Пт, 26.04.2024, 15:21
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2018 » Серпень » 27 » 27. 08. 2018 - Хтось в семи потах танцює, а хтось за всіх вклоняється
12:51
27. 08. 2018 - Хтось в семи потах танцює, а хтось за всіх вклоняється

Є керівники місцевого рівня, які намагаються залучити якнайбільше коштів із бюджетів усіх рівнів – державного, обласного, сільських – і зробити за ці кошти для людей щось вагоме, потрібне. А є керівники, які в такому складному ритмі «танцювати» не вміють. Чи то не навчилися, чи то їм Богом не дано.

До того ж, ефективні керівники, зазвичай – скромні. Не люблять вихвалятися наліво-направо, що то завдяки їм щось створено, щось збудовано, щось залишиться після них на майбутнє людям. Це, мабуть, тому, що вони добре розуміють: заслуга у їхньому результаті «на виході» – спільна. Адже над проектами, над успішними, посилено працюють команди: і ті люди, які задумують і створюють проект, і ті, які «пробивають» його старт і під проект відповідні кошти, і ті, які реалізовують заплановане, та й ті, котрі контролюють усі роботи, щоб вийшло добре, вчасно. Тож результат , що на виході – і радує усіх разом. І «переможці», назвемо їх так, не шкодують ніколи можливості іншим розділити з ними радість від перемоги. Такі ж бо вони – великодушні.

Та є й керівники, у яких амбіцій – хоч відбавляй, а талану якогось щось вагоме самостійно зробити – нема, хоч купи, які, на жаль, скромністю «не страждають» взагалі - їм невідомо взагалі, що це таке, і великодушністю якоюсь не визначаються, бо «душенька» там - як мишача нірка: ніхто й не видить, що то лізе і звідки, а «воно, підступне і підленьке, нові нірки риє, краде зі столу і гризню вчиняє та паскудить потім скрізь» .

Такі керівники - як погані танцюристи: усі їм «танцювати» заважають, бо вони танцювати не вміють. Та от коли танець, попри все, не завдяки їм, а «помежи дощ» – станцьовано, і глядачі вже готові аплодувати, до поклону вони біжать стрімголов, всіх розштовхуючи, аж з ніг падають – у найперший ряд на сцені. І вміють так філігранно кланятися на фінал глядачам, що світові зірки хореографії втрачають свідомість або нервово палять цигарку за цигаркою десь під сценою.

У результаті усі квіти, усі аплодисменти і симпатії глядачів – їм. У телекамерах та у фотооб’єктивах - вони. На першому плані  - і на все обличчя, широко всміхнене, радісне і щасливе. І хай собі думають, хто герой дня: той талант і переможець, що мовчить десь скромно у куточку, чи він, невдаха і поганий танцюрист, але такий красень і такий герой «на людях». Усе ж бо – і сили, і хист – «на картинку кінцеву» під назвою «Я – найкращий і найрозумніший». І люди вірять…

От відкриймо сайт Городоцької ОТГ. Прочитаймо разом. Як у місті «відбулася подія, що трапляється не часто» - урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям на території ліцею №4. Як тепер усім буде добре – «на міні-стадіоні учні ліцею і молодь Городоччини зможуть постійно займатися спортом і зміцнювати своє здоров’я, вести активно-спортивний спосіб життя». Як цей новий об’єкт виник – «майданчик з’явився у нашому місті для задоволення потреб школярів за рахунок Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з місцевого бюджету, на що використано загальну суму у розмірі 1 мільйон 435 тисяч 166 гривень».

Ну і - про те, що всі керівники «району та міста» дружно перерізали стрічку – врочисто відкрили об’єкт. А міський голова в честь відкриття міні-стадіону подарував мяча, на якому всі хто долучився до створення цього майданчика залишили свої підписи та побажання».

Все. Як у народі кажуть, усе сказали, як відрізали - мов сімома печатями запечатали. І народ це, зрозуміло, розуміє «правильно». Як треба.

Майданчик відкрили в місті? В місті. Мер там був? Був. Стрічку перерізав? Перерізав. І навіть подарунок ліцею подарував! «Класний мер. Зробив майданчик…Слава меру!»

А тепер про те, як воно не виглядає збоку, а як воно насправді. І - про те, хто в семи потах танцював, а хто тільки уміло наприкінці вклонився. І - про те, що не писали і не показували: як «об’єкт з’явився» у Городку – і чия у цьому заслуга.

Проект щодо будівництва майданчика на загальну суму півтора мільйона гривень тоді ще для Городоцької ЗОШ №4 (тепер - Ліцей №4 м. Городка) наприкінці минулого 2017 року (як це й зазвичай робиться мудрими керівниками – планується все на рік, що гряде, заздалегідь, наприкінці року, що закінчується) запланувала, розробила і запустила в дію Городоцька райдержадміністрація.

І з районною радою проект був погоджений, бо співфінансування - з розрахунку 50 на 50, тобто половина – з державного (кошти державного Фонду регіонального розвитку), а половина – з місцевого (не  з міського) – з районного бюджету. Відповідні кошти в сумі 749 тисяч і були закладені Городоцькою районною державною адміністрацією до бюджету району на 2018 рік.

І Городоцька районна рада за цей бюджет і за даний проект у ньому проголосувала. Потім, з початку 2018 року, Городоцька РДА – саме вона - посилено працювала, щоб залучити якнайшвидше кошти з державного бюджету і якнайшвидше освоїти їх в сумі з коштами з районного бюджету: і за документацію, і на авансові й на кінцеві платежі будівельникам - на реалізацію даного проекту.

У лютому реалізація проекту розпочалася – замовник будівництва  відділ освіти РДА виготовив відповідну проектно-кошторисну документацію, найняв підрядника – місцеву будівельну бригаду щодо здійснення будівельних робіт.

Навесні, як тільки стабілізувалися погодні умови, підрядник приступив до роботи. Ще тоді, навесні, і будівельники, і керівники району пообіцяли – майданчик буде раніше, до 1 вересня. Як сказали – так і зробили. Об’єкт, що був запланований до здачі до завершення 2018 року, зданий до початку нового навчального року. Городоцька РДА і замовник будівництва відділ освіти РДА подарували новий об’єкт вартістю у півтора мільйони гривень дітям Городоцького ліцею №4, що наразі в управлінні Городоцької ОТГ (міського відділу освіти).

Тому інформацію, подану так «туманно» на сайті Городоцької ОТГ , слід знати і розуміти, як є насправді, а не як би хотілося меру і мерії.

Дійсно, у Городку відбулася подія, що у Городоцькій ОТГ трапляється нечасто. До відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям на території ліцею №4 вартістю у півтора мільйона Городоцька ОТГ не має абсолютно ніякого відношення. Окрім того факту, звичайно, що наразі ліцей №4 – на території ОТГ і в управлінні відділу освіти ОТГ, але, водночас, на будівництво майданчика з бюджету громади не потрачено жодної копійки.

І ясний, як Божий день, той факт, що керівники Городоцької РДА, відділу освіти РДА, Городоцької районної ради, ліцею №4 м. Городка, якому збудували і подарували майданчик, та будівельної організації, яка здала об’єкт у експлуатацію, зібралися разом, щоб врочисто перерізати стрічки та порадіти спільно ще одному успішному результату у доробку і районної, і обласної команд, які тісно співпрацювали – і у них все вийшло на славу.

Так от питання до керівника Городоцької ОТГ: що робив на цьому «святі життя» він, мер міста і громади?

Чому він з керівниками району перерізав оту символічну стрічку? Яка особисто його заслуга і яка заслуга Городоцької ОТГ в тому, що районна влада реалізувала успішно проект за державні кошти і за кошти районного бюджету і тепер в Городоцькому ліцеї №4 громади з’явився новий спортивний майданчик із штучним покриттям?

Чи розуміє, так і незрозуміло досі, мер і мерія різницю між значеннями «міський бюджет » та «місцевий бюджет»? Чи вже навчилися в Городоцькій ОТГ одного і вміють лише одне - вміло та ефектно маніпулювати словами та свідомістю мешканців громади? Чи, може, вважає мер, що м’ячик до відкриття майданчика – це дійсно його досить вдалий і вагомий внесок у розбудову Городоцької громади? І з такими «подарунками», і з такими "поклонами"  - на першому плані і з сонцесяйними посмішками і радощами, що «все зроблене чиїмись руками перейде все рівно громаді», він «завершуватиме» чужі вдалі «виступи» і далі?

Попереду у керівників Городоцької РДА і Городоцької районної ради – спільно з очільниками області, може, й держави, а також із благодійниками – інвесторами – ще підбиття підсумків і нові врочисті відкриття об’єктів, збудованих спільно – силами районної, обласної влад, земляків і патріотів – інвесторів. Це – приміщення нового лікувального корпусу, якому (на районному рівні) аналогів нема в Україні. Це – нове приміщення Городоцького краєзнавчого музею (не всякий обласний центр таким похвалиться).

З якими очима, з якими словами вітань і побажань і з якими подарунками, цікаво, прийде очільник Городоцької міської ради (ОТГ) (об’єкти ці – на території міста і громади) на майбутні врочистості, знаючи що ні він, ні бюджет громади ламаною гривнею не долучився до розбудови інфраструктури Городоцької громади – до створення таких пречудових об’єктів соціально-культурної сфери громади?

Чи не з тими словами, які сказав він на відкритті майданчика: «Хотілося б, щоб таких подарунків було більше…»? Чи не з тими обіцянками, що «все буде добре, але треба робити спільно», які вже чуються з вуст мера і мерії три роки поспіль – два роки його перебування на посаді мера міста Городок і вже рік майже - на посаді очільника ОТГ, яка «підім’яла під себе бюджети майже двадцяти сільських громад» і до цього часу вагомими результатами громаду поки ще не радує? Чи не з тими «результатами», що робляться до цього часу руками простих городоччан, яких мерія спонукає/закликає/задіює/використовує, як безкоштовну робочу силу?

Може, пане мер і братчики-громадчики, пора вже чиїхось результатів як подарунків збоку не чекати чи їх тихцем присвоювати і ними радуватися, а свої, справжні й вагомі (не як м’яч для ліцею №4) результати роботи показувати і реальні подарунки громаді робити - коштом бюджету громади, бюджетів області і держави? Чи ви ще не дозріли? Осінь он, за кілька днів… А курчат, як відомо, по осені рахують.

Переглядів: 901 | Додав: Gorycvit | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 5
avatar
0
5 земляк • 22:36, 01.10.2018 [Матеріал]
Зробіть подарунок громаді.  Наприклад, закрийте нарко-притон "Ягуар"дуже часто обкурені молоді люди влаштовують побоїща до крові і  крики в
нічний час коли людям відпочивати потрібно. Слабо?Знайте люди обурені,
таке враження що в місті немає влади, а меру по барабану що там 
калічиться життя дітей.
avatar
0
4 земляк • 19:37, 28.09.2018 [Матеріал]
На святі міста  гидко було слухати як і обласний і місцеві іШиньковичі дбають про людей, самі  купаються в багатстві а народ бідує. Нагороджують одне одного. Які заслуги Матвейцева перед Городотчанами?
avatar
0
3 8 • 23:17, 25.09.2018 [Матеріал]
Таж побудують очисні  споруди і баню. Чим не проекти?
avatar
0
2 !!!!!!! • 10:12, 31.08.2018 [Матеріал]
Ну вже зняли неугодного їм Кропивницького!!! А чиїми результатамии потім мають піаритись?!!! От дуралєї!!! Самі ж не тямлять ні в чому!!! І губернатор такий як вони!!! Мля...
avatar
0
1 Я • 12:47, 28.08.2018 [Матеріал]
Тепер вся громада нервово куритиме  десь на стороні)
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0