Сб, 27.04.2024, 10:37
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Травень » 8 » 8. 05. 2021 - Як «потрібна» Городоччина – і кому?
12:47
8. 05. 2021 - Як «потрібна» Городоччина – і кому?

Не раз були свідками, чи не так? Люди говорять багато і публічно про патріотизм, обіцяють «золоті гори» і «ману з неба». А у результаті – обіцянка, як мильна бульбашка, лопає і залишає по собі пшик та дрібні бризки. І результат – деінде. Повз. Згадуєте таке? Отож. Прикро. Боляче. 
Та вкотре і вкотре натягуємо рожеві окуляри – і сподіваємося, що вже цього разу точно кажуть правду і цього разу вже точно буде результат. Але ж ні. Як і минулого, так і цього разу – так буде і надалі, хоч про це говорити ніхто не бажає, не сміє. Але варто.

Із новин вітчизняних ЗМІ дізнаємося: буквально днями, 7 травня, Компанія «Епіцентр К» стала переможцем у аукціоні з приватизації єдиного майнового комплексу і придбала на тому аукціоні за великі гроші Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів. Отакої!

За інформацією сайту «ProZorro. Продажі», Епіцентр К був єдиним претендентом на покупку і запропонував за Дунаєвецький КХП досить солідну суму – 227,09 млн грн, що на 21% більше за стартову (початкову) ціну активу – 187,6 млн грн.

Те, що Епіцентр був єдиним претендентом, не дуже й дивує: мало хто хотів би змагатися/ конкурувати з Епіцентром К, який має велике прагнення чогось – і дуже великі гроші на отримання цього великого прагнення.

Вочевидь, Епіцентр К дуже хотів отримати Дунаєвецький КХП. Бо, не знаючи про кількість заявлених у аукціоні конкурентів, був вельми мотивований значно підвищити ціну уже на етапі цінових пропозицій. І висока стартова пропозиція (на 21% більша від початкової ціни активу) забезпечувала йому значну конкурентну перевагу в ході торгів.

Але… Конкурентів не було. І Епіцентр К викупив на аукціоні Дунаєвецький КХП за дещо завищеною як для нього ціною. Що хотів, зрештою, те й отримав. Мова, зрештою, не про це.

Мова, власне, про те, що обіцянки земляка – співвласника Епіцентру К – запустити в Городку хоч якесь промислове підприємство, відтак виробництво, яке забезпечувало би городоччан роботою та міський бюджет - наповненням,  знову «пролетіли фанерою повз» Городок і повз мешканців-земляків депутата і спинилися … на сусідній Дунаєвеччині, на яку земляк давно «поклав» уже не те, що на Городок, а своє око - чомусь вирішив ще минулоріч «зробити ставку» на Дунаївці та «перенести» з Городка на Дунаївці статус адмістративно-територіальної одиниці як району.

Задум «великий» той, на чийсь іще більший жаль і, водночас, на радість ще більшу багатьох, потерпів фіаско. Втім, у результаті, рідна депутату, як і всім нам, Городоччина програла на «цьому фронті» свій останній вирішальний бій – втратила статус адміністративно-територіальної одиниці як райцентру і стала маленьким містечком і громадкою, що більше не претендує на швидкий поступ у розвитку, на певні перспективи, на успіх.

Це й доводить нам сам депутат, купуючи 7 травня у сусідніх Дунаївцях (з чим ми вітаємо сусідні Дунаївці) комбінат хлібопродуктів, обіцяючи поставити туди нове обладнання і вкласти туди мільйонні інвестиції. А як же ми?- запитаєте ви. Ми що, хужі за Дунаївці чи не рідні депутату? - заховаєте свої щирі здивування та  розчарування глибоко у кишеню.

Так, дійсно, так і хочеться запитати у земляка-депутата, а чому він і досі не спромігся викупити хоч якесь із багатьох збанкрутілих городоцьких підприємств і не вкласти туди свої мільйонні інвестиції - задля обіцяного ним же і давно ПРОМИСЛОВОГО розвитку рідної Городоччини?

Втім, про таке питати депутата ніхто не має права, не сміє. Городоччани мають право лише на те, що їм досі люб'язно давали і зараз по краплі дають – на один день, на свята як дарунки, на проїдання, а не на значно більше і не на перспективу: на розвиток і процвітання рідного краю.

Але про наслідки, які залежать сьогодні від депутата і від його кроків, депутату таки слід казати – і то постійно. Бо скоро прийде час (а час має таку властивість швидкоплинну) – і він, депутат, як і усі ми, його земляки, на запитання, звідки ми родом, відповідатимемо усі разом дружно: «Із Хмельниччини».

Адже Городоччини як району, чиїмись благими  та не дуже благими намірами, уже нема. А без залучення «потужних і конкретних»  інвестицій в Городоцьку ОТГ, без розвитку промисловості, хоч якогось виробництва на території громади, без відкриття нових робочих місць на землі городоцькій Городоцької громади скоро не стане - залишиться натомість одне велике село на кшталт сусіднього Смотрича.

Також депутату-земляку добре було би звернути свою вельмиповажну увагу (і то вже!) на те, що молодь, на яку він зараз так робить свою ставку у розвитку айтітехнологій, уже не планує залишатися в Городку і повязувати з рідним містом своє майбутнє.

Чули, як сказала суто по Фрейду дівчинка, котра садила в центрі сакури?
Вона приїжджатиме до Городка і милуватиметься тими деревцями, які посадила. А не – вона житиме в Городку, щодня ходитиме повз квітучі сакури і дбатиме про те, щоб ці сакури милували око ще не одного покоління городоцького - іще багато років у майбутньому.

Суть сказаного упіймали? Отож бо…

Переглядів: 4564 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
avatar
0
2 Gorycvit • 11:20, 09.05.2021 [Матеріал]
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.
avatar
Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0