Нд, 28.04.2024, 08:22
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2020 » Травень » 21 » 21. 05. 2020 - Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини
15:17
21. 05. 2020 - Хто хоче – шукає можливості, хто не хоче – шукає причини

Маємо шанс звернутися до тих, хто ініціював та проводить адміністративно-територіальну реформу, бо «хто стукає – тому й відчиняють». «Стукатимемо ми – відчинять нам».

Текст звернення, який можна змінювати і доповнювати за бажанням, додається.

Залишається лиш роздрукувати текст звернення, зібрати підписи тих городоччан, які хочуть, щоб теперішня Городоччина була районом або уся разом – у складі Хмельницького району, і відіслати за призначенням.

Наприкінці - із датою збору підписів, ПІБ мешканців Городоччини та їх підписами. Хай усім нам щастить…

Звернення громадян - жителів Городоцького району

Міністерству Регіонального розвитку України

(03150, м. Київ, вулиця Ділова, 24),

Кабінету Міністрів України

(01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2),

Хмельницькій обласній державній адміністрації

(29005, місто Хмельницький, майдан Незалежності, будинок рад, корпус 20).

Ми, городоччани, стурбовані тим, що Хмельницька ОДА нещодавно запропонувала Кабінету Міністрів України зміни до проекту реформи субрегіонального рівня Хмельницької області. У даних пропозиціях Хмельницької ОДА, на превеликий жаль, не враховано ні можливості, ні доцільність збереження Городоцького району як єдиної адміністративної одиниці, ні думок, ні бачення людей, заради яких і здійснюється реформа децентралізації. І це викликає хвилю нашого обурення та занепокоєння.

Як нам відомо, у початковому проекті поділу Хмельниччини на райони увесь Городоцький район входив до одного із трьох нових визначених районів Хмельниччини — Хмельницького.

У червні 2019 року Хмельницькою ОДА був передбачений інший поділ Хмельницької області - на 5 районів. І у цьому поділі Городоцький район був визначений адміністративним центром одного із них.

А вже всередині квітня цього року Хмельницька ОДА тишком-нишком без суспільного обговорення, навіть без попереднього оприлюднення подала до Кабінету міністрів України новий проект адміністративно-територіального поділу Хмельниччини. І цей поділ — це розрив Городоцького району на дві частини між двома районами – Хмельницьким та Дунаєвецьким: Городоцьку ОТГ Городоцького району пропонують включити до складу Дунаєвецького району із адміністративним центром у місті Дунаївці, а Сатанівську ОТГ Городоцького району – до Хмельницького району із адміністративним центром у місті Хмельницький.

Ми, як мешканці однієї адміністративної одиниці Городоцького району (Городоччини), який штучно розділяють навпіл, категорично не погоджуємося з таким проектом адміністративно-територіального поділу Хмельницької області і не сприймаємо запропоноване ОДА роз’єднання Городоцького району між Хмельницьким та Дунаєвецьким районами.

Історично склалося, що громади Городоччини розвивалися багато років пліч-о-пліч, соціальні зв'язки мешканців усіх громад складалися впродовж багатьох років. А тепер ці зв'язки розривають, що є недопустимим. І ми — проти такого розірвання.

Водночас, обидві городоцькі громади — Городоцька ОТГ і Сатанівська ОТГ— і розвивалися, і йшли разом до формування району з адмінцентром у м. Хмельницький. Ми, городоччани, розуміли та підтримували такий поділ. Водночас, і це зрозуміло, ми підтримуємо й поділ, де Городоцький район залишався районом із адміністративним центром у м. Городок.

Наразі ми категорично не розуміємо і не підтримуємо останні пропозиції Хмельницької ОДА щодо формування районів Хмельниччини. Дані пропозиції вважаємо невиваженими та необдуманими і такими, які не враховують думку і потреби всієї Городоцької громади.

Вимога мешканців Городоччини — або залишити передостанній поділ Хмельниччини на 5 районів із Городоцьким, або повернутися до початкового поділу, де Городоччина — у складі Хмельницького району.

Чому саме такі наші вимоги, аргументуємо.

По – перше, Хмельницька область була поділена на три медичні (госпітальні) округи – Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський. Відповідно до цього поділу, Дунаївці входять до Кам’янець-Подільського госпітального округу, а Городоцька і Сатанівська ОТГ – до Хмельницького. І мешканці Городоцької ОТГ входять до Хмельницького госпітального округу, а не до Кам’янець-Подільського, до якого входить Дунаєвецький район. Тож такий розподіл, який пропонується зараз, відповідно, змусить змінювати і госпітальний поділ Хмельниччини. А Городоцькій ОТГ безумовно краще перебувати у складі Хмельницького госпітального округу.

По-друге, відстань від Городка до Хмельницького - менша, ніж до Дунаєвець. Від Городка до Хмельницького – 52 км, від Городка до Дунаєвець – 68 км. Городоцькій ОТГ ближче до Хмельницького, і це обумовлює приєднання її саме до Хмельницького району, а не до Дунаєвець.

Водночас, довжина спільного кордону Городоцького району із майбутнім Дунаєвецьким - 28 км, а з Хмельницьким районом (по лінії Волочиська, Хмельницького та Ярмолинець) - 95 км. Це – ще один критерій, який підтверджує – Городоцька ОТГ має бути у складі Хмельницького району.

Чим керувалися автори поділу на райони, невідомо, якщо смт. Сатанів, від якого дорога до обласного центру протяжністю 76 км пролягає через Городок, віднесли до Хмельницького району, а Городок - до Дунаєвецького. Транспортне сполучення з Дунаївцями, до речі, на часі зовсім відсутнє. Його треба лиш починати налагоджувати, а це економічно недоцільно, у той час, коли із Хмельницьким транспортне сполучення було, є, і буде й далі - і з боку Сатанова, і з боку Городка.

Тому, на наш погляд, абсолютно нелогічно не використовувати уже створені напрацювання та інфраструктуру і покладатися на інфраструктуру, якої поки що немає.

До того ж, якщо район буде сформований на базі неспроможного міста Дунаївці як адміністративного центру, у майбутньому буде сформований цілком неспроможний Дунаєвецький район. І якщо кілька економічно неспроможних районів об’єднати у один неспроможний район, що є необдумано і неперспективно, то він не зможе забезпечити гарантовані державою соціальні стандарти і це призведе до зниження якості життя мешканців, які проживатимуть у цьому районі.

Тому, звертаємося до вас із вимогою врахувати нашу громадянську позицію і включити Городоцьку ОТГ, як і Сатанівську, до складу Хмельницького району. Попереджаємо вас, що приєднання Городоцької ОТГ до Дунаєвецького району уже створило значну соціальну напругу серед жителів Городоцької громади, яка зростатиме.

Просимо дослухатися до наших аргументів, які переконують, що даний проект не має вступити в дію.

Сподіваємося на мудрість керівництва держави та Хмельницької області у прийнятті кінцевого рішення щодо формування районів Хмельниччини - із належним там місцем Городоцького району.

Залишаємо за собою право вчиняти акти громадянської непокори у разі ігнорування наших вимог.

Переглядів: 4119 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0