Чт, 25.04.2024, 06:27
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2019 » Серпень » 7 » 7. 08. 2019 - То хто «пролітає, як фанера»… над дорогами Городка і району?
13:17
7. 08. 2019 - То хто «пролітає, як фанера»… над дорогами Городка і району?

Можна багато чого говорити у контексті того, що «влада нічого не робить» або «влада працює – а на неї, бідну наговорюють». І дуже багато про це, як знаємо, і говориться. І на вулиці, і за столом у різних колах, і у соціальних мережах. Аж забагато говориться… Слухати – не переслухати.
Втім, як свідчить досвід, ті, котрі так постійно говорять: «ніхто нічого не робить» або «влада працює», насправді й не знають, хто влада і де керує: у місті, у районі чи в області; які у кого повноваження та можливості; хто і що повинен робити - і чи робить, чи не робить; що кому вдається чи не вдається; які у кого плани та започаткування і які напрацювання у тих започаткуваннях. То, може, відкинемо загальні фрази про «робить – не робить» і перейдемо, як кажуть, «до наших баранів»? Підіб'ємо, як кажуть, їм баланс...

Довелося днями почути: «Яку добру справу Городоцька міська рада зробила – таку гарну дорогу провела на Лісогірку»…
Городоцька міська рада? – і здивуванню немає меж. Лісогірську дорогу? - і що то за нісенітниця. Але ж люди так кажуть… То може і правда? Та хіба люди знають?
Так і є, люди і досі не знають, яка влада цю дорогу зробила. І говорять про те, чого не знають.
А той, хто це добре знає і хто це зробив – мовчить і не афішує результатів, бо не любить довкола результатів зайвого піару.
І той, хто це добре знає і цієї дороги не робив - теж тихесенько мовчить і сопе у дві ніздрі та крадькома тішиться. Мовляв, як добре що люди не знають. Мовляв, хай все, що люди собі хочуть, думають та говорять. Головне, щоби їм, безталанним «гаспидарникам», це на користь і на славу.
І знову виходить, як завжди, «у нашому селі»? І знову «той, хто не працює – їсть», а той, хто працює і має якісь результати – пролітає фанерою над… дорогами Городка і Городоччиною?
А може, почнімо срупульозніше розбиратися, хто все ж таки зробив дорогу до села Лісогірка?
Спочатку - про те, що проблема ремонту Лісогірської дороги уже освітлювалася сайтом Городок-live у матеріалі від 14 серпня 2018 року під назвою «Бачили ж очі, що купували…»
(про це можна прочитати іще раз тут: 14. 08. 2018 - Бачили ж очі, що купували…).
Тоді, рік тому, проект Городоцької міської ради – той, що був вартістю понад 12 млн грн - виявився непотрібним, бо проект – не фонтан, надто дорогий, бо вартість одного км дороги становила понад 6,5 млн грн.  І головне - жодного відношення міська рада до дороги не має: дорога  - у  державній, а не комунальній власності.
В результаті - кошти на проект міська рада потратила, а проект - у далеку шухляду через неможливість до реалізації.
Та до кінця року Хмельницька обласна адміністрація (саме за ініціативи та наполегливості Городоцької РДА, а не Городоцької міської ради) все-таки взяла за основу пропозиції Городоцької РДА  і таки провела вигідний для Городоччини розподіл коштів на ремонт державних доріг у 2019 році, в тому числі - і на ремонт Лісогірської дороги.
Розподіл той пройшов експертизу і обґрунтування Городоцькою РДА (захищав розподіл у Хмельницькій облдержадміністрації один із керівників Городоцької РДА) – і кошти з держбюджету на даний проект були виділені. Замовником робіт виступила Служба місцевих автомобільних доріг Хмельницької ОДА, яка вимушена була виготовити новий проект на ремонт Лісогірської дороги.
Іще питання ремонту доріг Городоччини розглянемо більш детальніше – наче під мікроскопом. Для чого? Щоби для себе розставити всі крапки над «і»: власне, хто докладається до того, що ці дороги ремонтуються.
Коштів із державного бюджету на ремонт доріг Городоччини було виділено цьогоріч району в сумі 18,2 млн грн. Усі гроші! Тобто – крапля в морі, щоб полатати всі порепані дороги.
Ці кошти Городоцька райдержадміністрація, щоб не обділити ані громади – Сатанівську та Городоцьку, ані оті сільські ради, що не ввійшли до складу двох ОТГ - відповідно до формули справедливого пропорційного розподілу між усіма громадами розділила.
Вийшло так: 3.8 млн грн. – на ремонт 1 км дороги до с. Клинове (кошти - на Сатанівську ОТГ), 5,9 млн грн – на 1,6 км дороги до села Лісоводи (село не входить у ОТГ), 8,3 млн грн. – до села Лісогірка (кошти - на Городоцьку ОТГ). Усі кошти від даного проекту залучення коштів районом на ремонт доріг освоєно. Замовник ремонтних робіт - Служба місцевих автомобільних доріг. Виконавець – будівельна організація, яка виграла тендер на здійснення ремонту доріг. Це – ШБУ №56 м. Хмельницького. І - дороги - "в ажурі".
То хто зробив дорогу на Лісогірку? Як і на Клинове та на Лісоводи… Тепер зрозуміло? Городоцька РДА – за тісної співпраці з Хмельницькою ОДА.
І аж ніяк не Городоцька міська рада. Саме вона як «фахівець у питаннях дорожніх» «пролітає, як фанера»… над дорогами Городка і району.

 

Переглядів: 4013 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 nigredo07021971 • 13:25, 10.08.2019 [Матеріал]
Політ над гніздом зозулі)...
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0