Пн, 06.05.2024, 14:06
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Вересень » 12 » 12. 09. 2021 - Іще цього не було
13:55
12. 09. 2021 - Іще цього не було

Новий навчальний рік – і, відповідно, багато чого нового, чим Городоцька міська рада «порадувала» освітян і тим пишається. І звісно - й городоччан «порадувала», які разом із своїми дітьми залучені до освітнього процесу на території Городоцької ОТГ. Що ж то за зміни у галузі освіти ОТГ, які так «радують»? 

Дізнаємося про них із рішень десятої сесії Городоцької міської ради  - відбулася вона  наприкінці серпня.  

Саме одинадцятою сесією міської ради прийнято рішення щодо припинення права оперативного управління (он, як хитро закручено, а якщо нормальною людською мовою – то це призупинення діяльності або ліквідація освітнього закладу)  - та вилучення у відділу освіти Городоцької міської ради приміщення та майна ліквідованих Великокарабчіївської загальноосвітньої школи І ст. Городоцької міської ради, закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» та Новопорічанського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ст. – дитячий садок» Городоцької міської ради.

Водночас, Бедриковецький ліцей реорганізовано у Бедриковецьку філію опорного закладу Городоцький ліцей № 2 Городоцької міської ради. Жара пішла…

Як кажуть освітяни, основний удар «упорядкування мережі галузі освіти» припаде на наступний рік – і далі. Тож процес закриття шкіл громади і вивільнення освітян уже розпочато – і … далі буде.

Водночас, керівникам освітніх закладів громадчики також поставили під новий навчальний рік «подаруночок».
На одинадцятій сесії депутати міської ради дружно затвердили форму строкового трудового договору (контракту)  з директором закладу загальної середньої освіти Городоцької міської ради.
І відповідно до цієї форми договору/контракту директор призначатиметься на посаду …за результатами конкурсного відбору. Отакої.

Так що готуйтеся до конкурсу, шановні директори освітніх закладів Городоччини. Коли він буде? А запитайте у керівників ОТГ та освітянської галузі. Вони про це знають. А ви – здогадуєтеся: не за горами конкурс.

І пройдуть цей конкурс на посади директорів освітніх закладів (ви й не сумніваєтеся в цьому) відповідно – «свої» люди.

Якщо ж ви «не свій»,  можете збирати  речі і - на вихід із директорського крісла. Це «святе місце порожнім», будьте певні, не залишиться. Його швидко «заповнять» - приймуть когось  відповідного до когорти «своїх» конкретних керманичів.

Також на цій самій одинадцятій сесії депутати разом із керівництвом Городоцької міської ради прийняли іще одне доленосне в галузі освіти рішення. Щодо внесення змін до Програми забезпечення харчуванням учнів закладів загальної середньої освіти Городоцької міської ради на 2021 рік. Внесли.

До прийняття цього рішення, щоб ви собі розуміли, учні молодших класів мали харчуватися безкоштовно, тобто за бюджетні кошти. І сума на таке безкоштовне харчування спочатку була закладена до бюджету громади на новий 2020-2021 навчальний рік.

Втім, чи то планети у небі над Городоччиною не так зійшлися, чи то у головах керівників ОТГ і депутатів щось не туди пішло/повернулося і не в ту картинку склалося. Сталося.

На десятій сесії Городоцької міської ради керівництво Городоцької ОТГ депутатам заявило щось на кшталт «що безкоштовне – те безконтрольне» і це «треба міняти».

А керівництво освітянське ці слова гаряче підтримало, але уже дещо відвертіше і зовсім прагматично. Констатувало цей факт так, мовляв, інші міські ради можуть покривати з бюджету вартість харчування учнів молодших класів, якщо мають e бюджетах на ці потреби кошти.

А от Городоцька міська рада не може (імпотентна якась вона, Городоцька міська рада) повністю покривати з бюджету вартість харчування учнів молодших класів (хоча до цього часу якось же покривалася ця сума).

І якщо таких коштів у бюджеті Городоцької міської ради нема (а там взагалі коштів ні на що нема), то платити за харчування  дітей (ну хоча би половину суми) мають батьки дітей (мабуть, нічого їм від цього не зробиться).  

Правда, діти пільгових категорій та із малозахищених родин, як гласить закон, таки  будуть харчуватися  безкоштовно, переконують громадськість громадчики, тобто за кошти з бюджету громади - на загальну суму 639 тисяч 600 грн.

І депутати, як уже стало звично, із керівництвом Городоцької ОТГ  погодилися. Разом, дружно - рішення прийнято.  

Що ж за сума така «не підйомна» була для Городоцької міської ради - саме на харчування учнів молодших класів? «Беремо» цю суму із офіційного сайту Городоцької ОТГ.

Категорії дітей, що підлягають охопленню харчуванням у закладах загальної середньої освіти Городоцької міської ради у 2021 році і фінансуються за рахунок коштів  місцевого бюджету та батьківської плати

Категорія дітей, що підлягає охопленню безкоштовним харчуванням

Кількість учнів

2021 р.

Сума коштів

2021 р.                  
(50 відсотків місцевого бюджету)

Сума коштів

2021 р.                           (50 відсотків батьківської плати)

Учні 1-4 класів

1 204

 

1 173 900, 00 грн.

1 173 900, 00 грн.

Заг. сума: 2 347 800  грн. 00 коп., із розрахунку на 1 дитину - 15  грн. на 130 днів.

Два з лишком мільйони гривень із бюджету громади  на 1200 дітей громади – це «непідйомна» з бюджету сума? Та це ж річний фонд зарплати трьох-чотирьох чиновників/керівників ОТГ. 

То поставте на вагу: безкоштовне харчування 1 200 дітей молодших класів громади і утримання в рік за кошти платників податків якихось 3-4 високопосадовців Городоцької ОТГ. 
То це така «ефективність» використання коштів міського бюджету на потреби громади?
То це така турбота про дітей громади? Це така "економія" коштів бюджету?

Економія на харчуванні учнів молодших класів за рахунок мізерних зарплат їхніх батьків в рахунок річного грошового утримання у Городоцькій міській раді кількох заступників/начальників відділів і віднедавна – уже й заступників начальників відділів ОТГ?

То, може не на дітях і їхніх батьках-простих городоччанах пора економію коштів робити, городоцькі громадчики?
Може вже пора перестати роздувати і так величезний штат саме Городоцької міської ради та її структурних підрозділів, на потреби якої «ідуть» колосальні кошти з бюджету громади?
Відтак, на потреби громади не залишається у бюджеті майже нічого.
Так і кажуть у Городоцькій  міській раді (чули?), у бюджеті нема коштів.
То де ж вони, кошти громади, керівники та депутати громади?..

... А начальників над начальниками, які начальниками й поганяють і нічого путнього не роблять (результат діяльності Городоцької ОТГ – останній серед ОТГ області) – у Городоцькій ОТГ хоч греблю гати.

А викорочується/оптимізується/вивільняється тільки простий люд. До того ж, економляться кошти - на дітях громади. А «витягаються» кошти  на харчування дітей, як і на все, що «ефективно» робить міська рада, знову ж таки із кишень городоччан. Не соромно?

Переглядів: 4418 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0