Пн, 06.05.2024, 15:27
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Червень » 10 » 10. 06. 2021 - Одні - вибігали-вистраждали, інші результат як свій - на показ
16:39
10. 06. 2021 - Одні - вибігали-вистраждали, інші результат як свій - на показ

Від Городка до Чорнивод відремонтували 2,5 км дороги на загальну суму 15, 5 млн грн. Ця інформація безперечно стала топ-новиною початку літа на Городоччині. Про цю дорогу, люби, Боже, правду, не говорять хіба що немовлята. А що, здивуєтеся ви, це не новина цього року? А що, зауважите ви, у нас щодня капітально ремонтують асфальтове покриття доріг? Не щодня, підтвердимо. Але акцентуємо ось на чому: про те, що дорогу цю збудували, прокукурікали голосно і  ЗМІ, і місцева влада. Але чомусь ніхто жодним словом не обмовився про те, хто вибігав-добився ремонту дороги і яким коштом ця дорога була відремонтована.

А навіщо комусь знати, хто добивався ремонту і  за які кошти дорога ремонтується? -  заспіває зараз якийсь (і не один) пересічний мешканець громади. Йому до одного місця (скаже він сам і багато таких, як він), звідкіля взялася та дорога. Головне, що вона є і нею дуже зручно їздити. Усе інше – не цікаво.

Стоп,  вельмишановні!  Зупинімося на цьому. Бо завдяки інформації, яка публічно відсутня, і з’явилася ця дорога. Бо від того, про що піде мова, можливо, залежатиме майбутнє решти аварійних доріг Городоччини, яких чимало.

Ситуація із ремонтом дороги від Городка до Чорнивод дуже нагадала подібну ситуацію, що склалася на Городоччині кілька років тому. Просто дежавю якесь: факт – один  до одного.

Памятаєте, як чи не першою на Городоччині відремонтували дорогу від автовокзалу до «Дубка»? Тоді, так само, як і сьогодні, ніхто не міг уторопати, звідки взялася ота нова асфальтована дорога - від круга на в'їзді до Городка збоку Хмельницького - попри Новий Пляж - до зони "Дубок". Цікавості людей тоді до цієї дороги, як згадуємо, не було меж.

І тоді, якщо хтось пам’ятає, у місцевих ЗМІ якось дуже скромно, майже ненав’язливо, прокоментував будівництво цієї дороги один із керівників Городоцької міської ради. Мовляв, дорога ця відремонтована, славити Бога (ким ініційований ремонт і за які кошти тоді так і не було не сказано). 

Люди городоцькі, вловивши інформацію від коментатора за приналежністю до серйозної структури, зробили відповідні висновки: дорогу відремонтувала Городоцька міська рада за кошти з міського бюджету. Бо ж посадовець від міської ради «виступає» і так впевнено звітує про завершення капітального ремонту дороги, значить, знає, про що говорить.

Молодці – Городоцька міська рада, заспівали дифірамби міським посадовцям городоцькі люди. А дарма. Бо пісня та, як кажуть у народі, «не в той степ»…

Як зясувалося згодом, і тодішній коментатор, і його коментарі були аж ніяк «не в тему». Ремонт тієї дороги був «засвічений у верхах» і «вибіганий» аж до сьомого поту власне Городоцькою РДА і тодішнім її керівником. І ремонтувалася та дорога за кошти з державного бюджету, а не з міського.

Городоцька міська рада тоді тихо «повз пробігала» або осторонь понуро стояла, мовчки за ремонтом тим споглядаючи – ніяким чином до того ремонту не будучи причетною. Довго людям тоді обізнані городоччани розказували правду, «звідки ноги» у тієї нової дороги.

І з Лісогірською дорогою була та самісінька історія. Чи не досі окремі  представники депутатського корпусу Городоцької міської ради бють себе в груди й товчуть себе в лоб у великих натовпах городоччан і клянуться з піною на вустах своєю честю, якої вони ніколи не мали, що Лісогірська дорога – то результат Городоцької міської ради. А ні – та сама Городоцька РДА «пробивала» проект цей і залучала кошти на ремонт Лісогірської  дороги з державного бюджету, а не з міського.

І от зараз, через кілька років, знову та ж сама ситуація. Посадовець Городоцької міської ради скромно і ненав’язливо розповідає про капітальний ремонт Чорниводської дороги, до якої ні він, ні Городоцька міська рада не мають ані найменшого відношення від слова "взагалі".

А хто має?  - запитаєте. А знову ж таки та сама Городоцька РДА, якої, правда, уже нема. І про це ні ЗМІ, ні Городоцька міська рада – ані пари з вуст. А чому?
А навіщо? Нема ж уже Городоцької РДА – і Бог із нею: нема кому і нема чого коментувати. 
А міська влада є. І дорога нова Чорниводська є. І люди місцеві є, які так радіють відремонтованій дорозі і так дякують усім підряд, хто тільки їм під руки не попадається.

То чого ж  тоді, скажіть на милість, такий гарний результат (правда, чужий) «на люди не засвітити» як свій  - не «перерізати стрічку», можна сказати, символічно?
А керівники та посадовці Городоцької РДА, які «всі ноги вибігали», щоб Чорниводську дорогу було відремонтовано, хай і далі скромно і тихо знову залишаються в тіні.

...А починалося усе із ремонтом Чорниводської дороги давно. Мешканці Чорнивод до кого тільки не стукали, щоби їхню жахливу аварійну дорогу відремонтували. Коштів ніколи не було: ні у держави, ні у району, ні у громади.

А коли держава нарешті взялася за капітальний ремонт та будівництво державних доріг місцевого значення  - кілька років тому - чорниводчани усі черевики стоптали до місцевої влади: і до Городоцької РДА, і Городоцької міської ради – допоможіть, мовляв, із ремонтом нашої дороги. Неможливо нею до Городка і назад їздити. Тоді на численні звернення людей і відгукнулася …Городоцька РДА.

У квітні минулого року звернулися чорниводчани письмово до Городоцької РДА, щоб їм допомогли керівники району з ремонтом дороги від Городка. Аварійна вона, написали, не ремонтувалася більше 30 років, неможливо нею їздити зовсім.

Тодішня голова РДА виїхала на ту дорогу, що по центральній вулиці Чорнивод, особисто переконалася, що там – яма на ямі, ніби після бомбардування.

Потім РДА офіційно зробила запит щодо встановлення рівня аварійності даної ділянки дороги у Городоцький ВП ГУНП у Хмельницькій області.
І поліціянти офіційно підтвердили: дорога, дійсно, аварійна, за 2016-2020 роки на ній сталося 15 ДТП, тож треба її терміново і капітально ремонтувати.

І з травня минулого року почалася письмова та усна «епопея» влади районної із обласною та державною  -  щодо ремонту капітального Чорниводської дороги. Неодноразові звернення впродовж травня-липня Городоцької РДА до Хмельницької ОДА – включити дорогу Чорниводську до переліку пріоритетних об’єктів ремонту державних автомобільних доріг місцевого  значення Хмельниччини. Навіть -  спроби народних депутатв від партії влади  ("Слуга народу") «пробити» це питання на обласному і на найвищому державному рівні.

Неодноразові відписки Хмельницької ОДА – перелік об’єктів до ремонту у 2021 уже сформований. Якщо надійдуть додаткові кошти з держбюджету на ремонт доріг – дорогу включать додатково до вже існуючого переліку, а не буде додаткових коштів – не включать.

Правда, зобов’язали тоді Сатанівську ДЕД «підремонтувати» трохи дану дорогу – «у межах лімітів  фінансування на експлуатаційне утримання мережі доріг району». Та дорожники цього не встигли тоді зробити.

Наприкінці літа надійшла в Городоцьку адміністрацію відповідь радісна від Сатанівської ДЕД – дорожники не будуть проводити поточний ремонт цієї дороги, бо вона ВКЛЮЧЕНА у перелік доріг, що ремонтуватимуться за кошти з державного бюджету  у 2021 році.

Офіційне і остаточне підтвердження від Хмельницької ОДА  про те, що дорогу Чорниводську таки ремонтуватимуть у 2021 році за державний кошт, надійшло у Городоцьку РДА ближче до кінця  року.

У кінці грудня 2020 року відбулася сесія Хмельницької обласної ради, яка затвердила своїм рішенням відповідний перелік (із додатковим) державних автомобільних доріг місцевого значення до ремонту за державні кошти у 2021 році.
А в січні 2021 року голова Хмельницької ОДА підписав розпорядження, яким запустив у дію проведення ремонту цих доріг. У тому числі - й Чорниводську.

Увесь час це гостре питання було «на вістрі» Городоцької РДА. Тож саме завдяки старанням, терплячості та наполегливості керівництва Городоцької РДА й були залучені кошти з державного бюджету під Президентську програму «Велике будівництво» на ремонт Чорниводської дороги.

Саме тому і з’явилася у Чорниводах нещодавно нова асфальтована дорога, замовником будівництва якої виступило ДП «Хмельницька обласна служба місцевих доріг». І на ремонт цієї дороги саме з державного бюджету було виділено майже 15,5 млн грн державних коштів.  

Тож про те, хто вибігав-збудував Чорниводську дорогу, а також про те, що це зроблено за державні кошти, а не якісь інші, люди городоцькі безперечно мають знати правду. Задля того, щоб розуміти, кому мають завдячувати у ремонті цієї дороги. Задля того, щоб усвідомлювати, що недостовірна чи недостатня інформація або взагалі її приховування чи неподання – то своєрідний важіль управління масами та маніпулювання свідомістю простих людей. Задля того, щоб не потрапляти надалі у тенета завуальованої під правду брехню – від кого б вона не звучала публічно: свідомо чи не свідомо.

Переглядів: 4328 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0