Сб, 27.04.2024, 00:56
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2012 » Травень » 31 » 31.05.2012 - Сам собі закон, або доступ до інформації по-городоцьки…
21:56
31.05.2012 - Сам собі закон, або доступ до інформації по-городоцьки…
   Дванадцята позачергова сесія Городоцької районної ради шостого скликання, яка відбулася 30 травня 2012 року, заледве зібрала кворум для роботи сесії – не з’явилася половина депутатів. Попри все, із деяким запізненням, але сесія таки розпочалася.
   Окрім того, що депутати внесли зміни до районного бюджету та заслухали і прийняли рішення по низці технічних та господарських питань, - слухання окремих питань порядку денного були, м’яко кажучи, незрозумілими для сприйняття і щодо прийняття по них рішень – тобто результатів голосування.
   Ні сіло, ні впало депутати від Партії регіонів разом з їхнім лідером – головою районного партійного осередку, водночас, головою Городоцької райдержадміністрації Володимиром Вербановським на щире здивування більшості депутатів, які взяли участь у роботі сесії, вчинили супротив і «зарізали» у зв’язку із "натягнутим за вуха» кворумом питання щодо акредитації радою обласних журналістів.
   Що насправді сталося? Задля всебічного та широкого висвітлення діяльності Городоцької районної ради головний редактор Хмельницького обласного тижневика «Газета Поділля» (городоччани добре знають обласне видання за його  попередньою назвою «Газета «Є»)  відповідно до ст.3 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади  та органів місцевого самоврядування» та ст.21,22 Закону України «Про інформацію» зробив подання до Городоцької районної ради щодо акредитації журналістів Хмельницького обласного тижневика «Газета Поділля».
   Та, замість того, щоб  акредитувати журналістів без проблем, тобто, як кажуть, «без шуму та пилу» - так дана  процедура  здійснювалася райрадою всіх скликань,-  цього разу, незрозуміло чому,  це, можна сказати, технічне питання «не пройшло».
   І все – завдяки голові Городоцької РДА Володимиру Вербановському, котрий, вочевидь, на дух не виносить журналістську братію, постійно всупереч законам України перешкоджає діяльності журналістів, не надаючи чисто зі своїх якихось, висмоктаних із пальця, суджень доступу працівникам ЗМІ, і не  тільки їм – усім,  до публічної інформації і не надаючи їм можливості висвітлювати діяльність Городоцької влади так, як все є насправді, а вимагаючи від них висвітлення так, як хоче він.
   І яскравим  прикладом  антагоністичного та упередженого  відношення до журналістів була відкрита позиція голови РДА Вербановського В.В. щодо недопущення акредитації журналістів «Газети Поділля» на сесії ради. Через те, заявив провладець, що журналісти не присутні на засіданні сесії (хоч цього не вимагає закон) - питання не виносити на голосування. Мовляв, хай прийдуть, покажуться – хто вони, розкажуть про себе, про свою газету, про те, що вони писатимуть, а «тоді ми, керівництво і депутати, подумаємо, чи надати їм дозвіл на акредитацію, чи ні…».
   Що ж, побачимо, чи забажають обласні журналісти після такого цинічного і грубого, до того ж – відкритого позбавлення їх доступу до публічної інформації чисто по-городоцьки «дружити» з Городоцькою владою – слухання про їх акредитацію депутати перенесли  на чергове засідання сесії районної ради, отримавши гарну можливість вкотре побачити голову адміністрації, як кажуть, «у всій красі» й гідно оцінити «моральність» та «законність» його слів та дій.
   Іще одну сумнівну «законність» депутати одразу ж запримітили, знайшовши в порядку денному сесії Городоцької  районної ради питання щодо затвердження «Тимчасового порядку продажу земельних ділянок або права оренди на них із земель державної та комунальної власності на території Городоцького району». Це питання не було погоджене депутатами ні профільної комісії районної ради, а ні президії районної ради.
   Попри це, воно таки чомусь було винесено на слухання сесії. Втім, більшістю голосів депутати проголосували проти затвердження даного Порядку, не взявши на себе відповідальності за «скинутий зверху» документ, що на часі суперечить чинному законодавству.
   Іще про одне порушення законодавства акцентував увагу сесії депутат райради Євген Андрущак. Зокрема, мова йшла про порушення  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту роботи Городоцької районної ради щодо невирішення до цього часу питання про обрання заступника  голови районної ради – він мав би бути обраний  відповідно до законодавства ще на першому сесійному засіданні.
   Голова районної ради пообіцяв, що на черговому засіданні сесії районної ради це питання буде вирішено. Але, зважаючи на те, що голова Городоцької  районної ради Воротний О.А. обіцяє винести на розгляд сесії дане питання уже більше півтора року – терміну діяльності Городоцької районної ради шостого скликання, - важко віриться, що обрання заступника на черговій сесії ради таки відбудеться. І це побачимо…

Переглядів: 1906 | Додав: Gorycvit | Теги: Воротний, городоцька районна рада, Вербановський | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 181 2 »
avatar
0
18 Z • 15:08, 29.06.2012 [Матеріал]
Його і його боса треба на спеціальні річні(!) курси - по вивченню діловодства, управлінської діяльності, законів України. І поки екзамени не поздають - не випускати з тих курсів, як з тюрми. Правда, з їхніми мозгами не знати, що вони там засвоять... Один - бригадир будівельної бригади, а другий - колгоспник зі стажем. Керують - як вміють. А ще краще - як хочуть. Добре, що "папочка" такий самий - начальник автобази - з переходом в начальницьке крісло через гроші. Розуміє і сприймає пацанів прекрасно. Але, так само - через гроші. Як тільки но гроші закінчаться - підуть проблеми пішки до хазяїв-начальників.
avatar
0
17 Осведомленный • 16:17, 28.06.2012 [Матеріал]
Главе нашему за его некомпетентность и препятствие гражданам на пути к доступности к публичной информации грозит еще одно слушание в суде. Какое уже по счету. Любит глава публичность - но дела его и знание законности в деятельности на своей должности хромает очень. Его негативная публичность настолько велика, что в рейтинге госслужащих этой власти его уровня он уступает первенство разве что своему областному боссу. wink
avatar
0
16 Ужас • 21:15, 23.06.2012 [Матеріал]
Петух, корову как-то доставал:ему вопрос покоя не давал. -"Ну отчего, скажи, едрёна мать,Я не умею высоко летать? На месте крылья, хвост торчит трубой,И вроде не дебил, неплох собой.Встречаются и хуже индивиды.Аж, по утрам кричу я от обиды". Корова же мычит ему в ответ:"что ж, так и быть, я дам тебе совет,Но только деликатный он весьма.Поешь-ка ты коровьего дерьма.Хотя оно и неприятно с вида,Нитрата много в нём и нуклеида, А это - как бензин для самолётов.Прекраснейшее средство для полётов.Готов на всё петух.Летать охота!Давай скорее средство для полёта.Эх! Наклююсь- ка я сейчас навозу,И покорю соседнюю берёзу.Он клюнул раз, другой. О небеса!Бывают же на свете чудеса.Петух, не веря счастью, ошалел.И на ближайший сук легко взлетел.Шло время, он никак не унимался.Чем больше ел, тем выше поднимался.И, наконец, в один прекрасный миг,Вершины той берёзы всё ж достиг.От радости, а может с перепугу. Закукарекал он на всю округу. А старый дед, увидя крикуна, Подумал, что петух сошёл с ума.Он за берданкой в дом к себе сходил,И петуха спокойно пристрелил. Мораль проста. Как прежде, так и ныне,Дерьма наешься на пути к вершине,А только миг счастливый наступает, Всегда найдётся тот, кто кайф сломает.

tongue biggrin
avatar
0
15 Гість • 12:14, 17.06.2012 [Матеріал]
Герега собі сам пан хазяїн. схоче - то побудує. В нього питати не може ніхто чи буде побудовано. якби в влади , то би питали. Але ж то не вона бралась . То треба чекати на милість Гереги. і все.
avatar
0
14 Я з Городка • 23:57, 16.06.2012 [Матеріал]
Обіцяли, що в місті Городку О.Герега побудує спортивний комплекс, і що він до 1 вересня буде готовий. Щось ніякого руху немає, можливо передумали? ,Народ чекає особливо молодь
avatar
0
13 Сумніви • 10:18, 12.06.2012 [Матеріал]
По вулицях міста Городка, ходять люди які роздають-календарики з Юлиєю Тимошенко, по списках виборців, провіряють померлих, тобто чи дійсно особа яка включена до списку є померлою. За ними в промижутку 20 хвилин по цих же вулицях від будинку до будинку ходять люди проводять агітацію за Йосипа Вінського і записують паспорти людей, хоча виборча компания ще не почалася
Для чого це може бути використано? На нашу думку за цих мертвих людей мають проголосувати. У випадку позитивного результату на дільниці для партії влади факт голосування мертвих замовчується. У випадку негативного результату для влади,результати можуть бути оскаржені в суді і скасовані.
Представились , що вони від партії «Батьківщина». Перевірив у місцевому штабі, ніяких дій щодо виборів "Батьківщина не робить, Значить влада таким чином готує фальшувати вибори подібно тому як повідомив Чорновіл, що у Луганську голосуватиме 38000 мертвих людей.
avatar
0
12 Люба • 09:53, 12.06.2012 [Матеріал]
Показано 1-15 з 855 повідомлень
855. Х-був присутній (Вчора 22:04)
Зі сторони свято виглядало так! Помпезно з шарами пройшла колона замучених від спраги дітей, а далі почалося таке, що не в казці сказати ні пером описати-ГАРМИДЕР. Почали губитися діти , їх по мікрофону розшукували. Особливо сільські діти розгубилися, але там і дорослим важко було орієнтуватися де і що має відбуватися. Створили давку біля морозива і "Живчика" , могли взяти тільки дорослі, дитині там було не пробитися.
На площі "Караоке", яке важко було чути бо поряд кричали діти на батутах, їм по барабану було хто і що співає. Враження, відверто кажучи, гидесне. Хотіли як краще, а вийшло як завжди. Не вмієте організувати, продумати все до дрібниць,не беріться і не соромтеся. За те в газеті Городоцькій описали з захопленням і позитивним враженням,похвали мене моя губонько.....
avatar
0
11 Я • 11:38, 04.06.2012 [Матеріал]
http://vlasti.net/news/142460 Це доступна інформація - всім!
avatar
0
10 сільська людина • 10:37, 04.06.2012 [Матеріал]
Да. всьо під Герегу робилось і під районе начальство. точно. нема в наших в голові нічого. бідний Герега бо грошей повно а їх нормально до людей донести не можут.
avatar
0
9 Ніхто • 18:14, 03.06.2012 [Матеріал]
Як - для кого?Для благодійника. І парад. І акції. Все. Щоб знав - де пішли його гроші. І щоби йому сподобалось. Може ще дасть. Щоб влада не тратилась, а звітувала - вони зробили все. Так як на 9 травня було. Герега все ветеранам дав - а влада відзвітувалась, що згідно розпорядження голови рда. Навіть премії дав ветеранам Герега згідно письмової вказівки голови рда . І з святом дітей те ж саме. Згідно розпорядження.
1-10 11-18
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0