Сб, 27.04.2024, 10:31
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Квітень » 14 » 14. 04. 2021 - Потяг у Городку – буде..? А який саме?
10:11
14. 04. 2021 - Потяг у Городку – буде..? А який саме?

Ця довга і сумна історія…  Із «Гусятинським потягом» через Городок до Києва. Вона тягнеться, як у Городку пам’ятають, ще десь із 2013 року. Саме відтоді місцевий народний депутат і його команда лобіювали у парламенті проект постанови «Про відновлення руху пасажирського поїзду «Гусятин-Київ» та «Київ-Гусятин». 

Але – безуспішно. Питання це так і залишилося не вирішеним. Потяг цей не курсував і не курсує. Хоча депутат і його команда й далі, кажуть, займаються вирішенням цього питання і знову ж таки лобіюють його потужно у «верхах».

Спливло воно, це питання, знову ж таки – зовсім недавно. 30 березня. На шостій сесії Городоцької міської ради було зачитано і прийнято як рішення сесії звернення депутатів Городоцької міської ради до Міністра інфраструктури України, до голови правління АТ «Укрзалізниця», до депутатів Хмельницької обласної ради, а також і до місцевого народного депутата.

Звернення – стосовно відновлення прямого залізничного пасажирського сполучення «Київ-Городок (станція Вікторія) - Гусятин».

Це питання, звісно, дещо обговорювалося й на останній сесії Хмельницької обласної ради 8 квітня. (Хто бачив пряму трансляцію сесії, той про це знає).

І, з одного боку, зокрема, наголошувалося – потяг Городку потрібен. А, з іншого боку, попри все, акцентувалося – потяг цей запускати не варто, бо його маршрут буде збитковим і нікому користі від нього не буде.

Тоді ж, на сесії обласної ради, народний депутат і лідер обласної команди «Слуга народу» на трибуні відкрито заявив: новий потяг на Хмельничині таки буде – але не Гусятинський,

І про це, як сказав, уже йде мова із «верхами» та керівництвом Укрзалізниці.
І про це, як підкреслив, уже майже є домовленість. І цей потяг, як повідомив,
буде здійснювати зупинку на території майже всіх ОТГ, що дозволить мешканцям області легко добиратися на роботу і додому з роботи та подорожувати Хмельниччиною.

Що ж це буде за потяг такий? Про це дізнаємося більше із обласних ЗМІ.
Як повідомляє, зокрема, НГП (Незалежний Громадський Портал), незабаром на Хмельниччині дійсно може з’явитися новий залізничний маршрут, котрий поєднає північ та південь Хмельницької області.

І можливості для запуску такого потягу, як повідомляється, уже успішно обговорили голова Хмельницької ОДА, народний депутат від «Слуги Народу» і лідер цієї політичної сили та директор філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця». 

Планують, що маршрут потягу буде розпочинатися у Шепетівці, проходитиме через Хмельницький та Кам’янець-Подільський та завершуватиметься на станції Ларга.

Але яким боком до цього маршруту Городоцька громада? – запитаєте ви.
А невідомо. Адже усім добре зрозуміло - Городоччина дещо «збоку» від Хмельницького та Кам’янця-Подільського. І якщо навіть отой новий потяг курсуватиме, як обіцяють нардепи від Слуг, як він «заходитиме» до Городка і чи взагалі «заходитиме»?

Питання щодо залізничного сполучення з Городком таким чином знову залишається відкритим: бути потягу (хоч якомусь) у Городку чи не бути?
Чи не станеться так, що у нескінченному процесі «перетягування політичних канатів» Городоччина знову залишиться ні з чим?
Тобто - без залізничного сполучення з обласним центром і світом.

А якщо потяг до Городка таки запустять? Це буде вже щось.
Тоді, правда, городоччанам слід добре розібратися з тим, хто ж саме його запустив.

Якщо курсуватиме потяг Гусятинський до Хмельницького і до Києва та назад – то місцевий депутат. Якщо то буде потяг Шепетівський до Кам’янця-Подільського і назад – то депутати від «Слуг народу». Якщо ж потяга взагалі не буде ніякого - то... 
Навіщо про це було говорити усім так голосно і наперед? Може, краще було б помовчати і  почекати, щоби потім, зрештою, розказати про результат?

Що ж, почекаємо хоч якогось вирішення цього питання – і переконаємося знову: у результаті чи у черговій безрезультатності обіцянок. Як кажуть, далі буде…

Переглядів: 4486 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0