Пт, 26.04.2024, 07:51
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2014 » Грудень » 21 » 21. 12. 2014 - Можна було б радіти, якби не було так сумно
14:27
21. 12. 2014 - Можна було б радіти, якби не було так сумно

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Сорок восьма  позачергова сесія Городоцької міської ради відбулася 18 грудня –  апарат мерії скликав її за добу. Цього разу прийшли на сесію навіть ті депутати, які  довгий час не брали участі в сесійних засіданнях, тож кворум назбирався. У порядку денному сесії було всього два питання: внесення змін до договору Городоцької міської ради з підрядником про виконання робіт по вулиці  Станційній у Городку та внесення змін і доповнень до бюджету  міста на 2014 рік.

У процесі розгляду першого питання  депутати заслухали інформацію завідувачки фінансово-господарським відділом Городоцької міської ради Тетяни Столяр щодо ситуації, яка склалася із нерозрахунками з генпідрядником за виконану  роботу щодо проведення капітальному ремонту дороги по вулиці Станційна, відтак, із  неосвоєнням коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт доріг комунальної власності міста Городок.

 Як було наголошено, будівельні роботи  на  Станційній проводилися підрядником ПП «Стандарт-2012» відповідно до бюджетного кошторису на 2014 рік і до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2014 рік та відповідно до договору №16 від 24 жовтня цього року, укладеного між Городоцькою міською радою та ПП «Стандарт-2012» щодо виконання підрядником робіт по капітальному ремонту дороги комунальної власності міста по вул. Станційна вартістю 556 тисяч 383 гривні.

Генпідрядник  виконав усі роботи, передбачені  договором. Акти виконаних робіт сторонами підписано. Однак, у зв’язку з економічно-фінансовою ситуацією в країні, різким ростом цін на товарно-матеріальні ресурси, в тому числі, й на асфальтобетонну суміш, а також із неможливістю підрядником придбати асфальтобетонну суміш в межах Хмельницької області через завантаження у замовленнях місцевих асфальтобетонних заводів, генпідрядник задля своєчасного освоєння коштів субвенції з державного бюджету і своєчасного виконання робіт, зокрема, у зв’язку з різким погіршенням погодних умов у другій декаді листопада цього року, терміново придбав асфальтобетонну суміш за межами області, що призвело до збільшення вартості транспортних витрат в порівнянні з проектно-кошторисною документацією на капітальний ремонт дороги по вулиці Станційна.

Мерія і досі не розраховувалася з підрядником, зважаючи на додаткове збільшення суми в плані подорожчання асфальтобетонної суміші та транспортного перевезення її, хоча у розділі 3 (пункти 3.1 і 3.2) передбачено, що вартість робіт відповідно до договору визначається договірною  ціною та ціна цього договору може бути зменшена за взаємною згодою сторін, а перегляд договірної ціни обґрунтовується розрахунками і оформляється сторонами шляхом укладання додаткових угод.  Відтак,  винісши на слухання сесії дане питання,  відповідальність за прийняття цього  рішення апарат меріі  та мер переклали  на депутатський корпус.

Вони ж, депутати, при прийнятті рішення, врахували те, що директор ПП «Стандарт-2012» Василь Гудзюк, який був присутній на сесії та особисто роз’яснив  ситуацію, що склалася, й попередньо  надав міській раді необхідні  документи щодо обґрунтування росту цін на асфальтобетонну суміш у зв’язку з необхідністю її постачання із заводів-виробників Вінницької області (подано:  зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва, локальний кошторис на будівельні роботи, довідку про виконання будівельних робіт та витрати, відомість ресурсів, розрахунок №1-2 загальновиробничих витрат до договірної ціни, розрахунок витрат на перевезення працівників на об’єкт капітального ремонту дороги ), окрім цього,  взяв на себе зобов’язання щодо вивезення  із будівництва 60 тонн землі, досипання 20 тонн щебеню для укріплення обочин дороги, повернення 10 тонн позиченого у КП «Городоккомунсервіс» щебеню, і .... майже одноголосно проголосували за те, щоб виконком Городоцької міської ради в особі міського голови Володимира Поворозника уклав  додаткову угоду до договору про виконання робіт №16 від 24 жовтня цього року з ПП «Стандарт-2012» задля  реєстрації зобов’язань у місцевому казначействі та проведення розрахунків з генпідрядником за виконані роботи по капітальному ремонту Станційної.

Що стосується окремих змін до міського бюджету-2014, які апарат міської ради виніс на слухання  та на затвердження відповідним рішенням сесії, то депутати проголосували окремо за три  із чотирьох пунктів цих змін.

На останньому, четвертому пункті, спинилися надовго. Він стосувався здійснення перерозподілу по видатковій частині спеціального фонду міського бюджету  - у зв’язку із розірванням договору на проведення капітального ремонту дороги по вулиці Качинського у Городку спрямування вивільнених коштів у сумі 450 тисяч гривень на капітальний ремонт ділянки водогону по вулиці Грушевського.

Міський голова Володимир Поворозник, його заступник Петро Кривий та завідувачка фінансово-господарським відділом міської ради Тетяна Столяр наголошували на необхідності спрямування 450 тисяч гривень з резервного фонду для часткового покриття витрат по реалізації майже двомільйонного проекту щодо капітального ремонту ділянки міського водогону по вулиці Грушевського.

Депутати ж наголошували на тому, що питання жодного разу не виносилося на розгляд ні бюджетної, ні житлово-комунальної комісій, вони не ознайомлені ні з проектом, ані з доцільністю капітального ремонту ділянки водогону по Грушевського, водночас, і з  основними цифрами проектно-кошторисної документації, що мали б до того обговорити – тоді затвердити…  Відтак, думка депутатського корпусу міської ради у цьому питанні кардинально розділилася -  не знайшлося відповідної кількості голосів депутатів для прийняття даного рішення.

Втім, як було погоджено  на сесії, питання  таки вивчатиметься та слухатиметься у комісіях, і відповідно до того, що вирішать там депутати, воно можливо розглядатиметься  на черговій сесії міської ради, яка  має відбутися наприкінці грудня цього року, або на котрійсь із подальших сесій міської ради – уже в новому 2015 році.

 
Переглядів: 2222 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 381 2 3 4 »
avatar
0
38 Фак • 11:54, 31.03.2015 [Матеріал]
Прочитав на дверях парадного входу: знов кличуть на громадські слухання. Таки треба підняти тарифи на компослуги і все! Це вже які по счоту слухання? Ну нічого не роблять там в міськраді, говорять і типу слухають! Вам народ раньше сказав ясно - якщо піднімати тарифи, то на третину, а не наполовину, як хоче комунгосп! Що не ясно? Будуть знов нічого не робити - дань за те ніщо збирати з людей! Знов збирали побалакати і зробити по своєму? Винесуть люди вас звідти, блін, ой винесуть! Хай но піднімете тарифи по повній!
avatar
0
37 4444 • 15:09, 22.02.2015 [Матеріал]
Громадські слухання - то пурга.  Головне для влади міської  не люди - а набити кармани з людей на комуналці і на бюджеті міста. І піднімати будуть доти, поки комуналку самі ж люди не закриють або не поміняють мера і керівника. Де ж вони відмивати гроші будуть? Про це хтось подумав?
avatar
0
36 Агов! • 11:46, 20.02.2015 [Матеріал]
Люди, сьогодні в міській раді громадські слухання по підняттю тарифів на комунальні послуги в півтора раза. То прийдіть і скажіть меру, чи треба чи не треба підвищувати різко майже в 2 раза тарифи на воду і на вивіз сміття. Мер і комунгосп кажуть, що треба, а люди підписали звернення до мера і кажуть, що не треба.  В 15.00 в міській раді чекають на тих, хто має що сказати по цьому питанню!
avatar
0
35 Осведомлённый • 12:47, 18.01.2015 [Матеріал]
Месному. Не предентую на тот факт, чтобы меня здесь читали и воспринимали тотально все. В то же время, наверное, объяснюсь: для меня
совершенно не важно, что и как было когда-то. Я не зацикливаюсь на том,
что уже ушло в небытие. Меня волнует более то, что есть сейчас, ибо оно
формирует уже наше будущее. Мы вместе с нашим руководством страны, если
помним, ступили на путь "по-новому". Этот путь, в основном, в нашем
сознании. Если его не прошли после Майдана Гидности, значит, извините,
не идём никуда - стоим на месте. И как бы не было жаль и обидно - так
нам и надо. Ни в коем случае не призывал и не призываю веселиться и
агонизировать в публичных сборищах в такое трудное для страны и
украинцев время, так, как это было при совке. Но, в меру своей активной
публичной деятельности, глубоко понимаю, наблюдаю, осознаю, что такое
ЖИВАЯ жизнь людей, при нормальной деятельности всех структурных
подразделений власти на местах - в других городах и других районах,
которые посещаю постоянно, и что такое МЁРТВАЯ бездеятельность власти в
Городке и в районе и МЁРТВОЕ, отдельное от этой власти существование
людей. То, что должна делать власть, и то, что она вообще не делает, у
вас - очевидно. Если вам, городотчане, это нравится и это подходит, то
так сему и быть, а если люди всё видят и всё понимают, или хотя бы что-то частично - то ВСЁ, так
сказать, в ваших руках, глубокоуважаемые местные земляки.
avatar
0
34 О-ля-ля • 20:12, 10.01.2015 [Матеріал]
"Месный", ти хоч без помилок навчись писати,, МесТный ти наш.
А Осведомлённый, пише те, що є насправді. Єдине, з чим не погоджуюся, це з тим, що "Люди, город в праздники и в выходные - в коме, мёртв". Не лише в свята і вихідні. Він давно вже мертвий і в будні дні також.
avatar
0
33 Месный • 17:31, 10.01.2015 [Матеріал]
Осведомленный, тошнит от твоей  болтовни. Все время для тебя было веселье, празники, гулянья, "каток для детей", автобусы ходили.... Все
было пока такие как ты не разворовали все, такие как ты молчали и давали
воровать. Даже теперь защищаете Поворозников и таких же, которые
оборзели и без зазрения совести врут и воруют. Это на его совести мусор и
беспорядки в городе.   На Востоке Украины война, гибнут люди, а тебе
РЫГ   веселиться хочется?
avatar
0
32 Осведомлённый • 09:22, 03.01.2015 [Матеріал]
А что осталось? Да деревней теперь стал Городок - вот что. Хутором. Пришлось побывать в Новогодние праздники, увидел, как живёт город,
обидно стало. За людей, конечно. В то время, когда все магазины должны
работать и предлагать предпраздничные скидки, в Городке магазины первого
января не работали. После обеда открылись ОЛЬГА и МАРКЕТ, но и там цены
были совсем не праздничные. Остальные магазины в центре просто не
открылись. А зачем? Власть празднует. Бизнес, который почти слился с
властью, празднует, забыв, что он призван СЛУЖИТЬ ЛЮДЯМ, а не только
своему карману. Коммунальная служба? Празднует: не расчищена ни улица,
ни тротуары. Мусор горой - но праздники же! Такси и бусы? Да не
дождёшься! Празднуют или такую сумму называют, что областной центр
отдыхает. Кафе и бары? Смешно, но открылись...вечером. Праздновали же.
Культура? Да выходные у них. Хотя, раньше именно они обеспечивали городу
праздники. Что теперь? Демократия? Спортсмены? Пьют и и спят? Да можно
же залить хоть один каток в городе - молодёжи и детям, хотя бы? И
обеспечить его функционирование. Люди, город в праздники и в выходные - в
коме, мёртв. Хутор это, не город, не райцентр. Грош цена за такую
"деятельность" всем - и власти, и бизнесу, и тем службам, которые должны
работать КРУГЛОСУТОЧНО, обеспечивая жизненность, а не кому - смерть
городу. И противно. За то, что  в областном центре, на все праздники -
вся власть, вся "элита" и весь бизнес Городка. Семьями. А Городок и людей
его кому оставили? В коме, безжизненным. Умирать? Они же не могут с вами туда, на
областные зрелища - город и простые его жители ! Доходы же не те! Да и
желания и потребности не те. Грустно, что пыль словесную распускать
умеете, партократы, представители власти и бизнеса, а жить и работать не
умеете, не хотите. С Новым годом ВСЕХ! Пусть 2015 расставит всё и всех
на свои места - во благо людям и городу, району.
avatar
0
31 Осведомлённый • 09:02, 03.01.2015 [Матеріал]
Демократы? А где они при власти? Там остались те же партократы, перекрасившиеся на синий, потом помаранчевый, теперь на красный цвет. Я
ни тот, ни другой, посему могу спросить: что вы, партократы, сделали,
оставили после себя? Промышленность? Раздали выгодно вам в нужные руки,
позволили порезать и продать или перекупили и продали сами, оставив
город безжизненным? Сельхозпроизводство? Колхозы, как и заводы,
перетекли в карманы "хозяинов-куркулей", которые паевую собственность
людей поставили себе в карманы, стали миллионерами, сбежали от людей  или
и по сей день в сколоченном из людских денег бизнесе -
"глубокоуважаемые и любимые " вами "почётные" деятели всея Городоччина.
Коммунальная собственность? В собственности вас, партократы, которые
сейчас в масках демократов - и не различить. Так что вы оставили после
себя? Вас самих? И то, что имеем сейчас? "Спасибо" вам, конечно.
avatar
0
30 КДБ • 09:20, 30.12.2014 [Матеріал]
ДЕМОКРАТИ -  ви зробіть хоч 10% від того, що було зроблено Партократами. а тоді порівнюйте та вихваляйтесь. І нікого та нічого я небоюсь, а тим більше Вас які взагалі нічого не варті. На  що зійшло людське життя, людина сьогодні ніщо та ніхто із нею не рахується.
avatar
0
29 Гість • 20:41, 29.12.2014 [Матеріал]
Та чого достав? а він прав. в нас привикли прогинатись під любу владу і так прогнулись під ригіоналів, що чуть не переломали хребти. помните, партію яка прийшла на довго? вони думали назавжди прийшли. Того виробляли, що хотіли. а народ запомнив все. і вони зараз бісяться. Бо бояться. І не кдб ти. Партократ причому колишній. причому боїшся.так якось.
1-10 11-20 21-30 31-38
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0