Пт, 26.04.2024, 07:17
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2015 » Червень » 21 » 21. 06. 2015 - Як було завжди, «без води – ні туди і ні сюди…»
13:11
21. 06. 2015 - Як було завжди, «без води – ні туди і ні сюди…»

Тижнями, під час нещодавньої засухи, городоччани, які проживають у районі Мархлівки,  зверталися до мерії, до адміністрації та до комунальників з однією вимогою -  налагодити водопостачання. Уявіть, спека до 30 градусів – а води у кранах катма…  Чому нема?

Як пояснили в мерії, причин чимало. По-перше, система водопостачання Мархлівки – на ладан дихає. Її необхідно замінити повністю. Водонапірна башта, з якої постачає комунальне підприємство воду мешканцям Мархлівки іще з часів діяльності радгоспу ім. Жданова, себе вичерпала майже повністю. Водночас, сітка водопостачання по Мархлівці настільки розгалужена, що прослідкувати, де несанкціоновані врізки, де прориви – і вода іде в землю,  де взагалі та сітка проходить – неможливо. До башти, до прикладу, кажуть люди і комунальники, мають доступ усі, кому заманеться. І кожен крутить вентилі, як йому хочеться. В результаті, у одних городоччан вода є, у інших із крана – й не капне. Як бідкається Григорій Гурний, директор КП «Городоккомунсервіс», він сам чергує регулярно на башті, бо працівника чергового там  поставити нема фінансової можливості. І коли є контроль – вода у людей, хоч і нема сильного напору, проте є. Нема контролю башти – води у половини городоччан нема. Тож просить молодий керівник тих, хто живе по сусідству з баштою, самим вести контроль – щоб воду не перекривали, кому це заманеться. Водночас, вода, що не прибуває або прибуває досить повільно у башту, теж є причиною того, що тиску води нема.  Подавати ж на Мархлівку воду із нової артезіанської свердловини, що біля автовокзалу, можливості  також нема – річка Смотрич не дає це зробити. Із артезіанської свердловини, що на Щидлівчині, у районі птахофабрики  (директор КП «Городоккомунсервіс на сесії міської ради повідомив, що свердловину прочистили, взяли воду на експертизу і з’ясували, що вона до вживання цілком придатна)  подавати воду на  Мархлівку – надто далеко, тож  малоефективно. Отже,  украй потрібно будувати в мікрорайоні  Мархлівки нову артезіанську свердловину. І це, звичайно, великі кошти. І це, звісно, довготривалий час.

 Та мерія, як там кажуть,  серйозно взялася за будівництво нової башти – свердловини. Назвали проект «Башта Рожнянського». Володимир Поворозник, мер Городка і його заступник Петро Кривий  на сесії міської ради повідомили людям, які прийшли на сесію вимагати нормального водопостачання до їх помешкань, що місце під нову артезіанську свердловину мерія  спільно із кваліфікованими  спеціалістами уже вибрала – у районі костьолу на Мархлівці, проектно-кошторисна документація на нову  артезіанську свердловину вже виготовляється. За якихось два тижні проект має пройти відповідне затвердження. Тим часом, за результатами перевиконання міського бюджету за перше півріччя цього року вже у липні виконком  подасть до сесії розрахунки, а депутати обіцяють виділити кошти на будівництво башти Рожнянського. Потім, за якихось пару місяців,  з міського бюджету обіцяють виділити кошти й  на нову систему водопостачання на Мархлівці. Тож, як кажуть, треба трохи зачекати – і вода на Мархлівці таки буде.

Проте, люди не вірять міській владі. Кажуть,що їм обіцяли воду десятиліттями – але нема її до цього часу. Тож не факт, що й тепер вода у них буде. Це вони заявили на сесії міської ради й пообіцяли владу жорстко контролювати: від моменту палких обіцянок – до конкретних і очевидних результатів: будівництво башти, заміна старої системи водопостачання – вода у домівках мархлівчан.

 До того намріяного і вистражданого часу люди будуть отримувати воду до своїх помешкань почергово, заявив керівник комунального підприємства Григорій Гурний. Іншого виходу нема.  Одного дня вода буде надаватися одній частині Мархлівки, іншого дня – іншій частині.  І так – постійно.

До зими, як обіцяє мерія, якщо все буде іти за планом, вода на Мархлівці буде. А чи буде  так? Час покаже.

 
Переглядів: 899 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 121 2 »
avatar
0
12 ****** • 22:24, 13.08.2015 [Матеріал]
Констатуй - не констатуй: всеодно получим...фігу.
avatar
0
11 Центуріон • 17:44, 10.08.2015 [Матеріал]
А якщо неможливо оце - не переходити? Коли є конкретна особа - винуватець? Коли потрібно запитати декого... ?
avatar
0
10 Gorycvit • 13:38, 10.08.2015 [Матеріал]
Коментарі із переходом на особистості, із приниженням особистості та  ті, які не несуть жодної інформації, будуть нещадно видалятися.
avatar
0
9 Центуріон • 17:54, 04.08.2015 [Матеріал]
Можете собі уявити, що буде творитися під час дня міста? Не забуваймо про вибори...
avatar
0
8 Центуріон • 17:43, 04.08.2015 [Матеріал]
Пир во время чумы
http://artbashev.livejournal.com/7891.html
avatar
0
7 штірліцу • 10:34, 04.08.2015 [Матеріал]
То мер такий розумний, що цирк "на дроті"  організував в будний день на центральній площі Городка, чи то такий розумний Кропивницький? Не міськрда і не адміністрація, а справжній цирк. То взяли би зразу до себе в адміністративні приміщення той цирк? Чого ж так, на площі?
avatar
0
6 Фон Штірліц • 20:12, 02.08.2015 [Матеріал]
Мер - розумний, він знає, що час - найкращі ліки. Прийде осінь, не буде спеки, вода буде. І всі забудуть про обіцянки-невиконанки. А там і день міста замість свердловини, і бесплатне пиво і слава депутату і тд, а там і вибори.... Пам'ять людська коротше волосинки з носа?
avatar
0
5 Ха-ха! • 08:11, 28.07.2015 [Матеріал]
Промявкав мер - але від його мявкання не стало ні холодно-ні жарко. Вода так і не появилася!
avatar
0
4 мяу • 21:33, 27.07.2015 [Матеріал]
Будя, будя вода
avatar
0
3 ?????? • 09:24, 27.07.2015 [Матеріал]
І знов на Мархлівці води нема? І як мер людям в очі може дивитися??? Обіцяв же взяти цю проблему під своє крило . І фіг вам, люди????
1-10 11-12
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0