Пт, 26.04.2024, 04:23
Вітаю Вас Гість | RSS

ГОРОДОК-LIVE

Головна » 2011 » Грудень » 28 » 28.12.2011 - Ліс рубають – тріски летять…
02:00
28.12.2011 - Ліс рубають – тріски летять…
   Так можна назвати події, що відбуваються на часі навколо Чорниводського ландшафтного загальнодержавного заказника. Певного розголосу набуло хвилювання представників громадськості села Чорниводи та міста Городок, які проживають неподалік лісового урочища Кошарна, щодо подальшої долі цього заказника.
   Депутати, прості громадяни та активісти природоохоронного руху райцентру занепокоєні інтенсивною вирубкою цінних порід дерев, зокрема, багатолітніх дубів, у Чорниводському заказнику й переконані, що вирубка, за їх словами, проводиться неправомірно. На ділянках, відведених під порубку, сухі й  пошкоджені хворобами та буревіями дерева, стверджують невдоволені городоччани, залишаються на коренях, а добротні, високої ділової якості столітні дуби – або зрізані, або поклеймовані під порубку. Викликає сумніви людей і те, як реалізується зрізана деревина, чи, бува, замість офіційно задекларованої дров’яної не продається ділова деревина.
   Відповідальність за охорону та догляд за природними багатствами заповідної території покладено законом на районне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Горліс» (директор Валерій Короташ), а лісником на території заказника працює Ю.Панчишин. Саме до них у представників громадськості й виникли запитання щодо ведення лісогосподарських робіт на території заказника, а до правоохоронних структур – щодо рівня державного контролю за цими роботами.Ці запитання вони й адресували керівникам району та міста і місцевим правоохоронним службам у письмових зверненнях, де близько 50 підписів городоччан.
   Втім, директор Городоцького СЛГП «Горліс» Валерій Короташ стверджує впевнено – підприємство на дану вирубку має відповідний дозвіл державного об’єднання «Хмельницькліс, й ділянки під вирубку пройшли відповідне обстеження обласною екологічною інспекцією. Окрім цього, підкреслює В. Короташ, є установлені законом санітарні правила, де чітко вказано, які дерева можна і слід зрізати, а які – ні. Й працівники «Горлісу» чітко дотримуються цих правил.
   Із словами директора «Горлісу» представники громадськості не погоджуються – вони на районному і обласному рівні піднімають питання перевірки дотримання підприємством і відповідними службами усього комплексу природоохоронних заходів. «Вочевидь, обласне державне управління охорони природи поверхово, формально ставиться до відведення під порубку ділянок і затвердження відповідних лімітів, а обласна екологічна інспекція взагалі усунулася від контролю – що і як вирубується на об’єктах і територіях природно – заповідного фонду», - йдеться у листах – зверненнях активістів до правоохоронних служб та міського і районного керівників територіальних громад, й вони просять вжити заходів щодо забезпечення належного використання природних ресурсів у Чорниводському ландшафтному заказнику загальнодержавного значення.
   - Якщо представники громадськості та активісти природоохоронного руху району вважають, що « Горліс» приховує якусь інформацію чи неправомірно проводить рубку у Чорниводському заказнику, - каже Валерій Короташ, директор Городоцького СЛГП «Горліс», - нехай подадуть на моє ім’я депутатський запит чи звернення від природоохоронної громадської організації або від окремого громадянина, у якому запросять усі документи і дозволи, які їх цікавлять, - ми їх надамо, і вони, ці документи, їм підтвердять необхідність і правомірність даної санітарної рубки в Чорниводському ландшафтному заказнику. Або іще краще – при умові, що вони не довіряють працівникам «Горлісу», нехай залучать відповідні служби для проведення спеціальної перевірки щодо дотримання нами чинного законодавства. І нехай компетентні органи – природоохоронна прокуратура та обласна екологічна інспекція нададуть безпосередньо відповіді на усі питання, що їх турбують.
   Напевне, в даній ситуації правомірність чи неправомірність дій працівників « Горлісу» таки мають встановити компетентні служби та правоохоронні структури. Єдине, що повинні пам’ятати усі учасники даного процесу: якщо ліс рубають – тріски летять. Вирубка має здійснюватися у рамках чинного законодавства, і якщо вона так здійснюється – про це слід знати громадськості, котра має в питаннях законності хоч якісь сумніви.
Переглядів: 3876 | Додав: Gorycvit | Теги: Короташ, вирубка дерев, Новини, горліс, городок | Рейтинг: 5.0/18
Всього коментарів: 151 2 »
avatar
0
15 Громада • 21:55, 11.03.2015 [Матеріал]
Вийдемо. Спалимо. І мать їхню...
avatar
0
14 Лях • 11:17, 10.03.2015 [Матеріал]
навіщо жалієтесь, вийдіть громадою - спаліть кілька машин і ліс перестануть різати. до речі в одному із районів так і зробили - результат позитивний.
avatar
0
13 Громада району • 14:04, 18.08.2013 [Матеріал]
І знову про українські ліси, і про наші, рідні, городоцькі. В нашому районні комунальне підприємство вже давно працює для примноження власного бізнесу керівника цього підприємтсва Короташа Валерія. Питання в тому, чи колись це все припиниться і комунальні підприємства будуть працювати не на кармани керівників цих підприємств, а на громаду, яка, по суті, і є власником цих підприємств через депутатський корпус Городоцької районної ради під керівництвом Воротного Олександра. Чи комусь в районній раді вигідно прикідатися дурачками і закривати на усе очі, говорячи правду про те, що діється в комунальній власності районної ради?

"Переведення Державного земельного кадастру в електронний вигляд і відкриття Публічної кадастрової карти ознаменувало нову епоху в обліку земельних ресурсів України та доступності цієї інформації для суспільства."

http://ua.racurs.ua/329-lis-za-kadastrovymy-dujkamy
avatar
0
12 Я • 12:04, 19.06.2013 [Матеріал]
Знову той самий ліс рубають, аж тріски летять. Два дні тому зрубали одного вікового дуба, а на тепер - вже чотири нема. громада в шоці. Невже нема правоохоронців і лісогосподарства, щоб зпіймати і по закону наказати лиходіїв? А може то саме господарство так гроші заробляє, знищуючи заказник і екосистему? Чого служби нічого не роблять? Чи може нічого не знають? Бо якщо люди самі спіймають - вчинять самосуд.
avatar
0
11 безпонтовий • 11:14, 30.01.2012 [Матеріал]
Програма Гроші (Хмельницький, Майдан, Ядуха) ч.1.
http://www.youtube.com/watch?v=oww1LqLPsMc
avatar
0
10 Ха-ха! • 14:42, 18.01.2012 [Матеріал]
Повторюся - ДІТИ В НИХ ТАКІ Ж ЯК ВОНИ!!!!!! blahblah booze crazy dollar facepalm help killed shades
avatar
0
9 Земляк • 18:41, 17.01.2012 [Матеріал]
Пацани при владі. Для них все державне це моє.Закони для таких не існують. Думають що все пройде безнаказано. Не правда, їх будуть судити їхні діти. Знищувати живе то гріх не аби який.
avatar
0
8 Ніхто • 23:14, 13.01.2012 [Матеріал]
Ліс продають...Землю привласнюють...Уявіть - це квіточки. Дітей - сиріт під оформлення опікунства і під усиновлення (удочеріння) ПРОДАЮТЬ. Як тваринок на базарі. Маленьких і здорових - багатим і поважним, більш дорослих і хворих - бідним і бездітним, без права вибору і знайомства з дитиной, без часу на роздуми і без будь-яких заперечень - одразу ж оформляють. Ну, хіба що, від 3 до 5 тисяч гривень дасте кому треба... То ще дадуть вибрати дитину. А в багатіїв такса - від 1 тис.дол - і дальше. То там всю генетичну лінію дослідять... От в якій "державі" живем. От як працюють відповідні контролюючі структури!
avatar
0
7 Exit • 01:45, 07.01.2012 [Матеріал]
Різдв'яний вертеп 2012!
http://www.pravda.com.ua/articles/2012/01/6/6871813/
avatar
0
6 Белая • 20:54, 03.01.2012 [Матеріал]
паркет-еще и из дуба!класс!ребята,а кому не надо!!??а наши *органы**внутренние* расследуют только то,что им надо!и мы прекрасно знаем,как на сесиях Рай рады принимаются решения! *дубы,дубы*!!!!одни дубы!!!!!хотя как лес-очень ценно!!!
1-10 11-15
avatar
Меню сайту
Погода
Останні коментарі
Так, відповідальність за те, що є, лежить на нас, виборцях. Кого обрала більшість, такий результат від цього вибору маємо всі. І доки  так обиратимемо, доти матимемо те, що маємо.

Шановні мешканці м. Городка! Ніколи не сподівайтесь, що хтось прийде і наведе лад в нашому домі. В м. Гордку ніколи не було і, на мою думку, ще не скоро з'явиться, так би мовити, прогородоцька влада, яка буде дбати про наші з вами інтереси. Історія про це свідчить. Доки ми будемо обирати до влади тих людей, яким байдуже наше майбутнє, результат буде такий, який є. Тобто ніякий. Якщо я не правий заперечте. Доведіть зворотне. Хоча я сам сподіваюсь на краще майбутнє.

Потяг, який буде добиратися з Городка до Хмельницького за 4 год. точно нікому не потрібний, а от до Києва годин не більше 10, в нічний час саме раз. Сам би не раз скористався.

Новини партнерів
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0