Ср, 08.05.2024, 04:50
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2013 » Січень » 12 » 12.01.2013 Оптимізувати – владу чи медицину? Або, як посварилися керівники району у присутності депутатського корпусу.
23:33
12.01.2013 Оптимізувати – владу чи медицину? Або, як посварилися керівники району у присутності депутатського корпусу.
   Тричі позачергова сесія Городоцької районної ради розпочалася із внесення змін до районного бюджету на 2012 рік, і – прийняття бюджету 2013 року. Що, насамперед, здивувало окремих депутатів – чому із ключовими цифрами бюджету – економічного путівника Городоччини у 2013 році депутати не були заздалегідь ознайомлені? Водночас, здивувало багатьох і те, що до роздрукованих і розданих депутатам проектів рішень сесії чомусь не було подано запланованих цифр бюджету-2013, що мали депутатами обговорюватися на сесії та затверджуватися їхнім голосуванням.
  На обурення окремих депутатів голова районної ради відповів, що проект районного бюджету-2013  був поданий у районну раду безпосередньо на розгляд комісії з питань планування бюджету та фінансів районної ради - 26 грудня, за день до засідання сесії, тож  технічної можливості ознайомити з цифрами депутатів у апарату районної ради не було. Дивно, чи не так? Та ще дивнішим було те, що депутати (більшість з них), не будучи ознайомлені з  цифрами бюджету-2013, без особливих зауважень і обговорень… проголосували за його прийняття, тобто – «за кота в мішку». Як наголосили на сесії ті, хто краєм ока ознайомився в кулуарах влади з цифрами коштів, закладеними у проект бюджету на 2013 рік, «краще б бюджет не приймали і працювали ...відповідно до бюджету – 2012. Він, минулорічний, виявляється, набагато кращий за бюджет цього року. Та хто ж знав…? Якби ж знали – то чи б приймали? Попри це, начальник фінансового управління райдержадміністрації Т.Буцька запевнила – бюджет нормальний. Що ж, побачимо, як кажуть – підтвердимо слова фінансиста району. Поки що – промовчимо…
   Не мовчали на сесії чимало депутатів районної ради з приводу питань порядку денного сесії, що стосувалися так званої «реформи» медицини – головний лікар, який став заручником цієї реформи між трьох вогнів: чинною владою, яка реалізовує «оптимізацію» (читай – «скорочення мережі медзакладів і їх штатів») та «реорганізацію» (читай – «закриття закладів або переведення їх на нижчий рівень функціонування з урізанням фінансування зверху», а також між колективами медпрацівників закладів сільської медицини і, зрештою – людьми, які будуть пацієнтами «новопредставленої» медицини.
   Втім, у той час, коли багато органів місцевого самоврядування, руками яких Президент, Уряд та Міністерство охорони здоров’я реалізовують славнозвісну і таку, яка знищує медицину ту, яка ледь животіє – депутати Городоцької районної ради, проговоривши майже ні про що більше години по даних питаннях, дали добро на подальший поступ «медичній реформі», жорстко підданій критиці спеціалістів та впроваджувачів її у пілотних Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій області та в Києві, а також  призупиненій у багатьох районах через супротив громадських організацій та громад – проголосували за усі подальші кроки реформи на теренах району. Що ж, можливо час і люди свідчитимуть або на користь, або на шкоду даних нововведень у медичній галузі? Можливо, депутати згодом схопляться за голови – що вони вчинили своїми ж руками? Наразі, як казав класик, маємо те – що маємо…
   Не мовчав повсякчас впродовж сесії й голова адміністрації Володимир Вербановський – своїми усними пропозиціями та депутатськими запитами, перебиваннями та постійними репліками ледве не довів до нервового зриву голову районної ради Олександра Воротного і, зрештою, весь  депутатський корпус району: не подобалося голові РДА, що телерадіопресцентру районна рада передала на баланс автомобіль для виїздів на репортажі, не мирився очільник-депутат із тим, що його депутатські запити не розглядаються, як він вважає за потрібне, не приймаються радою в усній формі, як він воліє тощо…
   Та найбільше розхвилював керівника райдержадміністрації штатний розпис і посадові оклади працівників Городоцької районної ради – його пропозиція була «оптимізувати» і штат, і видатки на потреби ради. Звісно, голові районної ради О.Воротному не дуже сподобалися зазіхання керманича виконавчої влади на штат, поле діяльності і кошти, що використовуються на потреби апарату іншої гілки влади - районного органу самоврядування, який очолює він. І в бурхливій формі керівники посперечалися, й дещо  потім, за пропозицією головного самоврядовця, депутати вирішили це питання детальніше вивчити і заслухати на черговому засіданні сесії районної ради. Але, вочевидь, відповіді на це питання, як і обрання заступника голови ради та самих чергових засідань не буде і далі…

Переглядів: 2518 | Додав: Gorycvit | Теги: бюджет, оптимізація медицини, районна рада | Рейтинг: 4.5/8
Всього коментарів: 421 2 3 4 5 »
avatar
0
42 Z • 21:58, 18.03.2013 [Матеріал]
Кажуть люди, медицині врізали фінансування по саме нікуди.  Це правда, що фінансувати бюджетні організації(освіту, медицину, культуру...) будуть відповідно до  бюдету за минулий рік? shock
avatar
0
41 Допрацювалися ))) • 18:07, 13.03.2013 [Матеріал]
avatar
0
40 Гість • 12:22, 21.02.2013 [Матеріал]
А ви бачили новини по центральних каналах? люди галт кричать проти реформи. а наші взяли і прийняли спокійно. хоч би розібрались - що то і чи треба нам воно. але кому воно до голови?
avatar
0
39 Городок • 12:28, 12.02.2013 [Матеріал]
Врачи умоляют прекратить "реформу" "скорой помощи"

реформа привела не только к ухудшению обслуживания пациентов, но и к смертям, из-за того, что бригады не успевали к больным. Ведь менять экстренную медицинскую помощь начали, не создав базу для быстрого проезда и современной помощи, убеждают врачи.

http://censor.net.ua/news/232815/

Те ж саме, один в один говорять і наші врачі!!!!
avatar
0
38 Ужас • 23:45, 11.02.2013 [Матеріал]
Прости мені, мій змучений
народе,
Що я мовчу. Дозволь мені
мовчать!
Бо ж сієш, сієш, а воно не
сходе,
І тільки змії кубляться й
сичать.
Всі проти всіх, усі ні з ким
не згодні.
Злість рухає людьми, але у
бік безодні.
ЛІНА КОСТЕНКО
avatar
0
37 Житель району • 00:01, 27.01.2013 [Матеріал]
Як відомо із інтернет видань, час для реформування медицини обмежений до 2014 року Подальшу долю медзакладів Хмельниччини вирішують вісім високопосадовців Хм.Будинку рад. Вадим Гаврішко запевняв- "Жодна дільнична лікапня, жоден ФАП не буде реорганізований без вивчення думки мешканців конкретного населеного пункту, говорив що в області відсутні факти , коли влада всупереч волі населення закрила чи реорганізувала лікарню ( яка цинічна брехня....) Думають пройти світ БРЕХНЕЮ Сатанівські жителі зібрали більше однієї тисячі підписів,з проханням залишити лікарню і хто до них прислухався? Ось так у всіх питаннях без винятку прислухається ця влада до людей. Хто наживається на такому "покращенні життя"???
avatar
0
36 Городок • 22:51, 22.01.2013 [Матеріал]
А меру(Поворознико-Парамею) не стидно??? Чуть Вову не забили!!! своїм безвідповідальним відношенням до роботи комунальних служб!

А те, що тисячі городоччан ходять по льду? І не мають такої можливості - накричати на комунальників? То як? Знову Вова царьом задєлался?
avatar
0
35 Алло! • 22:38, 22.01.2013 [Матеріал]
Та які там мізки!!! Пострадало інше місце!!! Може, перестане сидіти в свому кріслі! biggrin
avatar
0
34 Знахар • 21:45, 22.01.2013 [Матеріал]
Ну, нічого. Були б мізки, був би струс! Але які там у нього мізки?Кора головного мозку Володі-кранику дісталася від дуба ...
avatar
0
33 Алло! • 21:25, 22.01.2013 [Матеріал]
То все фігня! А ви знаєте, як наш Вовік на сходах рда шльопнувся?! Так спішив до області, аж капці губив! Певне, дань віз. Бо сам-самісічкий у таку слиготню в путь пуститвся! Але невдача спіткала його при виході з білого дому - послизьнувся і... Аж до міліції чути було, як гупнуло . Но не кричало, певне, вдарилося добряче. Але потім було чути далеко! Воно так кричало, що ...сьогодні комунальники усім складом відколупували кожну льодинку зі сходів адмінбудинку і з всієї центральної площі. А щоб ВОНО безпечно пересувалося! От-так... А ви кажете - не керівничок!! Ще й який! Для себе!
1-10 11-20 21-30 31-40 41-42
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0