Вт, 07.05.2024, 01:17
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Вересень » 19 » 19. 09. 2021 - Уже традиційно: «грандіозні плани» - у плачевні результати
15:35
19. 09. 2021 - Уже традиційно: «грандіозні плани» - у плачевні результати

Якщо пам’ятаєте, одним із двох грандіозних проектів та здобутків Городоцької міської ради минулого скликання (другий – центральна площа у Городку), були очисні споруди каналізації у місті.

Та якщо площу в центрі Городка мешканці громади та гості можуть бачити і все про неї знають, то про очисні споруди з інформаційного вакууму Городоччини не надходить аж нічого від слова «взагалі». 

І чого б це, цікаво? Адже громадськість Городоччини напевне не знає, як «склалася доля» того «грандіозного», перехідного від однієї каденції Городоцької міської ради до наступної, стратегічного об’єкту. Може, зрештою, людям це цікаво?

Тож мова - про очисні споруди, у будівництво (першої черги, не забуваймо про це) яких із державного бюджету, а також і з міського (на умовах співфінансування), було вкладено коштів на досить кругленьку суму.

Про усі цифри можна дізнатися (якщо хтось бажає) у звіті Городоцької міської ради про виконання Програми економічного та соціально розвитку Городоцької міської об’єднаної територіальної громади за 2020 рік. Там – чорним по білому: 

«Завершено першу чергу будівництва очисних споруд каналізації продуктивністю 350 м куб/добу в м. Городок.
Загальна вартість будівництва  - 28 млн 440,5  тис. гривень.
У 2019 році за рахунок коштів з державного бюджету Городоцькій міській об’єднаній територіальній громаді профінансовано 12 млн
 782,5 тис. гривень, з міського бюджету на співфінансування проекту спрямовано 1 млн 466,2 тис. гривень, у 2020 році - 1 млн 251,3 тис. гривень».

І це вся інформація? - запитаєте. Та ні ж бо, не вся, відповімо. Десь наприкінці січня у новинах місцевих ЗМІ мигцем промайнуло: очисні споруди працюють стабільно.

До того часу (січня 2021 року – коли була оприлюднена інформація), як було сказано, впродовж якихось трьох місяців на очисних спорудах проводилися пусконалагоджувальні роботи.

Зрештою, як було підкреслено, очисні споруди у процесі біологічної очистки можуть переробляти (чи то вже переробляють) за добу 350 м куб. стічних вод і за якийсь місяць чи то півтора (тобто, за умовним підрахунком - десь у березні) мають перейти у повний режим роботи. Ура! Запрацювали! Працюють! Слава Богу!

Після цієї інформації, напевне, не один пересічний городоччанин із деяким полегшенням видихнув: таки щось толкового і робить Городоцька ОТГ – он очисні споруди збудувала і запустила!

Рано, ох, рано радіти, на превеликий жаль - скажемо вам, дорогі городоцькі оптимісти. Бо не все «так просто у нашому селі», повірте. Навіть – усе дуже складно у нашій Городоцькій ОТГ, як виявляється.

Насамперед, громадськість городоцьку у січні цього року, коли місцеві ЗМІ поширили чи не вперше і чи не востаннє новину про роботу очисних споруд каналізації міста, мав насторожити такий досить дивний факт: а чому ж не було гучних врочистостей із нагоди запуску в дію такого грандіозного об’єкту?
Шоу чому не було? Чи не насторожує це?

Адже наші громадчики, якщо у них є (чи вони самі собі «намалювали») хоч якийсь, навіть, дріб’язковий результатик, уже традиційно одразу ж беруться за звичну для них справу - голосно і  «потужно», в усі фанфари, гудіти про це  - у численних  «кишенькових» ЗМІ.

А тут, зверніть увагу – якесь повне заніміння і мовчання. Жодного слова. Ніде. Ні від кого. З чого б це?

Ані символічного перерізання стрічок, ані гостей поважних з області та з Києва та й фуршетів і тостів численних з такого «чудового приводу» і задля такого «прекрасного результату». Як же без цього?

Та й про таку необхідну для Городка «потужну роботу» очисних споруд впродовж таки досить тривалого терміну - навесні і влітку цього року - ніхто із керівників чи відповідних спеціалістів Городоцької міської ради або й із числа працівників очисних споруд жодного слова не сказав – ні бум-бум? Чому б це?

І про наступний (обов’язковий) етап – другу чергу будівництва очисних споруд (чи про це вже забули усі?) ніхто й слова ламаного «на загал» не промовив – впродовж усього цього року. 

Чи планується і буде, зрештою, у майбутньому продовження даного проекту – будівництво «другої черги» очисних споруд  – чи ні?
А чи завершення будівництва цього «грандіозного» об’єкту уже абсолютно «не в голові» і не на часі та й не у потребах Городоцької міської ради?
Який же «пес закопаний» у тому, що відбувається із очисними спорудами у Городку?

Про «пса, закопаного» у «підвалинах» та у будівництві й діяльності очисних споруд, стало відомо у дуже вузьких колах, чи то у кулуарах Городоцької міської ради, ближче до осені.

Заборгованість, яка утворилася від «діяльності» очисних споруд у Городку на кінець літа, «сплила», мов оте середовище, яке очищає вищеназваний об’єкт  -  і склала вона близько 700 тисяч гривень.

Ох ти ж, єдрід-мадрід! Це ж - більше півмільйона гривень! Вии - про те саме, що й ми?

Яким макаром, тобто яким коштом покривати ці збитки? Адже у бюджеті громади коштів, як відомо навіть собакам ОТГ – «кіт наплакав».
І взагалі, на кого «повішати» даний об’єкт? Адже він і досі, як виявляється, висить «у повітрі», бо відповідальність за нього не несе ніхто.

Є така інформація, яку «сорока на хвості принесла» (бо’зна, чи вона достовірна, бо легше в космос злітати, аніж дізнатися правду в Городоцькій ОТГ), що комунальне підприємство «Городоккомунсервіс», якому Городоцька міська рада рішенням сесії вручала/передавала на баланс та в обслуговування очисні споруди, таки не взяло на себе відповідальність без відповідних коштів із міського бюджету та відповідних спеціалістів у штаті обслуговувати очисні споруди – рішення сесії так і не було виконано: акти прийому/передачі між власником об’єкту - міською радою та КП так і не  були підписані.

То й  наслідок «діяльності» міської ради щодо очисних наприкінці літа не забарився: рішення виконкому Городоцької міської ради (його, чомусь, нема у відкритому форматі Городоцької міської ради на її офіційному сайті)  щодо (увага!) призупинення роботи очисних споруд у Городку.

І «результат» від очисних споруд у Городку, знову ж таки, «на виході» -  плачевний: будували-будували – а для чого? Кошти з бюджетів – державного і міського – витрачали-витрачали: а для чого? Якщо все залишається на тому ж самому місці, де й було: очисних нема, бо вони не працюють – каналізаційні стоки не очищаються.

Для чого, дозвольте спитати, робилося все те, що «робилося», якщо результату від того «роблення» громаді ніякого – одні збитки?

Хоча міська рада (не дивуйтеся в цьому місці й не смійтеся), призупинивши нещодавно роботу очисних споруд, бо не має можливості їх утримувати уже зараз (як дороговартісне авто, котре придбала за останні кошти і котре потребує неабияких коштів для експлуатації повсякчас, планує таки у майбутньому (увага!) завершувати будівництво другої черги цього об’єкту.
(Про це можна «почитати» у перспективних планах діяльності Городоцької ОТГ на найближчі 2022-2024 рр.).

Для чого? - питається. На який «кінець»? - волається. За який кошт? - зітхається.

Чи сподіваються громадчики, що у майбутньому їхні «справи» за такої «ефективної діяльності» підуть на лад?
Чи «бавляться в дурня», роблячи на публіку «гарну міну» при «поганій грі»? Мовляв, «у перспективних планах добудову об’єкту громаді показуємо, але у цьому плані реально нічого не робимо, щоб цей об’єкт не завершувати -  він уже зараз нам  «не по кишені» і абсолютно нам не потрібний».
Так це виглядає? Чи як?

Тільки от очисні споруди уже не працюють. Про це має знати громадськість Городоччини.
Чи потрібні вони громаді, оті очисні? А це має для себе визначити Городоцька громада, а не жменька її чиновників.
Чи працюватимуть очисні у майбутньому? Це залежить від керівництва і депутатького корпусу та й виконкому Городоцької ОТГ.
Чи від кого?

 

Переглядів: 4205 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0