Пт, 03.05.2024, 14:15
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Травень » 29 » 29. 05. 2021 - У митарствах по-городоцьки: традиційно
15:22
29. 05. 2021 - У митарствах по-городоцьки: традиційно

Городоччани кажуть: таких дурних та вбивчих для психіки митарств для простого люду на голому місці, як це чи не постійно у Городку, нема, мабуть, ніде у світі. Але про це, чомусь, замовчують. Навіть забороняють про таке відкрито говорити. Чому? Бо не хочуть люди біди на свою голову. Бо репутацію влади псувати не можна. Бо імідж городоцької міської влади – дзеркально чистий і прозорий.

До того ж, як твердо переконані впродовж останніх років громадчики, «громада - молода, працює, розвивається, допускає якісь помилки – і це нормально». А якщо це чи не на кожному кроці відбувається і уже систематично, відколи створено ОТГ?

То - нічого страшного, аж ніби чується від городоцьких громадчиків: той, «хто працює, має право помилятися – і помиляється». Ну і що, що часто помиляються  громадчики – багато працюють. Запрацювалися.

А якщо у простих мешканців громади від такої «перспективної діяльності» нерви вигоряють начисто і безпідставно – то це проблеми тільки городоччан: нехай п’ють заспокійливе – і то мовчки і нехай на долю не нарікають: живуть же у потужній і перспективній громаді – і хай цьому радіють.

А якщо, не дай Бог, хтось свого рота відкриває чи хоче заперечити щось, чи сказати у вічі правду, або повернути якісь чиновницькі «дурні ініціативи» у правильне русло, то хто він такий? Ніхто - і звати "ніяк". 

Такі особи автоматично заносяться до «чорного списку» ворогів «чесної і порядної влади», а дії їхні офіційно трактуються такими, що «заважають працювати громаді» та «наносять збитків» просто шикарному іміджеві городоцьких громадчиків.
Не вірите? Ну-ну...

От зовсім недавно новину «сорока на хвості принесла». Довели ледь не до нервового зриву громадчики городоччан – і оком не кліпнули. І знову – безпідставно. І знову – вони білі і пухнасті. А решта - світ би їх не знав, так усі дошкуляють місцевій владі.

У публічній інформації днями пробігло – ЗНО розпочалося. Але до ЗНО допустили не всіх: випускниця опорного закладу «Городоцький ліцей №2» захворіла на Ковід і ЗНО не здаватиме. А решта випускників – здаватимуть. Бо здорові вони. Тести на Ковід здали - і все нормально у них. Отак - усе просто і райдужно.

Але чи справді усе так просто і райдужно із ЗНО у Городку було? - запитаєте. Як завжди, - відповімо. І не безпідставно.
Про те, як відбувалося чергове «митарство по-городоцьки» впродовж двох днів, що передували ЗНО, розповідають батьки випускників. І усе те митарство, як стверджують, для них було аж ніяк не простим і зовсім не райдужним. 

Дійсно, за два дні до ЗНО у Городоцькому ліцеї №2 захворіла на Ковід випускниця. Що тут почалося! – розповідають рідні випускників Городоцького ліцею №2.
Учнів 11-Б класу ліцею терміново змусили пройти тестування на захворювання на Ковід-інфекцію – і одинадцятикласники дружно це тестування пройшли.
Як показали результати тестування, у жодного із них, окрім дівчинки, захворювання не було виявлено.

Втім, як кажуть батьки, хтось десь «у верхах», незрозуміло, хто і де, все-таки дав цінну вказівку, якою заборонили категорично учням 11-Б класу Городоцького ліцею №2  здавати ЗНО 28 травня. Мовляв, краще перебдіти, аніж недобдіти: хай школярі сидять на карантині – потім, пізніше здадуть ЗНО. 

І, зрозуміло, першим  риторичним питанням у випускників та їхніх батьків було запитання: «Чому?!». Адже тести на захворювання в учнів не підтвердилися – і випускники 11-Б ліцею №2 мають повне право брати участь у ЗНО.  

Батьки – до директорки, вона – не забороняла. Батьки – до ЦПМСД, там руками розвели: не до них претензії – вони тестування провели, і тести виявилися негативними – на цьому їхні повноваження і відповідальність закінчилися.
Батьки – до санепідемстанції, там уже досить нечітко і якось незрозуміло на котрісь «верхи» пальцем вказують і підтримують обома руками чиюсь заборону здавати учням ЗНО.

Батьки -  до "верхів". Уже й до Вінницького регіонального Центру оцінювання якості освіти та й до Департаменту освіти Хмельницької ОДА телефонували. Дуже хотіли дізнатися: то, часом, не там заборонили їхнім дітям ЗНО здавати і чому? Вони мали б.

Ні, не там, заявили керівники вищезгаданих державних структур. Це - не в їхніх повноваженнях щось забороняти. А якщо у дітей тести на захворювання на Ковід не підтверджені, акцентували, то учні мають повне право здавати ЗНО – і абсолютно незрозуміло, до чого тут чиясь категорична заборона ЗНО не здавати. Незаконно це.

І порадили  «верхи» батькам безпосередньо до керівництва Городоцької ОТГ звертатися: тільки там у цієї заборони «виросли  ноги» - і тільки там цю заборону можуть зняти, як і наклали.

І пішли знервовані городоччани-батьки випускників у переддень ЗНО до керівництва Городоцької ОТГ. І знову зустрілися - із керівництвом сфери освіти Городоччини.
І знову чули те ж саме – учні мають сидіти вдома, на карантині. А чому так має бути – так і не почули.

Втім, до вечора у переддень ЗНО, розповідають городоччани, «температура ситуації дещо впала». Чи то з Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти у Городок зателефонували. Чи то Департамент освіти ОДА змилосердився над городоччанами і вплинув на громадчиків. Чи то керівництво Городоцької ОТГ не захотіло лишнього «гармидеру», взялося за розум і повернуло у належне русло вир події. Це історія замовчує, зрозуміло.

Але уже ввечері 28 травня прийшла вказівка від Городоцької ОТГ для дирекції школи – випускники 11-Б Городоцького ліцею №2 допущені до ЗНО.

Дирекція ліцею про це одразу ж батьків учнів повідомила. І батьки випускників, кажуть, від знервованості та від радості ледь не плакали. І - знову валер'янку пили. 

Але, на всяк випадок, своїх дітей на ЗНО «за ручку привели». А раптом випускників ліцею №2 до ЗНО таки не допустять? Хтозна, що в голові у отих громадчиків.

І, кажуть, могли й не допустити, якби батьків із учнями там, у Городоцькому ліцеї №4, де проходило ЗНО, не було. Усе до того йшло, сумно зітхають городоччани. Благо, що вони поряд із дітьми були.

Бо не вибачень, а звинувачень усіляких городоччани наслухалися у день ЗНО від керівників-громадчиків - і це ще більше негативу додало до ситуації, яка вже була вичерпаною.

І - на адресу дирекції школи, котра, мовляв, намовила і підштовхнула батьків до таких соромницьких дій – виносити сміття з хати. І - на адресу вчителів, які не підтримали керівників, а "пішли на налигачі" у батьків та учнів. І - батьків випускників, котрі, звернулися до державних структур, розказавши про ситуацію, що склалася у Городку із ЗНО, і «своїми ницими діями заплямували честь і гідність Городоцької громади».  

Тож про те, що хтось щось, зрештою, усвідомив у Городоцькій ОТГ і таке більше не повториться – не йдеться, переконані батьки випускників. Але вони вже й не дивуються усьому цьому. Лише полегшено зітхають, що їхні діти ЗНО здали.
І, дав би Бог, моляться, щоб і решту екзаменів скоріше їхні діти поздавали – і випурхнули якнайшвидше і подалі з Городка, де митарства для людей – якась карма.

Але ж багатьом городоччанам - тут і далі жити, - скажете. Чи так само – на нервах? - запитаєте. Чи так само – у митарствах традиційних: від одного – до іншого? - зітхнете. Чи щось зміниться? - про себе подумаєте. І коли це буде? - тишком-нишком помрієте.
У цьому плані, як кажуть у народі, усі побажання – та й до Бога.

Переглядів: 965 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0