Стаття 297 ККУ. Наруга над могилою, іншим місцем поховання або
над тілом померлого
1. Наруга над могилою, іншим місцем поховання, над тілом
(останками, прахом) померлого або над урною з прахом померлого, а
також незаконне заволодіння тілом (останками, прахом) померлого,
урною з прахом померлого, предметами, що знаходяться на (в)
могилі, в іншому місці поховання, на тілі (останках, прахові)
померлого, -
караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів
доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або
обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на
той самий строк.
3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті,
вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з
корисливих чи хуліганських мотивів, або щодо пам’ятника,
спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки
Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, а також
воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, або поєднані із
застосуванням насильства чи погрозою його застосування, -
караються обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти
років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.

Мешканцям м.Городок варто звернутися до прокурора Городоцького району Чижика Віталія Олександровича, у якій повідомити прокурора про злочин. Якщо він сам не помітив, потрібно допомогти людині належно виконати свій професійний обов'язок.
avatar
0
1 Свідок • 22:49, 19.06.2014 [Матеріал]
Голова не захистив депутатів і зацицькував, це дуже м'ягко сказано. Він орав не человеческим голосом, це в нього такі методи захисту, бо знав що
провина в тому, що  людські кістки  з кладовища, які висипали біля
водойми, повністю його  Парамея та Кривого. Тепер нехай молиться і
просить Бога, щоб ніяка епідемія не появилась в Городку і дальше, бо тоді
Городоцькі люди  розмажуть цю трійцю по асфальту, а разом з ними і їхніх
захисників. В них нічого людського не залишилось, в цій же річці діти
купаються. ....
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0