Ср, 08.05.2024, 13:41
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2011 » Квітень » 27 » 27.04.2011 Перша місцева авторська виставка іконопису
16:30
27.04.2011 Перша місцева авторська виставка іконопису
відкрилася 27 квітня 2011 року у Городку і, завдячуючи присутності Духу Божого, в атмосфері врочистості стала своєрідним символом єднання довкола неї настоятелів кількох християнських конфесій Городоччини.
   Кілька десятків художніх робіт із ряду канонічного іконопису, а також із деякими елементами сакрального мистецтва виставив на огляд і на оцінку городоччан та гостей Городоччини місцевий художник Петро Войталюк.
   На врочисте відкриття виставки на запрошення митця прийшли настоятелі місцевих храмів – протоієрей Благочинний Городоцького району Української православної церкви Московського патріархату Олексій Добош, настоятель Римо – католицького храму святого Антонія Віктор Лутковський, настоятель храму святої Людмили – княгині Чеської Української церкви Київського патріархату Павло Глінських, а також представники районної та міської влади – Неля Андрійчук і Володимир Поворозник, Олег Федоров, працівники районної ради, відділу культури, районної бібліотеки і районного будинку культури, представники громадськості, ЗМІ, знайомі, друзі та рідні художника.
   Гості неодноразово наголосили, що рукою іконописця, вочевидь, керує Господь. Відтак, мистецтво іконопису – це білше, аніж мистецтво: перед іконами людина – як перед воротами Царства Небесного, тож роботи Петра Войталюка напевне наближають вірян до Бога, а Бога – до тих, хто у Нього вірує.
   Серед побажань художнику – благословення Господа на подальші святі труди і щоб виставка автора стала для городоччан початком системного служіння Господу, а ікони Петра Войталюка були для людей маленьким віконцем у світ Божий, частинкою молитовного зв’язку з Богом.
   Дух єднання християн, який вносить автор у свої роботи, – у священній спільності тих, хто вірить у Ісуса Христа, визнали представники духовенства Городоччини.
   У свою чергу, Петро Войталюк, зворушений і розчулений увагою та щирими словами побажань перших гостей виставки, зі словами: «Художник говорить своїми роботами…» запросив усіх сфотографуватися на згадку й оглянути та скласти враження від картин – ікон, представлених на виставці.
Переглядів: 2278 | Додав: Gorycvit | Теги: виставка іконопису, новини Городка, Войталюк Петро | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 111 2 »
avatar
0
11 Ха - ха! • 08:29, 22.10.2011 [Матеріал]
Всі вони класні!!! Коли сплять!!! І коли не приходять до влади або йдуть з неї!!! booze blahblah facepalm haha holiday killed
avatar
0
10 Хтось для Ніхто • 17:50, 26.06.2011 [Матеріал]
Ну, не потрібно бути такима категоричними! І при "помаранчевій" владі і при "голубих" є нормальні і порядні люди. Правда їх одиниці, і вони малость втрачаються серед тієї "зграї" (попередня влада - не була зграйою, а були "стадом без пастуха"). Так от, багато про кого з реперішніх керівників - народ поважає і говорить про них добрі слова, в першу чергу, як про Людей, а про багатьох говорить,як про нЕлюдей. І багато хто з провладців має читати цей сайт і задуматисть над своєю поведінкою!!! Для їхнього-ж блага!!! Вони мають навчитись - слухати що говорить НАРОД! І зрозуміти, що це для їхнього ж блага, в першу чергу! А Ми почекаємо, до пори до часу...
avatar
0
9 Ніхто • 13:13, 26.06.2011 [Матеріал]
Ніхто із наших й насправді талановитих і визначних людей не чекав ніколи помочі і лобіювання їхнього таланту від влади, самотужки йдучи дорогою до успіху. Тому й зараз вони мають цей успіх і абсолютно не залежать від влади. А ті"таланти", які годувалися з місцевої казни, завжди були і будуть "талантами" на замовлення.
avatar
0
8 Ха-ха! • 21:13, 10.06.2011 [Матеріал]
І нам УРА - що в нас є Войталюк і подібні йому! hands hands hands
avatar
0
7 Городоцький • 21:10, 31.05.2011 [Матеріал]
Приємно, що Городоччина багата талантами! Войталюку - УРА!
avatar
0
6 Жителька Городка • 15:22, 19.05.2011 [Матеріал]
Була в Городоцькому музеї, дивилась картини Войталюка. МОЛОДЕЦЬ!!! РАДЖУ УСІМ ПОДИВИТИСЬ!
avatar
0
5 Игорь • 17:27, 13.05.2011 [Матеріал]
Как говорят, у Бога нет других рук, кроме твоих. respect respect respect up
avatar
0
4 Гість • 19:29, 12.05.2011 [Матеріал]
Це взагалі суперова фотографія. respect І певне перша в історії Городка. Як вдалося майже всіх священослужителів поєднати разом? Спасибі Вам, Войталюк, за масу задоволення biggrin
avatar
0
3 Християнинка Городка • 10:31, 12.05.2011 [Матеріал]
Вірю, такі як Петро Войталюк, чи Станіслав Гуменюк (який також написав немало ікон і які знаходяться в католицьких та православних храмах Городдочини) вони справжні! Вони говорять те що думають і творять рукою Божою... На жаль, не зрозумілим є те - чиєю "рукою творять" багато церковних служителей. Які, як показуює теперішнє становище в суспільстві - розколюють народ!!! Коли читаєш в Інтернеті - на яких машинах вони їздять, в яких хоромах живуть, як лобизаються з нашими керовниками - тими що поводять антинародну політику... розумієш куди скочується наш світ, наше суспільство, наша держава, наша Городоччина...
Дуже красиво на фото стоять усі наші "керівники церков Городоцьких" поруч. А чи обєднанні вони душами своїми? Думаю - ні. ПРИКРО... БОЖЕ ЄДИНИЙ, допоможи їм! Допоможи нам бути сильними, вільними! Допоможи нам - жити з надією і любовю в серці! Прости нас! Прости їх...
avatar
0
2 Марія • 18:39, 05.05.2011 [Матеріал]
Краса таки врятує світ.От тільки коли це буде? happy
1-10 11-11
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0