Пт, 26.04.2024, 13:17
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Червень » 6 » 6. 06. 2018 - Тарифи: об'єктивно чи не об'єктивно?
10:51
6. 06. 2018 - Тарифи: об'єктивно чи не об'єктивно?

Громадські слухання щодо обговорення обґрунтованості зміни тарифів на житлово – комунальні послуги, які надає КП «Городоккомунсервіс», таки відбулися, як і планувалися, - 29 травня в сесійній залі Городоцької міської ради.
У громадських слуханнях взяли участь близько 40 городоччан, а також

Городоцький міський голова Василь Підлісний, заступник Городоцького міського голови з питань житлово – комунального господарства Сергій Літвінчук, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Ольга Бистрицька, директор комунального підприємства «Городоккомунсервіс» Ігор Сагадін, головний економіст комунального підприємства Оксана Мазур, члени робочої групи з питань вивчення обґрунтованості зміни тарифів на житлово – комунальні послуги.
До початку громадських слухань працівники Городоцької міської ради, як і обіцяли, провели реєстрацію учасників - на підставі паспорта чи іншого документа, що посвідчує особу. Бо, як було наголошено заздалегідь, брати участь у громадських слуханнях мають право і можуть лише громадяни, зареєстровані в м. Городку.
Зрештою, одразу ж із початком слухань, городоччани буквально засипали керівників Городоцької міської ради та КП «Городоккомунсервіс» запитаннями.
На запитання депутатів Городоцької міської ради та мешканців міста Городок, чому участь у громадських слуханнях відбувається за процедурою реєстрації - відповідно до яких норм чинного законодавства, Ольга Бистрицька, керуюча справами виконкому Городоцької міської ради відповіла: відповідно до статуту Городоцької міської ради, а також задля того, щоб результати голосування учасників слухань потім відкрито внести до протоколу громадських слухань.
На запитання городоччан, чому виконком ініціює громадські слухання стосовно зміни діючих тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів і на послуги з утримання будинків і споруд та територій, які надаються КП «Городоккомунсервіс», адже тарифи для населення – і так уже високі, - Ольга Бистрицька пояснила, що до Городоцької міської ради звернулося керівництво КП «Городоккомунсервіс» із проханням погодити зміни тарифів у бік збільшення. Відтак Городоцький міський голова Василь Підлісний, як сказала Ольга Бистрицька, ініціював створення спеціальної комісії Городоцької міської ради, яка мала би дослідити обґрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, які надає КП «Городоккомунсервіс» - і винести питання зміни тарифу на громадські слухання і на погодження виконкомом міської ради: змінювати чи не змінювати.
Така комісія, за словами керуючої справами виконавчого комітету, і була створена і збиралася тричі. Та відповідний протокол її засідань з рекомендаційним рішенням за результатами роботи даної комісії на слуханнях так і не був зачитаний, бо, як було сказано, «протокол іще готується і буде поданим одразу ж на слухання виконавчого комітету з питання підвищення тарифів на послуги КП «Городоккомунсервіс».
Врешті,
роз’яснення щодо обґрунтування запропонованих розмірів тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, які спочатку, як і було оголошено населенню міста, у сумі складали 25,40 грн, а після того, як комісія Городоцької міської ради збиралася тричі і його не погодила, і – до громадських слухань вони в підсумку склали 19,30 грн, - надали головний економіст КП Оксана Мазур та керівник комунального підприємства «Городоккомунсервіс» Ігор Сагадін.
І слухання, чи то процес переконання населення, тривали більше двох годин. Комунальники, обґрунтовуючи свої пропозиції, стверджували неодноразово, що востаннє тарифи змінювалися у 2015 році, й відтоді ціни на енергоносії та паливно – мастильні матеріали значно зросли й, водночас, підвищився розмір мінімальної зарплати, тому виникла нагальна потреба врегулювати питання тарифів
на водопостачання та водовідведення і на інші послуги, що надаються КП «Городоккомунсервіс».
У свою чергу, люди наполягали на тому, що Городоцька міська рада і комунальники мають напрацювати стратегію своєї діяльності й працювати набагато краще, щоб колосальні втрати води, у зв’язку із численними проривами водогону та несанкціонованими врізками, а також споживанням води понаднормово і без обліку, були набагато меншими, і значні збитки підприємства, спричинені прорахунками та недопрацюваннями керівництва КП і злодіями, не лягали на плечі простих і сумлінних споживачів – мешканців міста.
І бачення людей – однозначне: взагалі тарифи не піднімати, а компенсувати усі збитки КП « Городоккомунсервіс» з бюджету Городоцької міської ради.

І вимога людей – категорична: поставити на голосування, як і заявлялося Городоцькою міською радою, саме їхню пропозицію - тарифи не піднімати.
І голосування обіцяного – нема: проголосувати людям не дали - питання так і не поставили на голосування і голосування так і не відбулося…
Як підсумував Городоцький міський голова Василь Підлісний, навіть оте, запропоноване комісією до слухання громадою підняття тарифів з водопостачання та водовідведення, яке міська рада подасть на погодження виконкому, уже потребує надання дотацій з міського бюджету, так як пропонований тариф «уже повністю не перекриває фактичних затрат підприємства».
Тож результати роботи комісії та громадських слухань ляжуть в основу прийняття виконкомом Городоцької міської ради остаточного рішення щодо зміни тарифів на житлово-комунальні послуги, що надаються КП «Городоккомунсервіс» для населення міста. І кінцеве рішення – за виконкомом.

Переглядів: 575 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
avatar
0
3 !!!!!!! • 20:37, 08.06.2018 [Матеріал]
avatar
0
2 для ??????? • 21:33, 06.06.2018 [Матеріал]
На сайті громади є весь список членів виконкому. Ознайомтесь в ліцо.
avatar
0
1 ??????? • 17:10, 06.06.2018 [Матеріал]
А хто входить в виконком??? Хто має піднімати людям тарифи???? Таж напишіть!!!
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0