Пн, 06.05.2024, 21:34
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2021 » Вересень » 14 » 14. 09. 2021 - Оптимізували – недооптимізували. Чи так «оптимізували»?
11:39
14. 09. 2021 - Оптимізували – недооптимізували. Чи так «оптимізували»?

Цікава ситуація склалася у Городоцькій міській раді із «оптимізацією структурних підрозділів». Вірніше – одного, чи не найважливішого, беручи до уваги реалії.  Його в один момент ліквідували. Мовляв, той структурний підрозділів Городоцькій міські раді й на йоту не потрібен: є кому і без нього такими важливими (земельними) питаннями громади займатися і «ефективно» їх вирішувати. Придумали – і задум свій придумкуватий здійснили. Ліквідувала «під корінь» відділ земельних ресурсів Городоцька міська рада. Невідомо з яких причин,  а чи з чийого «мудрого» подання або ініціативи. Одним розчерком пера керівництва і одним помахом руки депутатів - і ліквідовано.

Керівнику та працівникам відділу вказали на двері – і віддали «на руки» трудові книжки. І помахали рукою. Мовляв, дякуємо за все - тепер без вас якось.

І тут ви напевне запитаєте: а що, дійсно не потрібен Городоцькій міській раді отой її структурний підрозділ - відділ земельних ресурсів? Узагалі виявилися не потрібними Городоцькій ОТГ усі разом працівники цієї спеціальності й цього поля діяльності?
Чи то вже всі «земельні питання» у Городоцькій громаді «успішно» вирішені?
Чи то забажав хтось одноосібно або незримою рукою земельні питання вирішувати?

Та ні, як виявляється, потрібні земельники громадам. Як стверджують керманичі сусідніх ОТГ, дуже важливим є у апаратах громад такий відділ. Без нього нормальним ОТГ (нормальним!) просто неможливо обійтися.

Чому? А що, думаєте, міські голови чи їхні заступники та й депутати настільки компетентні у питаннях землевпорядкування? Чи закони усі в питаннях землеустрою вони знають «на зубок»? Чи вміють врегульовувати самотужки усі спірні та проблемні питання на цій ниві?

Ага, дзуськи. Може, вони так думають, що все знають. Насправді, й близько не відають, що на цьому «полі сіється й росте, зріє та збирається». Та рішення свої би приймали.

Тоді чим думав, дозвольте спитати, той, хто ліквідовував відділ земельних ресурсів у Городоцькій ОТГ? Якщо взагалі думав чи мав чим думати. Яку мету, дозвольте спитати, він переслідував, приймаючи таке важливе рішення, до того ж, не для нього самого, поважного та потужного, а, посміємо йому нагадати, - для усієї громади.

Може, хотіла таким чином Городоцька міська рада хоч «якимось Макарієм» оптимізувати  свій чисельний штат і такими діями публічно продемонструвати Городоцькій громаді, як керівництво «вивільняє кошти» з міського бюджету на потреби людей – а цей структурний відділ необережно «попав їм під руку»? Певне, ні. Насправді й без «земельників» у апараті міської ради є кого оптимізовувати – непереоптимізувати. До інших же не взялися – саме до цих спеціалістів.

Може, хотіла таким чином Городоцька міська рада публічно дистанціюватися від «діянь» у сфері землевпорядкування керівництва та депутатського корпусу міської ради минулої каденції – відтак вивільнила повністю увесь склад спеціалістів-земельників? Може, й так. Але ж, народ городоцький не дурний, спробуємо зауважити – добре розуміє, що у місцевій владі «від перестановки доданків сума не змінюється».

Скільки б не змінювалася зовнішня форма Городоцької громади, зміст, тобто її глибинне наповнення та істина суть її залишаються тими ж самими – незмінними впродовж багатьох останніх років. 

Успішно перекочовують із однієї політичної сили до іншої та з однієї каденції  Городоцької міської ради до наступної (з керівного складу – в керівний, із виконкому – у виконком, із депутатського корпусу - в новий депутатський  корпус, а також  - упереміш, але до того самого «корита» Городоцької міської ради) одні й ті самі особи. 

«За ручку» «нових» ведуть і приводять до влади у місті одні й ті самі люди і тих самих.  Одноосібно «рулять» повних ходом, правда, «за спинами» у громадськості та руками своїх маріонеток і заздалегідь приймають усі «ефективні» рішення  і апарату, і комісій міської ради, і виконкому  (у результаті -  усієї Городоцької міської ради) одні й ті самі.

То що це, скажіть на милість, за«дистанціювання» від попередників? Яким воно є насправді? Фейковим? Ніби й так. Бездарним? Скоріш за все. Популістичним. Еге ж.

Але повернімося до «наших баранів». Відділ земельних ресурсів ліквідували, працівників відділу вивільнили. Натомість (увага!) уже зараз створюється нагально у Городоцькій міській раді  інший відділ – новиий - відділ агропромислового розвитку та земельних ресурсів, у який наново набираються працівники, в тому ж числі й  земельники - абсолютно "нові" люди, просто «з вулиці».

Що ж то за така «оптимізація» чи то «реорганізація» або «ліквідація», спитаєте, та "економія" коштів? А дідько їх зна, відповімо. Бо й він, лукавий, із нашими громадчиками у прийнятті усіх їхніх рішень собі ногу або й голову зламає.

Що «напрацюють» у «новому відділі» «нові люди», екстренно набрані «з вулиці»?
А оце уже зараз можна чітко побачити та передбачити - зважаючи, звісно ж, на постійну «дієвість», «результативність», «ефективність» «нових керманичів» «нової влади» у Городоцькій громаді - впродовж більше дев’яти місяців за «кермом громади».

Бо ж гарних спеціалістів у сфері аграрних питань та земельних ресурсів (як і у інших сферах) на Хмельниччині можна на пальцях обох рук порахувати або й удень із вогнем не знайти.

І не факт, що хтось із них, розумних та досвічдених,  виявить ну дуже велике або хоч якесь мізерне бажання у світлі «змін, що почалися і грядуть» у земельній сфері, працювати в конкретній Городоцькій ОТГ, котра пасе задніх в області та котра день за днем набирається масами кричущих проблем і  «конкретних» рішень, як бездомний пес – блохами.

Утаких умовах виявлять бажання працювати у Городоцькій громаді такі же "досвідчені спеціалісти", як там працюють: подібне притягує подібне.
Або ж  - ті, які вже там працювали… колись. І пішли звідти… чомусь. І прийдуть туди ж  знову... навіщось.

Імовірно, гарні спеціалісти, котрі відповідають чітким і критеріям відбору/ вимогам ДержГеоКадастру (чи як там він тепер називається) – із відповідною освітою, відповідною спеціальністю та відповідним досвідом роботи у сфері землевпорядкування – у отой новий відділ не потраплять.

Відтак, робота «нового» відділу, мабуть, на певний час буде заблоковано. Бо  громадчики шукатимуть/уже шукають, і то довго, «нових своїх людей».
Знайдуть потрібних їм, а зверху скажуть: "Ніт! Беріть спеців!". І - знову все по колу.

Або ще трохи побавляться/пограються керівники ОТГ Городоцької у  «дистанціювання» чи то «оптимізацію/ліквідацію» і за принципом залишковим «на безриб’ї – і рак риба» візьмуть на роботу у «новий реорганізований» відділ ... тих самих земельників, що там і працювалии. Смішно? Еге ж. Аж до сліз. Аж страшно.

Питання тоді, як кажуть, на засипку: навіщо тоді був увесь цей цирк/балаган із оптимізацією-ліквідацією (реорганізацією)-дистанціюванням один від одного (чи як усе це назвати?)?

Чи,  може, вважають керівники ОТГ та депутати (і в це свято вірять), що народ простий - глухий сліпий і безтолковий і нічого зовсім не знає та й взагалі не розуміється на тому, що там у них, у апараті громади, і у життєдіяльності  громади Городоцької загалом коїться?

Еге ж. Хай так і вірують. «Блаженний той, хто вірує». Втім, мудрий саме той, хто усвідомлює усе і знає. Чи не так?

Переглядів: 4075 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0