Нд, 28.04.2024, 06:43
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2020 » Травень » 16 » 16. 05. 2020 - Городоччині - не бути…?
18:46
16. 05. 2020 - Городоччині - не бути…?

Балачок про те, яким має бути і буде майбутнє Городоцького району, до цього часу точилося чимало.  І усіляких обіцянок та перспектив від  місцевих та обласних керманичів, які змінювалися, як пори року, теж було більше, аніж достатньо.
І  перспективні плани утворення районів Хмельниччини у рамках адміністративно-територіальної реформи, які формувалися по декілька разів, щоразу «накривалися мідним тазом». Уже й реформа має ніби - то закінчитися до кінця року, як відомо, а пропозицій до формування районів, знову ж таки, ніяких. І райони, які діють на часі, стривожені – що ж із ними буде далі? Серед них, звісно, - і Городоччина…
Ледь вловимі чутки, немов відлуння від грози та грому «угорі»,  донесли якось «зверху»  до «низів»  – область готує і подає на розгляд та затвердження Кабміном абсолютно новий, нікому не відомий проект поділу Хмельниччини на райони.
Місяць це було – рівно місяць тому. І про проект той - ніхто ні слухом-ні духом, і про перспективи Городоцького району у народі ніхто – ні словом-ні півсловом.
Лиш зовсім нещодавно відомо стало трохи більше: зовсім нові пропозиції  «наверх» уже подали. Що подали? Ніде  – нічого про це.
А виявляється, от що…

... 16 квітня Хмельницька ОДА розмістила на своєму офіційному сайті свої пропозиції щодо моделювання адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівня Хмельницької області, які були направлені Мінрегіону України 15 квітня цього року.
(Матеріал можна знайти на сайті ОДА під назвою «
Моделювання адміністративно-територіального устрою Хмельницької області»).
При формуванні проекту моделі АТУ субрегіонального рівня Хмельницької області, як вказано у інформації,  Хмельницькою ОДА враховано численні критерії. І моделювання системи адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Хмельницької області, як наголошено, виконано із урахуванням існуючого адміністративно-територіального устрою базового рівня (утворених ОТГ) та проекту оновленого Перспективного плану формування територій громад Хмельницької області,  поданого на затвердження Кабінету Міністрів України листом облдержадміністрації від 11.02.2020 року №57/38-13-802/2020.
- Що ж запропоновано, зрештою? – запитаєте.

Перспективним планом формування територій громад Хмельницької області передбачається утворення на території області 59 ОТГ.
Що пропонує Хмельницька ОДА щодо формування адміністративних центрів майбутніх районів? Їх пропонують лишити 5.
«Відповідно до проведеного аналізу територіальної організації влади в Хмельницькій області, - читаємо у інформації Хмельницької ОДА,-
 (райдержадміністрації, райради, тероргани ЦОВВ, окружні суди та місцева прокуратура), визначено, що найбільшу концентрацію таких органів влади мають наступні міста області:

Хмельницький – обласний центр, в місті розміщенні усі обласні підрозділи ЦОВВ, ОДА, обласні суди та прокуратура.

Кам’янець-Подільський – місто обласного значення, в місті розміщено 6 міжрайонних та 7 районних терпідрозділів ЦОВВ, місцева прокуратура та окружний суд.

Шепетівка – місто обласного значення, в місті розміщено 5 міжрайонних та 7 міськрайонних терпідрозділів ЦОВВ, місцева прокуратура та окружний суд.

Старокостянтинів – місто обласного значення, в місті розміщено 4 міжрайонних та 7 міськрайонних терпідрозділів ЦОВВ, місцева прокуратура та окружний суд.

Дунаївці – місто районного значення, в місті розміщено 4 міжрайонних та 5 міськрайонних терпідрозділів ЦОВВ, окружний суд.

Й із урахуванням специфічної конфігурації області та її рельєфу, наявності транспортних і логістичних центрів, стану доріг місцевого значення, забезпечення точок розвитку територій, а також розташування закладів охорони здоров’я ІІ рівня, концентрації територіальних підрозділів ЦООВ, історичного територіального тяготіння населення, трудових міграційних потоків пропонується субрегіональний устрій області у складі 5 районів: 
Шепетівського, Старокостянтинівського, Хмельницького, Дунаєвецького та Кам’янець-Подільського».
- От тобі й на, - скажете ви.А де ж Городоцький район, про який стільки йшлося?
А нема.
Як виявляється, Городоччину «розривають» навпіл поміж двома  майбутніми районами – Хмельницьким та Дунаєвецьким. Розривають! Як? А от так.

У Хмельницький район мають увійти такі ОТГ: Хмельницького району -  Хмельницька міська, Чорноострівська, Розсошанська, Лісовогринівецька, Гвардійська; Волочиського району – Волочиська, Наркевицька, Війтовецька;
Деражнянського району – Деражнянська міська, Вовковинецька; Летичівського району - Летичівська, Меджибізька; Городоцького району – Сатанівська ОТГ.
До Дунаєвецького району мають входити: від Городоцького району – Городоцька ОТГ; від Віньковецького району – Віньковецька, Зіньківська ОТГ; від Ярмолинецького району  – Ярмолинецька та Солобковецька ОТГ; від Дунаєвецького району – Дунаєвецька міська, Смотрицька, Маківська та Новодунаєвецька ОТГ; від Новоушицького району – Новоушицька ОТГ.
Чемеровецький район  із трьома ОТГ має увійти до Кам
янець-Подільського району.

Більше нема про що говорити…
Детальніше про це – за посиланням:

https://www.adm-km.gov.ua/?page_id=59847

Переглядів: 5074 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0