Пт, 26.04.2024, 05:29
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Липень » 1 » 1. 07. 2018 - Про «результати» роботи обраних, або Скільки ще – і граблів під ногами, і гуль на чолі народу?
14:09
1. 07. 2018 - Про «результати» роботи обраних, або Скільки ще – і граблів під ногами, і гуль на чолі народу?

Ще ніби вчора, бо добре пам’ятаю, як це було (а це вже - майже три роки тому), відбулися вибори до органів місцевого самоврядування, а восени минулого року – до Городоцької об’єднаної територіальної громади. Як зараз чую передвиборні програми кандидатів на посаду лідера громади – а в них такі гарні плани на каденцію в разі обрання і такі важливі й солодкі обіцянки городоччанам, як вони зроблять життя Городоцької громади кращим, аніж воно було до того.

Але… Вибори відбулися. Усі кандидати відпали, бо перемогу отримав один – він і став Городоцьким міським головою, зрештою, головою ОТГ. Життя продовжилося. І люди почали чекати обіцяних змін, як мани небесної. Майже три роки пройшло. Досі чекають. А змін – нема. 
Хоча й звітують і рапортують і демонструють керівники та ініціатори створення громади, що «вони щось роблять – і це щось таке значне та важливе», особисто я, як проста пересічна городоччанка, змін на краще не те що не бачу, навіть не можу відшукати з-поміж того, що «робиться» і що демонструється, як «результати».

Скажімо, обіцялося під час виборчого процесу до органів місцевого самоврядування: будуть замінені водогони на нові, будуть встановлені засоби обліку води у приватних будинковолодіннях з метою обліку води та ефективного її використання, буде покращено якість води у місті. І? Майже три роки – і результат той самий, що й був: на рівні балачок та обіцянок та звітів з трибун, що «багато в місті РОБИТЬСЯ». Добре. Робиться. А що ж зроблено? "Багато"...

Почну про воду, бо, як кажуть, без води – і ні туди, і ні сюди.
Навіть, попри те, що кошти на відкриття однієї артсвердловини і на придбання лічильників обліку води для встановлення на артезіанських свердловинах, міській раді було виділено з районного бюджету ще рік тому. Вода й досі, як було сказано на громадських слуханнях, не обліковується. Чому? Бо втрати її – майже половина від тієї, яку добувають, щоб відпустити за «гарну» суму як тариф споживачам, які справно за воду платять.

Програми щодо покращення якості води і впровадження обліку води у місті так і не було розроблено та прийнято. Жодного рішення виконкому чи сесії щодо проведення містом відповідних робіт – хоча би частково, у найрозтратніших на воду мікрорайонах міста - не прийнято. Відповідно ніяких коштів на дані роботи жодного разу не закладалися до міського бюджету і з нього не виділялися. І лічильників обліку води для населення міста так і не було закуплено і встановлено. Про якість води у системах водогону навіть не хочеться говорити, бо дуже часто з крана тече вода, схожа на … чай чи коньяк чи лимонад, правда, не апетитна - із характерним неприємним запахом. Але про ціну на таку воду і про комунальне підприємство, яке подає населенню таку воду, міська рада вже наперед подбала: виконком десь має підняти (може, й уже!) тариф для населення на водопостачання та водовідведення населенню і «гарно» - десь на два мільйони – попри якийсь мільйон від підняття тарифу містянам – «компенсувати» незрозуміло що комунальникам з міського бюджету.

Результат? Та так. У вигляді «спасибі люди, що обрали мене і команду – а ми вам за це піднімемо тарифи і з бюджету міста не дамо нічого». Навіть  якихось копійок з міського бюджету на матеріальну допомогу на лікування важкохворим містянам, котрі раніше давалися, тепер у бюджеті нема чи просто  не дають.

Тепер, зокрема, про водогони і дороги... Може, я чогось не знаю або не бачу, але жодної дороги у місті впродовж оцих трьох років капітально чи хоча би добре відремонтовано не було. Так, глянемо правді у вічі, сипали «мучкою» чи щебенем дрібним міські вулички, які «на ладан дихали», і на яких того сипання уже майже нема.
А системи водогону, дійсно, прокладали і водовідводи робили. Правда, дуже цікаво робили й роблять. «Спільно з громадою» - так цей  «проект» міської ради називається. І – саме зі свідомою громадою, як неодноразово підкреслюється і наголошується. Та от про цю «свідомість» громади я би з керівництвом міської ради дуже предметно поговорила, якби вони захотіли зі мною про це говорити, і у них запитала: у чому саме полягає свідомість людей і де совість керівників міської громади і КП «Городоккомунсервіс»?

Як на мене, повний абзац виходить. Має міська рада своє КП і так званий проект – чи то будівництва водогонів, чи встановлення водовідводів на вулицях Городка чи то населених пунктів. Якщо проект, скажете, то й відповідна проектно-кошторисна документація під нього бути має? Чи не має? Відповідні кошти під проект закладаються. Чи не закладаються? Відповідні роботи здійснюються - з відповідною їх оплатою. Чи не так? Ось тут – стоп. Чи з нашими керівниками міськради і КП щось не те, чи проекти їхні – мильна бульбашка. Бо - на словах вони, а не - в законному порядку і у відкритому та прозорому для громади форматі. Бо незрозуміло, на що і як і скільки коштів щораз виділяється, і яке їх освоєння - придбання будівельних матеріалів, задіяння техніки, закуплення паливно-мастильних матеріалів, підрядник, тобто той, хто ці роботи виконує, оплата за виконані роботи.

У результаті – нате, свідомі люди, вам будматеріали чи труби водогону, але ви – свідомі: самі собі канави копайте і труби водогону туди вкладайте. І – майте собі продукт (результат). А де це прописано, що робота – за рахунок людей? І хто за це кошти у яких кошторисах закладав? І хто їх отримає? Одним словом, люди – молодці: замість комунальників працюють, бо їм дуже треба і водовідводи, і водогони. А комунальникам за це – зарплата і кошти з бюджету громади як компенсація за їх «важкий і непосильний труд». От така Свідомість і Совість - з великої літери. От такі «проекти». І результати такі – силами і коштом людей (бюджет – громади). То, може, ну її на …хутор близ Деканьки, оту міську владу і оте її комунальне підприємство, якщо все це «працює» за рахунок і силами людей? Може, гнати їх всіх старою мітлою – і кошти людям: вони самі собі усе зроблять – бо вони так хочуть хоч якихось результатів!

І тепер - про благоустрій... Говоритиму, як людина, яка живе в місті. Скільки мовилося про оті два-три світлофори, які через раз і невідповідно до встановлених вимог працюють? Скільки йшлося про тротуари міста, якими взагалі не хочеться ходити – ні у сонячну, ні у дощову погоду, бо пошкодити якимись нагальними роботами їх було кому і була така потреба, а відремонтувати – зась! І клумби, сквери та газони і так звані «прилеглі території», про які й говорити не хочеться, а криком кричати. І запитати публічно і відкрито у керівництва міста і КП: ви самі хоч знаєте, де територія, яку повинні обслуговувати комунальники, а де територія, яку мають впорядковувати приватні підприємства чи організації і прості люди? Якщо не знаєте, то дізнайтеся, адже всі - на посадах і  зарплатню отримуєте з бюджету громади. І "працюєте" в поті чола... І хочете результатів. Тільки хочете. А зробити не можете.

Бо результати  вашої "діяльності" - такі.
І міст через Смотрич, обіцяний бути приведеним до ладу давно, та й досі не відремонтований.
І очисних споруд досі нема. І обіцяної лазні теж. І ринку міського - не приватного чи стихійного. І пляжі міські не упорядковані, хоч літній купальний сезон наближається. І центральна площа міста, яка потихеньку-помаленьку розсипається і «йде під землю», та до неї у міської влади «руки не доходять». І платні зупинки та стоянки, про які вже й не хочеться нічого говорити і  слухати, не робляться… І інвестиції у промисловість міста, яких нема. Навіть, у "стару пошту", що - черяком на обличчі міста.
І алеї міста та клумби і газони із декоративними кущовими насадженнями… От ті, наприклад, що по вулиці Шевченка - при в’їзді з боку Хмельницького. «Обличчя Городка» - для приїжджих. Це - сфера діяльності КП чи кого? Це - територія міста чи «прилегла» до будинків, як каже начальник з благоустрою КП мешканцям багатоповерхівок? А тротуари та газони попри верстатобудівний заводу, який «склав руки» і «канув у небуття» давно? І газони обабіч «парканів зелених» - з деревами по усій головній вулиці… І чиї вони? Міста чи суду/лікарні/поліклініки/пожежної частини/ приватних підприємців, початкової школи чи гімназії, а чи райвідділу освіти чи мешканців отих будинків, що «впираються» у музей?

Що, власне, поясніть, нарешті, мені і людям, ВХОДИТЬ У ПРЯМІ і безпосередні ОБОВ’ЯЗКИ КП «Городоккомунсервіс ? Що воно, це підприємство, у місті покликане робити і робить, окрім того, що вивозить сміття і збирає з населення та підприємців оплату за «свої послуги»?
Бо житловий фонд міста – не його проблема і діяльність. Бо території будинків та подвірки і заїзди до багатоповерхових будинків (земля міської ради), як і до фірм і організацій чи установ – теж. Покрівлі і фасади люди ремонтують, або - дякуючи народному депутату. Навіть, траву люди самі повинні  косити – і косять (не дадуть обманути сусіди з будинку, де проживає народний депутат – і його коштом мешканці упорядковують зелену частину центральної алеї Городка й на комунальників і не сподіваються), і будматеріалами ями в дворах люди самі підсипають-латають…
Колишньою вулицею Невського (її так краще знають) пройтися, не те що проїхати, неможливо.
І дорогою, якою їхав губернатор до території очисних споруд, краще не ходити, не те що транспортом пересуватися… (Благо, що тоді, коли був там губернатор, не приїхали туди асенізатори – було би на що очільнику області подивитися і про що на самоті про Городок і його владу подумати!).
І внутрішні в багатоповерхівках комунікації - труби водогонів та каналізації, внутрішні системи електропостачання у коридорах та у підвалах, ремонти козирків над входами у під'їзди, коридорів та площадок, – на плечі та на кишені городоччан, які проживають у будинках КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ МІСТА Городка, яке має своє власне КП, що покликане та законом зобов’язане як монополіст працювати на своїх людей. На ЛЮДЕЙ, ЯКІ за вас, шановні керівники і депутати, голосували, які вас обирали, які чекають від вас хоч якоїсь РОБОТИ, хоч якихось РЕЗУЛЬТАТІВ, хоч якоїсь користі - змін на краще.

І результат ваш – чомусь, не на благо, а на збитки городоччан. Це - підвищення тарифів на комунальні послуги та на проїзд у маршрутках, це - збільшення податку на землю під присадибними ділянками та податок на господарські будівлі - по максимуму, що люди аж за голову беруться, коли приносять їм комунальники рахунки. І не Кабмін, не податкова служба, не хтось із області чи з Києва, а «наші це роблять» – сесія Городоцької міської ради прийняла таке рішення. Прийняла – і потім, може, й схаменулася. Та пізно «пити боржомі, якщо нирки уже хворі і не працюють» - люди вже це оцінили, зробили певні висновки, зрозуміли, як кажуть, хто є хто – і що вони означають для свого міста…

Правда, ставати на одні й ті самі граблі та отримувати по лобі й заліковувати на лобі чергові гулі, наш народ любить.
Може, колись від отих синяків та набитих гуль у них таки розум прояснішає та городоччани прозріють і оберуть собі достойну і ефективну владу? Як кажуть, все воно – всередині: у людських головах, у їх серцях – і в руках. І прийняття рішень, і результати позитивні, і якість життя належна – і майбутнє, яке самі ж для себе і для наступних поколінь будуємо. Та такими методами і темпами чи збудуємо?

Переглядів: 601 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
avatar
0
5 Схеми • 16:27, 07.07.2018 [Матеріал]
І чому ніхто не поцікавиться, чого так? Чого всі закупки для комунального підприємства робить міська рада, хоч комунальне підприємство це самостійна юридична особа і воно само може здійснювати всі необхідні йому закупки на які сесія виділяє кошти з бюджета громади? І чому тоді списується все застаріле і зношене і поламане чи ніби то  "непотріб" на сесії саме через комунальне підприємство, а не через міську раду яка все закупляє? Невже це нікому нецікаво? Ну зрозуміло. що поліцаї і прокурори це робити не можуть. Вони всі в одних саунах і барах відпочивають від тяжких буднів разом. А вища влада  наша не цікавиться, що роблять царки  внизу в громадах? Як вони "працюють" на бюджетах і як заробляють на людях на свій карман?А люди самі це перевірити не хочуть? Тепер же це одна велика громада. Чи ні?
avatar
0
4 Схеми • 16:11, 07.07.2018 [Матеріал]
А чому ви не пишете про те, яким чином здійснюється освітлення вулиць міською радою? Чи не знаєте, як приватні магазини наближені до мера закупляютиь ліхтарі по оптових цінах, отримують їх Новою поштою і потім міська рада за кошти  міського бюджету купляє ці ліхтарі втридорога. Так само і труби для водогону. І будматеріалі. Щебінь і пісок і цемент. І запчастини для автомобілів. І  все, що можна прогнати через магазини і відмити кошти на бюджеті. І про те не знаєте, як цілий вантажний автомобіль труб продали сусідам з Ярмолинець і гроші поставили до кишені? Тоді ви нічого не знаєте. Ну зрозуміло, що конкретні депутати громади не вникають і не в темі. І свободи в міській раді можна вважати що нема. А де активна громадськість, і батьківшина, щоб провірити хлопців і дівчат з громади на порядність і прозорість?
avatar
0
3 !!!!!! • 14:00, 04.07.2018 [Матеріал]
Ви не піднімайте ціну на проїзд в маршрутках!!! А забезпечте місто маршрутками!!! Бо в жоден кінець міста ввечері і на вихідні нема чим добратися!!! ми ж живемо не в селі!! І нема тут стільки міліонерів, щоб їздити на таксі!!!!
avatar
0
2 Гость • 12:22, 03.07.2018 [Матеріал]
Про "світлофори" чиста правда - іноді здається що вони живуть особистим життям, і до речі є ряд перехресть вулиць де було б непогано поставити ще декілька світлофорів, бо їх відсутність інколи створює аварійні ситуації.

А про лічильники на воду, трохи більше ніж пів року тому влада обіцяла поставити їх самостійно, а тепер за словами наших Очільників  "хай люди самі собі ставлять а ми опломбуємо" - от і довіряй після цього нашій всенародно обраній "ВЛАДІ".
avatar
0
1 Gorycvit • 23:48, 01.07.2018 [Матеріал]
Ви, шановні городоччани, маєте повне право і можете й далі продовжити тут список усіляких справ вами ж обраних.
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0