Пт, 26.04.2024, 09:16
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2013 » Вересень » 12 » 12.09.2013 - Хочеш відповідей? Отримуй - ще більше запитань…
17:35
12.09.2013 - Хочеш відповідей? Отримуй - ще більше запитань…

   Тридцять шоста сесія Городоцької міської ради, на порядок денний якої було винесено знову ж таки чимало питань, більше 30, пройшла, можна сказати, на одному диханні – заслухали, обговорили, прийняли або не прийняли рішення. Іще з початку сесії зауважила для себе, що на засідання міського органу самоврядування ходять одні і ті ж депутати в майже одній і тій же кількості – близько 20, більшість яких є депутатами від ВО «Батьківщина». При такому кворумі рішення прийняти досить важко, іноді – взагалі неможливо. Втім, чи не всі рішення сесії міської ради, якщо бути уважним, приймаються саме такою кількістю депутатів. А де ж інші? - так і хочеться завжди запитати. Але – у кого? В депутатів, мабуть. Чи їм байдуже, що слухається і приймається радою, чи зумисне не ходять на сесії, доводячи мерії і своїм виборцям, що засідання сесій – нічого не варті і нікому не потрібні: ні владі, ні людям? Ніхто цього не пояснює. Запитання завжди залишається відкритим.

   Новиною на сесії стала інформація, що фракція ВО «Батьківщина» у міській раді поповнилася чотирма депутатами. Про це оголосив секретар міської ради Олег Пукліч, опираючись на відповідні подання: два депутати від ВО «Батьківщина» за списком поповнили депутатський корпус міської ради у зв’язку із передчасною смертю двох депутатів від ВО «Батьківщина» і два депутати приєдналися до фракції від партії «Фронт змін». Так що тепер фракція ВО «Батьківщина» у Городоцькій міській раді (із 36 депутатів усього складу ради) складає 23 депутати.

   Дивним було те, що після представлення окремих змін до бюджету міської ради на 2013 рік та відповідних змін до Програми соціально - економічного та культурного розвитку міста Городок на 2013 рік, а також після прийняття депутатами рішень по питаннях бюджету, Валерій Парамей, заступник міського голови з питань ЖКГ, нічого нікому не пояснюючи, покинув зал засідань – чи то набагато нагальніші за сесію міської ради питання у керівника були, чи решта питань сесії були не цікаві для заступника голови міської ради, чи просто уникав можливих незручних запитань від депутатів, які передбачав порядок денний. Це питання для мене також залишилося відкритим…

   Особисто від Валерія Михайловича дуже хотіла почути компетентні роз’яснення у питанні депутатського запиту депутата міської ради Володимира Краснощока, до якого під час пожежі на полігоні звернулося усно і письмово чимало городоччан, котрі проживають у районі полігону, щодо пожежі на міському полігоні твердих побутових відходів (про що ми писали раніше 18.08.2013 - «Гори-гори ясно…», або кому це вигідно: комунальному підприємству чи людям?).


   Не пощастило – не захотів Валерій Парамей нікому нічого пояснювати. Пішов геть із засідання сесії. Так само ні мені, ні іншим депутатам не вдалося почути детальних пояснень про пожежу на полігоні ні від керівника комунального підприємства «Городоккомунсервіс» Антона Федощука, ні від його заступника чи тимчасово виконуючого обов’язки керівника. Їх просто не було на сесії. Як було сказано, і це теж для мене стало дивиною, що під час пожежі у відпустці були всі – і мер, і його заступник по питаннях ЖКГ, і керівник КП «Городоккомунсервіс», і ще, можливо, хтось. В принципі – не важливо. Цікаво інше – горіло, бо усі пішли у відпустку, чи всі пішли у відпустку, щоб горіло? Як з цього приводу кажуть? Війна війною, а відпустка і пожежа - по розкладу. І проблеми міста – синім полум’ям… на міському полігоні ТПВ. Разом із твердими побутовими відходами.

   Отож – нікого не було, ніхто не палив, ніхто не прийшов прозвітувати перед депутатами про пожежу, ніхто не відповідальний за те, що робиться… Про те, що сталося на полігоні, хто підпалив полігон, які наслідки пожежі і яким чином пожежу гасили, хто поніс відповідальність за таку «діяльність» комунальників – депутати так і не почули. Проте, почули багато цікавого з приводу того, що це саме депутати мали гасити полум’я на полігоні, саме вони, а не директор комунального підприємства чи заступник по ЖКГ мали повідомити мера про надзвичайну подію на полігоні, а також з приводу того, що «треба усім миром засукати рукави – прибирати, косити, чистити чагарники, ремонтувати дороги та…не смітити, щоб було місто гарним і чистим». Мабуть, доведеться так і зробити. Хтось же повинен навести в місті порядок. Чи не так?

   Проект рішення по цьому питанню представляв секретар міської ради Олег Пукліч, котрий пояснив - у міському бюджеті передбачено 37000 гривень для впорядкування полігону ТПВ, попри це  керівник КП «Городоккомунсервіс», який постійно скаржиться на брак коштів, так і не знайшов часу і можливостей освоїти зазначену суму. З огляду на це, сесія  прийняла відповідне рішення: при умові, що КП «Городоккомунсервіс» представить у міську раду усі акти виконаних робіт на полігоні ТПВ та відповідні розрахунки фінансових потреб на дані цілі – гроші міська рада за наведення порядку на полігоні проплатить. Шкода, що так і не вдалося почути – бо не було від кого: треба КП «Городоккомунсервіс» кошти на утилізацію ТПВ чи ні? Певне, ні. Знову запитання. Але відповіді на нього, впевнена, отримаємо уже зовсім скоро. Може, й завтра…


   Єдине, що вдалося дізнатися уже після сесії – що діяльність Городоцького полігону ТПВ на письмове звернення Городоцької районної громадської організації «Перлина» (голова Неля Пославська) перевірила Державна екологічна служба в Хмельницькій області й винесла по результатах перевірки свій вердикт. Копії результатів перевірки Неля Сигізмундівна Пославська надала сайту – задля ознайомлення з цією інформацією широкого кола громадськості. Тож, дякуючи громадському лідерові, інформацію цю знатимемо усі.




   Ще одним питанням сесії міської ради, стало виділення приватному підприємцю міста земельної ділянки біля автобусної зупинки, що на вул. Гончара (між Городоцькою ЦРЛ та магазином «Ольга») під будівництво магазину. Апарат міської ради лобіював: «А чому б не дати?! Всім давали ж… У свій час», «Підприємець багато робить для міста». Втім, такі пояснення не переконали депутатів – вони називали контраргументи, що магазинів у місті чимало, а зелених зон з деревами, що будуть зрізані, зовсім мало залишилося. Не всі ж зелені насадження в місті повирізати – під магазини, а за ремонти доріг підприємець отримує плату – з міського бюджету.  До питання земельної ділянки депутати обіцяли повернутися згодом, можливо, місце під магазин підприємцю знайдеться… в більш придатному місці міста.

   Чи не ключовим питанням сесії міської ради, як на мене, було іще одне питання – прийде на засідання сесії міської ради голова Городоцької районної адміністрації Володимир Свіжий чи не прийде? Прийшов. Хоч і наприкінці сесії – але встиг донести до депутатського корпусу своє бачення у вирішенні проблемних питань міста. Говорив лаконічно та по суті. Коротко окреслив найгостріші проблеми, які стоять перед містом, акцентувавши на стані справ у Городоцькому комунальному підприємстві. Своїм виступом показав, що не зважаючи на короткий термін роботи на посаді, він розуміє та поділяє бачення депутатами проблематики міста, відтак викликав схвальну реакцію з їх боку, закликав депутатів – усіх разом і кожного зокрема - до результативної співпраці на користь міста і людей. Одним словом, як зрозуміла, зустріч очільника району і депутатського корпусу міської ради вдалася. Навіть, залишила по собі гарні враження. Тепер – справа лише за… результатами.

Переглядів: 3326 | Додав: Gorycvit | Теги: комунальне підприємство, городок | Рейтинг: 5.0/21
Всього коментарів: 471 2 3 4 5 »
avatar
0
47 НЕоб'єктивно • 14:53, 12.10.2013 [Матеріал]
Освєдомльонний тут певно що один відповідає свому ніку. От би писав трохи почаще. Всім це точно було би покайфу і полєзно для мозгів!
avatar
0
46 Центуріон • 12:18, 05.10.2013 [Матеріал]
Осведомленному
Перечитую тут Гумилева.... в нього цей процес гарно описаний. І про субпасіонаріїв дуже влучно.
avatar
0
45 Осведомленный • 09:16, 04.10.2013 [Матеріал]
По поводу деятельности власти - однозначно: власть не желает работать на своих граждан, работает в большинстве своем на улучшение - но лишь
своего благосостояния и благосостояния своих родственных кругов, своего
окружения и - по капле - для своей политической свиты.  Место народа? На
задворках страны - по принципу: "Что осталось от бюджета - людям".
Соответственно, это - крохи. Но если люду (людям, то есть) этого
достаточно, и он молчит, удовлетворенный тем, что ему предлагают,  и тем,
чем его дурят и "обеспечивают", - ничего не поделаем. Значит, народ
заслуживает того, что имеет. В Городке - тоже.
avatar
0
44 Осведомленный • 09:08, 04.10.2013 [Матеріал]
По поводу прочитанного скажу, что все, что бы не делали граждане или депутаты, не есть существенно, ведь все проблемы решаются в зависимости от финансовых поступлений, планированных и задействованных. Так как промышленность не работает, госпоступления не поступают, а инвестиции - только на уровне благодействий и подач сильных мира сего, - гражданам улучшения не видать. Ни в экономическом, ни в социальном плане. Да и в моральном тоже - при таком состоянии политике и экономики настроения граждан, наблюдаю, не из лучших.
avatar
0
43 Центуріон • 20:49, 24.09.2013 [Матеріал]
З вашого дозволу, підсумую пару сторінок, поки знову тема не переросла в "срач".
а) Всі ми в одній каші варимося і якщо писати чи говорити спонтанно, помилки будуть, адже всі прості люди, а не словники Промт.
б) Потрібно справами займатись, а не виправленням чужої граматики.
в) Хотів би бачити повідомлення від опонентів - таких, от, як Tundra до прикладу,
"... а от я написав запит (и) по ...(перелік проблем міста)... до міськради, адміністрації, ... (перелік)... І, до слова, ГРАМОТНО НАПИСАВ!"
і нехай інші повчаться! cool
г) І більше поваги до співрозмовників, в нас так все кругом не дуже весело.

Удачі і добра всім!
avatar
0
42 Гість • 17:02, 24.09.2013 [Матеріал]
тундра. чого так розійшовсь? Тут всі свої - чужі  ходять і пишуть не дуже . то навіщо викатися? розслабся - і отримуй задоволеня.
avatar
0
41 Z • 12:54, 24.09.2013 [Матеріал]
39. В тебе знову приступ перескакування на чужі ніки? Не вгадав. Я так не вважаю. Це в тебе збочена уява. Якщо я мамі чи батькові кажу "ти", то я їх не поважаю? Якщо я  з друзями на "ти" - то невже у мене нема до них поваги? От в Англії та в Америці  "ти" і "ви"  не відрізняється. Це означає, що люди рівні. І нічого страшного, коли звертаються на "ти" - це не є неповага чи приниження. Це зближує співрозмовників. І гординю, до речі, призбавляє. Розвинута  вона тут у декого.
avatar
0
40 Tundra • 11:06, 24.09.2013 [Матеріал]
38. Можливо ви праві, можливо це фантазії. Але завжди хочеться надіятись на краще.
avatar
0
39 Z • 08:15, 24.09.2013 [Матеріал]
37.  Якесь в тебе не правильне розуміння ситації. Ти думаєш шо на Ви говорять тільки до начальства чи рабовласників?)) На Ви говорять до людини, яку поважають... наприклад, до батьків. Тут всі рівні - це правда. І немає нічого поганого, коли людина не хоче шоб їй тикали.
avatar
0
38 для 36 Tundra • 21:35, 23.09.2013 [Матеріал]
Для реалізації вашого третього варіанту довелось би завозити виборців і депутатів, яких вони обирають, з марсу. Те ж саме про своїх депутатів може сказати громадянин будь-якої цивілізованої країни. Досконалість не має межі. Хотілося б, щоб цей сайт люди використовували не стільки для опису нереальних фантазій, скільки для визначення реальних кроків їх досягнення. Не зважаючи на те, що це моє бажання теж відноситься до нереальних фантазій.
1-10 11-20 21-30 31-40 41-47
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0